Duplo hebben veel ouders wel in huis. Het is gewoon fijn en degelijk speelgoed. Maar dan worden ze groter en zijn wel uitgebouwd eigenlijk. Wat kun je dan nog met al die gekleurde blokken? Een hele hoop! Spelend leren en treinbanen bouwen met track connectors bijvoorbeeld. Ik geef je graag een paar tips wat je nog meer kunt doen met duplo.

Track connectors in kleur!

Ben je meer van de kleur en vond je de zwarte track connectors wat saai? Dan heb ik goed nieuws! Ze zijn er nu in kleur. Heel leuk, omdat het zo echt helemaal bij Duplo past. Een mooie verzameling kleuren met rood, zwart, blauw en groen. Ik raad je wel aan een wat grotere doos te kopen om te beginnen. De grote engineer set hoeft niet direct, maar wanneer je een leuke baan wilt maken is een kleine doos echt wel iets te klein.

Leren sorteren met Duplo

Je kunt met Duplo heel goed leren sorteren. Dit kan op kleur (om direct de kleuren te leren), maar ook op het formaat van blokjes. Neem dan direct de track connectors mee. Daarvan heb je ook verschillende soorten blokjes en verschillende kleuren. Bezig met spelen en leren tegelijk. Ideaal om het zo te combineren.

Spelen met track connectors

Voorbeeldkaarten maken

Is je zoon of dochter al wat ouder? Dan kun je ook voorbeeldkaarten maken. Denk aan simpele bouwwerken met een x aantal blokjes op elkaar. En dan in verschillende kleuren zodat ze ook de kleuren moeten zoeken. Of gebruik kaarten uit duplodozen met figuren erop. Die kunnen ze ook zelf bouwen. Die kaarten zitten vaak in de dozen met blokken zonder specifiek thema. Of laat ze de hoogste of breedste toren maken die ze kunnen bedenken. Laat ze zelf ook vooral meedenken. Dat vinden kinderen leuk. Of maak voorbeelden van een treinbaan en laat ze die na maken.

Track connectors hoog

Speelgoed combineren

Met de track connectors combineer je de houten treinbaan (ook de goedkopere merken zoals de Lidl treinbaan past erop) met Duplo. Daarnaast kun je er nog een weiland met dieren bij maken. Of maak samen een ark van Noach (dit kan ook met een deel van de regenboog van Grimms) en plaats die naast de treinbaan. Een baan waarbij je langs verhalen uit de Bijbel gaat.

Verhalen die je goed kunt gebruiken hiervoor (afhankelijk van het aantal duploblokjes dat je hebt):

  • Noach met de dieren in een ark
  • Stal waar Jezus in geboren werd
  • Kruis voor het verhaal van Pasen
  • De leeuwenkuil van Daniel
  • De walvis van Jona
  • De appelboom van Adam en Eva
  • Een boot, om de reizen van Paulus te verbeelden

Hubelino voor een knikkerbaan

Mocht je nog meer willen doen met je Duplo dan is hubelino ook heel leuk. Daarmee kun je een knikkerbaan bouwen met Duplo. Leuk om te combineren met de treinbaan icm de track connectors. Een knikkerbaan die door/langs de treinbaan gaat. Een uitdaging om dit proberen te maken.

Track connectors treinbaan

Een tweede leven voor je speelgoed

Super leuk dat door een kleine aanvulling je speelgoed een tweede leven krijgt. Kinderen zien weer iets nieuws en spelen zo weer uren met ‘vergeten’ speelgoed. Daarnaast is het ook duurzaam omdat speelgoed zo langer gebruikt wordt om mee te spelen. Je kunt het heel goed gebruiken om te leren (Bijbelverhalen, kleuren, tellen en sorteren). En het wordt voor oudere kinderen wat uitdagender. Een win-win dus!

Nu ben ik nieuwsgierig, wat is jouw topaankoop waardoor ‘vergeten’ speelgoed weer ontdekt werd?

Best makkelijk je set track connectors via deze link: shop hier.

tweede leven duplo - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: