Leren tellen is niet voor alle kinderen even makkelijk. Waar onze oudste al tot 10 telde in het Engels toen hij 2 was gaat het bij onze jongste iets minder snel. En beide is gewoon helemaal oké. Er is namelijk geen goed of fout. Ieder kind volgt zijn eigen weg. Wat je wel kunt doen is je kind ondersteunen hierin. Dat kan met het dikke telboek.

Leren tellen tot 100

Waar de meeste boeken gaat tot 10 of maximaal 20, gaat het dikke telboek zelfs tot 100. En dat doen ze op een hele leuke manier. Met herkenbare dingen, zoals een potje verf en de kleuren van de regenboog. Je begint met de getallen los en vanaf 20 tel je op 1 bladzijde tot 20 en de bladzijde erna 21 tot en met 29. En dat gaat zo door tot je bij 100 bent.

Het dikke telboek - nummer 1

Vormgeving het dikke telboek

Waar kartonnen boeken vaak dikke bladzijdes hebben, die je bijna niet kapot krijgt, is het hier iets anders. Het dikke telboek heeft een speels uiterlijk. De cijfers zijn uit de bladzijdes ‘gesneden’. Er zitten doorkijkjes in bij de cijfers. Je kunt al vast een glimp opvangen van de volgende bladzijde. Zo krijgt het een. Heel vrolijk en speels karakter. De bladzijdes zijn dus wel van karton, maar wel iets dunner als ik gewend ben.

Waarom stimuleren van tellen?

Wanneer je zoon of dochter naar groep 3 gaat is het fijn als ze kunnen tellen tot 20. Waarom? Omdat ze gaan leren rekenen. Dat gaat eerst met ‘makkelijke’ sommen tot 10. Daarna een stapje verder naar 20 en dan door naar grote getallen. Het dikke getallen boek helpt je bij het verder dan 20 tellen.

Het dikke telboek - nummer 7

Extra leuk om met het dikke telboek te doen

Het is natuurlijk extra leuk om na het lezen in het dikke telboek samen iets leuks te gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld naar het bos gaan om de eikels/eikenbomen te zoeken (cijfer 1). Ijs in de zon leggen om te laten smelten (cijfer 2). Knutselen met kartonnen dozen (cijfer 3). Samen een regenboog verven (cijfer 7). Fruithapje maken met banaan (cijfer 8). Vouwen met papier (cijfer 9). Zandkastelen maken (cijfer 10). Vlinders gaan tellen (cijfer 20). Een moestuin maken (cijfer 30). Zelf waterijsjes maken (cijfer 50). Koekjes bakken (cijfer 60). Bloemenzaadmix in de tuin planten (cijfer 80). Van mais popcorn maken (cijfer 90). Samen puzzels maken (cijfer 100).

Het dikke telboek - nummer 60

Het dikke telboek voor kinderen

Er is niets mis met stimuleren van kinderen om te leren. Maar houdt het luchtig en leuk. Met dit boek is dat heel makkelijk. Leuk detail, onze achternaam komt ook (deels) voor in het boek. Dat had ik even niet verwacht. Wij helpen onze kinderen ook. Omdat het geen kwaad kan hulp te vragen wanneer nodig en te geven. Je kunt het heel leuk maken door de ideeën hierboven.

Heb jij leuke en leerzame boeken in huis?

ISBN: 9789464291353
Prijs: 15,99 euro
Uitgeverij: Baeckens books/ TDM publishing
Je kunt het boek via deze link voor 15,99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Het dikke telboek - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: