Inmiddels ben ik een jaar bezig met afvallen. Op eigen houtje en ik kan je vertellen dat dat soms best saai is. Vanuit de sportschool heb ik best veel hulp, maar je moet het toch zelf doen. Zelf bedenken wat je wanneer gaat eten. Dan is een boek met gezonde recepten best fijn. Gezond op gewicht met lekker eten bevat recepten, oefeningen en extra informatie om je te ondersteunen bij het afvallen. Er hoor ook een website bij, afvallen met Nederland. Zo kun je samen doen en toch vanuit je eigen huis. We hebben het boek een tijdje in huis en dit is wat wij er van vinden.

Afvallen en lekker eten kan samen?

Zoals veel vrouwen heb ik een tijd lang gestruggled met het afvallen. Het wilde niet lukken, ik dacht dat je alleen groenvoer kon eten en het wilde gewoon niet. Ik zat niet lekker in mijn vel en dan is afvallen al bijna geen optie. Voor mij dan, want ik ben een echte emotie-eter. Dat merk ik nog steeds, wanneer ik niet lekker in mijn vel zit. Tegenwoordig is het minder erg, omdat ik rekening hou op de dag met mijn buien. Is dat verstandig? Vast niet, maar voor nu werk het wel goed eigenlijk. Want afvallen staat niet gelijk alleen enkel minder lekker eten.

voorkant gezond op gewicht met lekker eten

Waarom gezond op gewicht met lekker eten?

Zoals je hier boven misschien wel tussen de regels leest; ik hou van lekker eten. Een echte bourgondiër hier hoor. Vooral met lekkere koekjes en taartjes maak je mij blij. Dit boek laat zien dat lekker eten en afvallen ook samen gaat. Dat vind ik zelf heel belangrijk. Je ziet bij de recepten direct welke voedingswaarden er aan gekoppeld zitten als je dat maakt. Het zijn wel recepten voor 1 persoon, dus let daar even op wanneer je voor je hele gezin kookt. De recepten die erin staan zien er lekker uit. Wat ik getest heb was ook lekker. Dat vind ik vooral wel belangrijk, want lekker eten daar hou ik wel van. Soms kost het wat meer tijd om het te maken, maar ook dat wordt minder naar mate je het vaker kookt. Dus reken wanneer je start wel iets extra bereidingstijd.

weekmenu gezond op gewicht met lekker eten

Extra’s in het boek gezond op gewicht met lekker eten?

Wat ik vooral ook fijn vind, naast de recepten, is de handig om te weten pagina’s. Hoe kom je tot afvallen? Wat is er nodig om af te vallen? Wat meer stimulans nodig? In het boek staat een code waarmee je twee weken toegang krijgt tot o.a. weekmenu’s beweegoefeningen, het motivatieprogramma en je kunt vragen stellen. Daarnaast kun je ook je energiebehoefte berekenen. Fijn om eens te kijken wat je qua verbruik nu echt nodig hebt. Er staan ook tips in voor bij de dagmenu’s, voor wanneer je met je gezin eet of veel sport bijvoorbeeld. Na de weekmenu’s kun je nog oefeningen vinden die je kunt doen. Er zijn video’s hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Handig, zo kun je dit vanuit je eigen huis doen ipv naar de sportschool.

oefeningen gezond op gewicht met lekker eten

Is gezond op gewicht met lekker eten geschikt voor iedereen?

Net als met alle diëten is ook dit naar mijn mening niet geschikt voor iedereen. Je moet echt gemotiveerd zijn om te veranderen. Er staat bijvoorbeeld best veel vis in (lusten wij niet) en soms staat er een ontbijt waarvan ik denk dat ik dat liever als lunch eet (salade bijvoorbeeld). Maar het is wel makkelijk om iets te vervangen door de verschillende weekmenu’s. Fijn ook dat je elke dag van de week wat anders eet, anders dan bij bodieboost waarbij enkel het avondeten anders is. Echt een pluspunt. Het boek is ook goed te gebruiken wanneer je op gewicht wilt blijven en lekkere recepten zoekt. En het is zo gek nog niet om eens wat nieuws te proberen denk ik. Dus wie weet eten wij binnenkort toch eens vis samen.

Wat is jouw favoriete boek met gezonde recepten om de hoofdmaaltijden te eten?

gezond op gewicht met lekker eten - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: