We zijn al weer in de tweede week van 2022. De tijd blijft doorrazen. De kinderen hebben geen vakantie meer deze week. De jongste heeft de hele 2e week van de vakantie gezwommen en met de oudste probeerden we dan even naar buiten te gaan, bij droog weer. Of een spelletje te doen. Ik besloot dat ik dit jaar een jaar Bijbeltekst en jaar kaart wil gebruiken. Waarom? Om te kijken wat het me brengt. Ik neem je mee in dit proces. Dit is mijn jaar in een kaart en in een Bijbeltekst.

Dit is mijn jaar Bijbeltekst

Als jaar Bijbeltekst koos ik de volgende tekst:

‘Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan.
Ik geef raad, op jou rust mijn oog. Psalm 32:8 NBV21
(lees verder op debijbel.nl)

Waarom deze tekst voor mij van toepassing is? Omdat ik graag meer inzicht wil krijgen in Zijn weg. De weg die ik moet gaan. Wat is nu Zijn plan met mij? Ik wil graag meer lezen over zelf ontwikkeling, groeien in hoe ik ben als persoon. En oh boy, er is nog beste en lange weg te gaan. Maar ik hoop dan ook nog een hele lange tijd hier rond te lopen. Dus tijd zat daarvoor.

mijn jaar kaart

Dit is mijn jaar kaart

Ik heb met de kaarten die ik heb (er staan allemaal oliën op de achterkant) voor me een gebed uitgesproken. Dat Hij mij wilde leiden in het komende jaar. Als eerste wilde ik een kaart voor het hele jaar. Waar wil ik dit jaar, 2022, vooral op letten. Ik pakte de kaart met het meisje bij de boom en een mooi zon. De olie die daarbij hoort is Gratitude. Dankbaarheid. Wat een mooie olie. Dat lijkt me een hele goede voor dit jaar. Dankbaarheid in alles.

mijn jaar jan, feb, mrt
Jaarkaart en januari, februari, maart

Dit zijn mijn maand kaarten

Toen bedacht ik dat ik ook graag voor elke maand een kaart wil. Dat kun je op verschillende manieren doen. Ik heb, in gebed, gevraagd of God mij ook hier in wilde leiden. Daarbij koos ik 12 kaarten die mij aanspraken, passend in mijn ogen bij de maand die dan zou zijn. Je kunt ook elke maand opnieuw een kaart pakken. Dit zijn mijn kaarten voor dit jaar:

 • januari: Cinnamon Bark
 • februari: Build your dream
 • maart: pine
 • april: Joy
 • mei: grapefruit
 • juni: rosemary
 • juli: Ylang Ylang
 • augustus: awaken
 • september: peppermint
 • oktober: frankincense
 • november: cedarwood
 • december: Northern lights black spruce
mijn jaar apr, mei, juni
jaarkaart met april, mei, juni

De kaarten gaan van het begin van een nieuw jaar, naar een droom die je waar wilt maakten verder in de vreugde van de lente en de zomer. Waarin we in de zomervakantie rust pakken en vervolgens in september weer mogen gaan knallen. Om met november en december weer in een rust modus te komen.

mijn jaar juli, aug, sept
jaarkaart met juli, augustus, september

Kaarten voor het jaar en een maand als christen

Kun je als christen zijnde je wel bezig houden met zulke kaarten? Ik ben van mening van wel, anders had ik het natuurlijk ook niet gedaan. Wel vind ik dat je je er bewust van moet zijn hoe je dit oppakt. Ik doe dit in gebed, en ik ben er van overtuigd dat God mij hierin stuurt. Je kunt het ook met een rustige ademhalingsoefening doen. Daarnaast laat ik de kaarten mij niet leiden. Als ik een vraag heb over een situatie zal ik geen kaart daar voor pakken als eerste. Ik ga dan in gebed. Ik zie ze meer als een vriendin, die je wel eens om advies vraagt. Soms doe je wat iemand zegt en soms kies je als nog een ander pad. Ik gebruik deze kaarten dus enkel om in een maand de focus op een bepaalde olie te hebben.

Mijn jaar okt, nov, dec
jaarkaart met oktober, november en december

De bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de NBV21 © Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: