Een gezond tussendoortje, ik ben daar toch al een tijdje naar opzoek. Want in tegenstelling tot andere vind ik dat eten ook gewoon lekker moet zijn. Ik kan niet leven op gezond, maar niet lekker eten. Dan wordt ik niet een blijer mens van en zeker geen blije mama. Ook vind ik het voor de kinderen fijn om iets lekkers te hebben dat gezond is. Zo kwam ik op deze appelchips. 

Waarom appelchips?

Je kunt van best veel groente en fruit chips maken. Toch koos ik voor appelchips. Dat komt omdat de kinderen echt dol zijn op appel. Dus ik dacht dat ze appelchips wel zouden kunnen waarderen. Ook heb ik appel altijd in huis, dus mocht het in de smaak vallen is het makkelijk om extra te maken. Of makkelijk, je moet wel wat geduld hebben.

Wat heb je nodig?

Ik gebruikte hiervoor 1 appel (ja om het te proberen natuurlijk), 1 eetlepel olijfolie traditioneel (maar extra virgin kan ook, misschien nog wel lekkerder) en 2 theelepels kruiden spicem Thailand. Dat deed ik wel een beetje op gevoel. Je wilt niet te veel kruiden op je appel hebben, maar zeker ook niet te weinig. Dus kijk zelf goed hoe de verhouding tot je olie is.

de appelchips voor ze de oven in gaan

 Hoe maak je het?

Simpeler dan de ingrediënten kan bijna niet zou je denken. Nou het maken van deze appelchips is misschien nog wel makkelijker. Verwarm de oven voorop 110 graden. Snij de appel in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Maak dan dunne plakjes van je appel en leg deze op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Meng de olie en de kruiden in een schaaltje en pak een kwastje. Zo kun je de olie en kruiden makkelijk verdelen over je appel. Geen probleem als je wat over hebt. Je wilt niet te veel op je appel hebben. Dan zet je de appel 2 uur in de oven. Even tussendoor in de gaten houden. Soms gaat het sneller en soms wat langzamer.

Lees ook over zelf patat maken.

Waar let je op als het in de oven staat

Er is hier helaas geen exacte oventijd te noemen. Dat ligt aan je oven, niet elke over heeft precies dezelfde temperatuur, maar ook aan de dikte van je appel. Ik keek naar mijn appel en lette dan vooral op of ze niet te bruin/zwart werden. Ik voelde ook even of ze al wat harder waren geworden. Zachte appels kan wel, maar harder is toch echt lekkerder en geeft je meer een chips idee. Na 2 uur waren de meeste chips hard en goed, helaas niet allemaal want ook ik had ze niet allemaal even dik gesneden. Je zou daarvoor een kaasschaaf kunnen gebruiken.

Zo komt de appelchips uit de oven

Lees ook over de USA kruidenmix met heerlijk kidsproof avondeten.

Wat vonden de kinderen er van?

Ze vonden het lekker, maar waren niet heel erg enthousiast. Waardoor het kwam? Geen idee eigenlijk. Toch hebben ze alles lekker opgegeten. Dus het was geen no-go gelukkig. Ik vond het zelf wel lekker en een fijne afwisseling. Misschien was het voor hun toch de kruiden. Daar moest ik bij de eerste paar happen ook even aan wennen. Een variatie zou kunnen zijn om de sweet kruidenmix te gebruiken in plaats van de Thailand kruidenmix.

Hebben jullie wel eens zelf (appel)chips gemaakt?

liefs Minke

Dit product heb ik gekregen van een bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening daarover niet. Lees er meer over op de pagina samenwerkingen.

Pinterest: appelchips als gezond tussendoortje. Met de Thailand kruiden van Spicem vrij van zout en suiker. Ideaal dus met kinderen. En super simpel te maken, ook door jou! Wel vergt het wat geduld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: