Ik weet dat normaal een dagboekje online staat op maandag. Helaas zijn wij, net als de andere helft van Nederland, aan het kwakkelen de laatste weken. Ik maak amper foto’s en dan is een dagboekje niet zo leuk. Daarbij kreeg ik ineens inspiratie voor dit artikel over wonderen dus die schrijf ik nu voor jullie. Hoe vaak hoor je niet dat God de narigheid die iemand overkomt op hem afstuurt om die persoon iets te leren. Dat is niet zo, want God houdt ook niet van alle vreselijke dingen die gebeuren. En toch, werkt God ook door narigheid heen.

Een God van Liefde

Een inkoppertje toch? God is een God van liefde. Dat staat denk ik voorop. Maar toch gebeuren er nare dingen. In je directe omgeving door ziekte, andere zorgen of overlijden van iemand. Afgelopen zondag hoorde ik iemand spreken hierover. God is geen monster zei hij. En stiekem was het allemaal erg vrolijk en lachwekkend. In de goede zin van het woord. Maar er kwam vooral ook uit dat God een God van Liefde is. Dat Hij zijn werk doet door dingen weer goed te maken, de narigheid weg te nemen. Zelfs nu doet Hij dat.

Benieuwd naar de preek? Het is die van 11 februari 2018.

Wonderen bestaan nog

En toen kwam ik diezelfde middag bij mijn neef op verjaardagsvisite. We hadden het nog even over onze oma. En hij zei iets wat mij trof. Hij had wonderen gezien in die periode dat oma was overleden, hoe konden we dan verdrietig zijn? Die zag ik niet helemaal aankomen. We hadden het er eigenlijk ook verder niet over. We waren het er over eens dat het goed was zo en voor oma het beste dat kon gebeuren. Maar later moest ik daar toch weer aan denken.

Zie jij de wonderen nog?

Wat is jou antwoord op deze vraag? Wil je de wonderen nog wel zien? God werkt ook door de dood heen. Dat deed hij al met de dood van Jezus en dat doet hij nog steeds. Oké, de wonderen zijn echt niet meer altijd zo groot als toen. Meestal misschien wel gewoon erg klein. Toch zijn er nog wel wonderen. En nu ik terug denk aan de tijd van het overlijden van mijn oma zie ik steeds meer wonderen.

  • Ik heb woorden gehoord die ik normaal niet gehoord zou hebben. Mooie woorden. Vol van liefde. Hoe fijn is dat!
  • Ik heb mensen gezien die ik normaal niet zo vaak zie. Of eigenlijk bijna nooit. Als familiemens vind ik dat best jammer soms. Maar ik heb familie ook hechter zien worden. Samen 1 worden. Een mooier einde kon er niet zijn.
  • Ik heb mensen zien breken, we braken allemaal. Op ons eigen moment en eigen manier. Maar wel samen. We stonden er samen. En we konden óók samen lachen.
  • Mijn oma’s wens werd vervult. Ze wilde graag naar mijn opa toe en daar mag ze nu zijn. Mooier en wonderlijker als dat kan ik het niet maken.

De meeste wonderen die ik zag zijn misschien wel vanzelfsprekend voor jou. Of misschien vind je ze een beetje onduidelijk. Vanwege de privé van de familie treedt ik niet in detail, maar zij weten denk ik wel waar het om gaat. Ik hoop dat zij het weten en dat zij met mij deze wonderen zien. Dat zij de kracht van God mogen ervaren in deze mooie gebeurtenissen die voort kwamen uit het overlijden van mijn oma. Want God laat nooit los wat hij begon. Hoe hard wij ook tegenstribbelen, Hij laat nooit los!

Welk wonder is jou het meest bijgebleven? Ik lees het graag in een reactie.

liefs Minke

Afbeelding van Shutterstock

2 thoughts on “God werkt ook door verdriet heen; 4 wonderen die ik zag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: