Zo van die geitenwollensokkentypes vond ik het altijd. Van die wereldverbeteraars die niets beters te doen hadden met hun tijd dan groente verbouwen, klein wonen en wassen op de hand. Zelf kleding maken en vooral niets nieuws kopen. Maar daar moet ik toch van terug komen. Zeker als ik kijk naar mijn geloof. Want heeft God niet zelf aan ons gevraagd voor de aarde te zorgen? Daar zijn we dan vrij slecht in met z’n allen. De opwarming van de aarde is hot en happening. Dat is alles behalve goed zorgen voor de aarde. Wat doen wij er zelf eigenlijk aan?Groen op hakken helpt je om een duurzamer leven te krijgen. Echt voor iedereen!

Phoe gelukkig, meer dan ik dacht

Nou, ik zal je vast vertellen dat je er al meer aan doet dan je waarschijnlijk denkt. Heb je een klein moestuintje? Een bloempot met tomaatjes ofzo? Super leuk voor de kinderen natuurlijk en ze leren er een hoop van. Maar we zijn ook direct groen én zelfvoorzienend bezig. En wist je dat er heel veel makkelijke manieren zijn om ook je steentje bij te dragen voor een duurzamer leven? Zo heb ik bedacht dat ik graag een regenton in de tuin wil (een tip uit Groen op hakken). We moeten nog een regenton en een plekje vinden, maar dat zou zo makkelijk zijn. Dus dat lijkt me een geweldig idee. Tweedehandskleding of speelgoed? Yes ook dat hebben we hier. Luca krijgt speelgoed dat ik voor een prikkie op de kop tikte en ook met zijn verjaardag kreeg hij iets tweedehands. Heeft hij dat gemerkt? Nee joh, helemaal niet. De enige die het weten zijn de gever en ik. Who cares?

Groen op hakken

Oliën van young living

Als je mij een beetje volgt heb je vast al gezien dat wij inmiddels een starterspakket van YoungLiving in huis hebben met oliën. Ik doe er naar mijn zin nog te weinig mee (ik ga zo eerst even een olie maken voor mijn enorme spierpijn), maar ook dat is goed voor de natuur. We gebruiken wat de natuur (en God) ons heeft gegeven. Het is veel beter voor je én de kinderen doen het er echt goed op. Vooral dat was voor mij de doorslag om toch te kopen. Nola slaapt er zó goed van. En ook ik merk echt het voordeel. Dus nu staat er nog van alles op mijn lijstje. Een extra diffuser voor in de woonkamer, dan hoef ik niet steeds te slepen. Rollers om makkelijker de olie te kunnen mengen en maken voor ons en anderen. En nog een aantal oliën. Mocht je ook interesse hebben laat het dan eens weten. Ik kan je er meer over vertellen en je kunt mee bestellen of ook zelf starten. Ik help je graag!

Lees meer over tweedehands cadeautjes in deze blog over goedkope cadeautjes voor sinterklaas

Is dit boek wel voor mij?

Ik zal even heel eerlijk zijn. Dit boek had ik al eens voorbij zien komen. Ik vraag nog wel eens een boek aan bij een uitgeverij als ik denk dat het heel goed bij mij en mijn blog past. Dat had ik met dit boek niet gedaan, want ik was er niet zo zeker van. Ik ben toch helemaal niet zo’n duurzaam typetje? Toch ontving ik hem ter promotie. Na een poll op instagram begon ik hier in te lezen (jullie waren hier het meest nieuwsgierig naar) en ik werd steeds weer blij verrast. Wat een handig en praktisch boek. Tips voor jou en mij, van newbie tot pro. Iedereen kan wat met dit boek en de tips die er in staan. Voor de moestuin, recepten, voor als je op reis gaat. Spullen kopen of juist niet. Ook tips voor ouders met kinderen! Maar ook dat je niet alles hoeft te doen. Alles wat je wel doet helpt namelijk al.

Groen op hakken, hoofdstuk

Voorbeeld: tweedehandskleding

Lukt het je niet om alleen maar tweedehandkleding te kopen (nee dat lukt niet sorry, zeker voor de kinderen niet) dan is dat geen probleem. Luca heeft bijvoorbeeld alleen maar nieuw. Nola heeft nog wel tweedehandskleding omdat ik dit al die jaren (gekregen tijdens de zwangerschap van Luca) heb bewaard. Ook merk ik dat hoe ouder ze worden er minder kleding netjes blijft (gaten door vallen, vies door stift of andere vlekken). Maar als ik dan naar mijn kast kijk dan hangt daar veel wat van mijn moeder of mijn zusje is geweest. Of kleding die echt al een jaar of 10 oud is maar gewoon nog goed. Ik koop voor mezelf weinig nieuw, krijg soms wat van mijn moeder. Maar het meeste is of heel oud of gekregen uit de kast van een ander. Net zo blij mee overigens.

Wil je ook duurzaam leven en afval scheiden? Dat kan ook met kinderen. 

Groen op hakken lezen en daarna de kast in?

Er zijn boeken die je leest en daarna in de kast zet en boeken die je leest, waar je in werkt en die daarna echt van jou zijn. Er zijn ook boeken die je leest, even weg zet en hem weer pakt wanneer je iets wilt weten. In die laatste categorie valt Groen op hakken voor mij ook. Door de tips die er in staan is het echt een naslagwerk die je je hele leven kunt gebruiken. Van beginner tot gevorderde, er staan altijd wel tips in die je kunt gebruiken. Wat ik extra leuk vind zijn de stukjes die het geloof erbij pakken. Want er staat ook zo veel over geschreven in de bijbel. Mocht je niet christelijk zijn dan denk ik niet dat het heel storend is. Je kunt deze stukjes meestal wel overslaan met het lezen van dit boek.

Groen op hakken, pagina met geloofsstuk

Wil je graag een duurzamer leven, combineren met je geloofsleven (geen must hoor) en kun je wel wat tips gebruiken? Dan is dit echt een boek voor jou. Zo kunnen we samen de wereld een stukje beter maken. Je kunt het boek Groen op hakken via deze link kopen voor 17,50 euro. Ben jij bewust duurzaam bezig?

Groen op hakken instagram Groen op hakken, duurzamer leven voor iedereen. Is dit boek echt voor iedereen? Van newbie tot pro? Ik geef je mijn ervaring met dit boek in deze blog.

Ik heb dit boek gekregen, maar dat beïnvloed mijn mening niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: