Vandaag is het Halloween. Een feest overgewaaid uit Amerika. Het neemt elk jaar aan populariteit toe. Eigenlijk moet ik er niet zo veel van hebben. Een feest vieren er ere van de dode en het griezelen. Nee dat is niet zo aan mij besteed. Maar als we buiten komen dan kunnen we er eigenlijk niet meer om heen. In de pretparken is de versiering afgestemd op dit ‘feest’, de winkels liggen er vol mee en ook bij de bloggers komt je het steeds meer tegen. Is er een tegen geluid hoorbaar? Jazeker, er zijn verschillende initiatieven. Ken jij hallolight al? Kijk je maarme

Wat is Halloween?

In de middeleeuwen werd dit ‘feest’ al gevierd door de kelten. Zij geloofden in natuurgeesten. Die wilde je te vriend houden. En dat kon het beste op 31 oktober. Zij noemden hun ‘feest’ samhain. Ze geloofden dat je heel makkelijk met geesten in contact kon komen. Dat zou dan komen doordat de grens tussen de wereld waar wij in leven en de wereld van de geesten heel dun was. Omdat ze toch ook wel bang waren voor de geesten verkleden zij zich ook als geesten. Zodat ze niet zouden opvallen. De kelten vieren niet meer Halloween, maar de heksen wel. Zij geloven ook in de geesten.

hallolight

Als je in Jezus gelooft vier je geen Halloween maar misschien wel hallolight?

Eerlijk, als jij het wel viert en je bent christen zal ik niet over je oordelen. Daar zul jij vast een goede reden voor hebben. Wie ben ik om daar een oordeel over te hebben? Zelf vind ik het niet zo passend bij ons geloof. Als ik vragen heb over het leven, vraag ik dat liever aan Jezus. Hij heeft de dood overwonnen. Hij is de God van het licht en het leven. Dan is het toch veel logischer om bij hem te komen? Bij Jezus is geen dood en duisternis. Alleen maar licht en leven. Jezus is sterker dan alle geesten en spoken die er zijn. Ik vind het dan leuker om een feest van licht te vieren. Hallolight dus.

hallolight instagram

Wat kun je zelf doen in plaats van Halloween?

Wil je ook geen Halloween vieren? De reden maakt niet uit. Misschien ben je ook christen en vind je dat ook niet passend. Of misschien vind je het gewoon spannend en eng. Dan hoef je niet mee te doen. Je kunt een leuke nieuwe traditie starten, maak er je eigen hallolight van. Samen met je kerk of school kun je mee doen met light in the night bijvoorbeeld. Liever niet de deur uit? Dat kan ook heel goed met je gezin samen. Ga bijvoorbeeld pannenkoeken eten (misschien mag je je vriendjes wel uitnodigen). Ga samen spelletjes spelen met wat lekkers erbij en alle lampen fel aan. Of zoek samen allemaal liedjes over het licht (light in the world bijvoorbeeld, ik zet hem hieronder even neer voor je). Houdt een film avond en ga een christelijke film kijken. Er zijn zo veel goede films. The shack vond ik echt super om te zien en hij staat op netflix!

Vanavond is het dus weer Halloween. Wat ga jij doen om er een lichtfeestje, je eigen hallolight, van te maken?

hallolight pinterest 2

Afbeelding: Stock Photos door Ira Bagira/Shutterstock en door Fotomay/Shutterstock

 

1 thought on “Halloween of Hallolight? Wat vier je als christen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: