Wat gaat het jaar toch snel voorbij. Ik weet nog dat ik jarig was, 3 januari 2014. Luca was net een half jaar oud en we besloten het klein te houden. Zelf was ik ook nog super moe en vond dat helemaal prima. Nu ben ik al weer bezig met de voorbereidingen voor mijn komende verjaardag. Zaterdag is het al weer zo ver en hebben we de feestmaand er weer op zitten. Maar voor nu blik ik even terug op leuke dingen die gebeurd zijn in 2014.

Ik werd dit jaar 24. Mijn eerste verjaardag als mama. Heel leuk vond ik het dat Luca bij mijn verjaardag kon zijn. Ook al heeft hij er weinig van meegekregen en sliep hij heel snel. Toch was ik nu echt een mama. M. werd dit jaar 30. Zijn 2e verjaardag als papa. We hebben dit wat uitgebreider gevierd met familie. Heel gezellig. Leuk momentje, ik paste een hele mooie jurk na een jaar weer!

Aan het begin van het jaar was ik ook heel erg moe. Elke middag sliep ik samen met Luca. De eerste maanden na je bevalling en zwangerschap is dat nog oke. Als je een half jaar verder bent, als je 9 maanden verder bent, dan wil je op een gegeven moment wel even wat anders. Ik besloot te stoppen met korfbal, wat ik altijd met plezier had gedaan. Door mijn vermoeidheid en het continu oppas regelen voor Luca leek het me goed om dit voor nu even te parkeren en later te kijken hoe dit in te vullen. Om mijn moeheid aan te pakken ben ik gaan hardlopen. Ik heb de lessen met Evy weer opgepakt en ben begonnen met mijn artikelen ‘back on track’. Uiteindelijk ben ik zelfs naar de dokter en de fysio geweest om de moeheid aan te pakken. Met succes, want ik hoef inmiddels niet meer te slapen. Bijkomend voordeel, ik ben helemaal onderzocht en blijk helemaal kern gezond te zijn. Jeej voor mij!

We zijn van kerk veranderd. Voor ons wel een grote stap. De kerk waar we bij hoorden zaten we met de familie van M. Zijn vader, oma en broers zijn ook lid van die kerk. Toch voelde vooral ik mij daar niet thuis. Daarbij kwam dat er niet heel veel kinderen in de kerk kwamen en in de leeftijdcategorie van Luca waren er ook niet heel veel lid. Dus besloot ik rond te gaan kijken. Toen ik een, naar mijn idee, geschikte plek had gevonden voor ons heb ik M. ook eens meegenomen. Beide zijn we helemaal happy waar we nu zitten. Luca vind het daar super leuk en kan heerlijk spelen met de andere kinderen. Daar wordt je als ouders helemaal blij van.

Naast het veranderen van kerk ben ik ook op ander gebieden bezig met het geloof. Ik bereid de uitslaapdienst voor. Of eigenlijk, dat deed ik. Deze is helaas niet meer van toepassing voor komend jaar. We hebben het moeten stoppen. Heel jammer, maar aan alles komt ook een einde. We zijn op het hoogtepunt gestopt. Daarnaast ben ik van mening dat er altijd wel een raam open gaat als er een deur gesloten wordt. De laatste dienst hebben we een kerstpassion gemaakt. Voor de geïnteresseerden, klik hier om deze terug te kijken. Ook heb ik Journaling Bible ontdekt. Super gaaf hoe mensen daar mee bezig zijn. Op pinterest en facebook kun je zo veel mooi voorbeelden vinden. Ook op instagram zijn er heel veel mensen actief. Zelf hoop ik dit ook weer op te pakken in 2015.

Luca werd in juni al weer 1 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Super leuk om zijn verjaardag te vieren. Te zien hoe leuk hij het toch wel vond. De cadeautjes te zien die iedereen had uitgezocht en waar hij heel blij mee was. Ook heeft hij dit jaar wat bewuster sinterklaas mee gemaakt. Heel leuk om te zien hoe hij mee helpt met uitpakken van de cadeautjes. Om zijn voorraad aan cadeautjes weer te zien. Wat is hij verwend dit jaar! Kerst heeft hij ook wat meer meegemaakt, maar dat is voor hem toch meer lekker eten met familie. De echte gedachte achter kerst kent hij nog niet. Misschien dat het volgend jaar al anders is, dan is hij bijna 2,5. Ik ben daar heel benieuwd naar. 

Dit jaar ben ik ook begonnen met bloggen. Wat heeft me dat al leuke dingen gebracht. Ik ben er echt super blij mee en ben erg trots op mijn blog. Voor komend jaar zou ik graag wat dingen willen uitbreiden. Toch is dit echt al een hoogtepunt zoals het er nu uit ziet. Echt mijn eigen dingetje is dit. Heerlijk om te doen ook! En alle social media die erbij komt. Super leuk om zo een kijkje in het leven van andere mama’s en bloggers en creatievelingen te krijgen. 

Ik ben heel benieuwd naar de mooie momenten en de leuke dingen die 2015 ons gaan brengen. Wat is jou mooiste moment van 2014?

Liefs,
M.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: