Het allerleukste aan trouwen is toch wel het uitzoeken van de trouwjurk. Tenminste, voor een vrouw dan. De man is daar in de meeste gevallen niet bij. Zelf had ik mijn schoonzusje (zij doet mijn haar en make-up op de dag van de bruiloft) en mijn moeder mee. Heel fijn, want te veel meningen hou ik niet van. Dan ga ik twijfelen en weet je, iedereen vind wel weer iets anders. Ik liet de jurken die ik gepast had zien aan iemand die ik ken en zij vond een andere jurk juist veel mooier. Ja, dat kan. Gelukkig ben ik heel blij met de gekozen jurk. In deze blog neem ik je mee naar die dag en naar de dag van het meten van mijn maten.

Start de zoektocht naar de perfecte trouwjurk

Op 10 juli begon ik mijn zoektocht naar de perfecte jurk. Ik besloot in de bruidszaak bij mijn ouders om de hoek (bijna dan) te gaan kijken, The new bride. We rijden daar altijd langs als we bij hen op bezoek gaan en het zag er altijd zo tof uit. De binnenkomst was al geweldig. Ik had natuurlijk een afspraak gemaakt en er stond een kledingrek klaar met een kaartje met mijn naam erop. Zo tof! We werden naar boven geleid, naar de grote paskamer. Een kamer die je kunt afsluiten met een deur. Fijne banken en een tafeltje, plus dus een grote paskamer voor mij om al die jurken aan te passen. Het allerleukste? Ze maakten er echt een onvergetelijke ochtend van met een heerlijk stuk taart.

Bruidssieraden bij trouwjurk uitzoeken taartje say yes

Zoek maar wat jurken uit!

Dan mag je dus de winkel door om jurken uit te gaan zoeken. Ik had een aantal plaatjes opgeslagen van hun website dus daar waren we als eerste naar opzoek. Ik mocht in totaal 5 jurken kiezen om te starten. We waren met z’n drietjes dus ik besloot dat ik er zelf 3 zou kiezen en mijn schoonzusje en moeder beide 1. Zo konden zij ook gericht zoeken en zij kozen ook juist iets wat ik zelf niet zou kiezen. Uiteindelijk heb ik alle modellen die ze in de winkel hadden (niet alle jurken hoor) gepast. Stiekem wist ik na het passen van de tweede jurk al dat het die moest worden. Maar voor de zekerheid wilde ik de rest toch passen.

Trouwjurk uitzoeken pinterest

Mijn tips voor jou wanneer je je jurk gaat passen

Zoek een fijne winkel uit. Ook de echte bruidszaken hebben jurken voor een klein budget. Mijn jurk was niet heel goedkoop, maar wel onder de 2000 euro. Het voordeel van zo’n winkel vind ik ook de luxe. Het is een totaal ervaring op zich. Daarbij kunnen ze heel goed kijken wat past bij jou lichaam, het vermaken zit bij mij bij de prijs in en er zijn verschillende opties voor een bh eraan maken. Ik mocht met een corselet proberen (dat zag er niet uit dus dat wordt het niet), we kunnen zonder bh gaan, maar er is ook een optie voor het in de jurk maken van een bh. Dat wordt allemaal besproken bij de eerste doorpas van mijn jurk. En weet je, je voelt het wanneer je de juiste jurk aan hebt. Echt, dat wat iedereen zegt is dus gewoon waar. Wanneer je hem aan hebt weet je het.

Bruidsjurk, trouwjurk, the new bride
Nee, deze jurk wordt het echt niet!

Een extra passessie voor mij

16 oktober mocht ik de trouwjurk nog een keer passen. Eigenlijk zou ik alleen mijn maten laten opmeten. Ik was namelijk nog volop aan het afvallen toen ik de jurk paste. Hij kon toen ook niet helemaal dicht. Daarom wilde ik toch graag mijn jurk nog een keer passen. Niet dat het die jurk zou worden (die wordt gewoon besteld). Maar voor mijn gevoel. Dit keer paste de jurk wel dicht, hij mag zelfs iets ingenomen worden. Hoe tof is dat! Het harde werken is dus niet voor niets. De maten zijn nu gemeten, de jurk is besteld en zelfs de schoenen staan op bestelling. Die komen wat eerder binnen dan de jurk. Kan ik ze vast inlopen.

trouwjurk uitzoeken instagram

Welke jurk en welke schoenen het zijn geworden houdt ik natuurlijk nog even geheim. Vandaar ook de foto’s die je al eens eerder hebt kunnen zien in een blog over sieraden voor bij je trouwjurk. Wanneer we getrouwd zijn komt er uiteraard een blog over deze dag online. Hij wordt fantastisch! Dan kun je ook onze trouwkleding zien én die van de kinderen. Wat is jou ultieme tip voor bij het zoeken van je trouwjurk.

trouwjurk uitzoeken pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: