Misschien wel een van de leukste dingen om uit te zoeken bij een tweede kindje vind ik het geboortekaartje. De babykamer blijft redelijk zoals hij was voor Luca dus daar hebben we weinig nieuws voor aan hoeven schaffen. Alleen waar begin je met het zoeken van een kaartje? Er zijn zo veel mogelijkheden dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Benieuwd hoe wij het gedaan hebben? Lees snel verder!

Je kunt bij een drukkerij boeken halen om door te bladeren, maar daar had ik eerlijk gezegd niet zoveel zin in. Google is my friend en ik ging lekker op zoek via internet. Ook in verschillende tijdschriften voor zwangere en ouders kwam ik advertenties tegen van websites waar je geboortekaartjes kon laten bestellen. In eerste instantie wilde ik graag de zelfde website gebruiken als voor het kaartje van Luca, maar deze vond ik echt niet handig deze keer. 


Maar wat wil je dan? Dat is lastig. Wat het nog lastiger maakte is dat M. en ik het niet echt eens werden over het kaartje, terwijl ik op een moment toch echt een proefdruk wilden bestellen. Hoe langer zwanger, hoe meer kans dat de baby komt en dan is het fijn als het kaartje wel al af is. Ik zal in een aantal stappen laten zien hoe wij het gedaan hebben.


  1. Opzoek naar een website met kaartjes die we beiden leuk vonden. Uiteindelijk kwamen we op de site van Hippe geboortekaartjes uit. Super leuke kaartjes vond ik daar.
  2. Eerst keek ik zelf, maar later zijn we met z’n tweetjes gaan zitten. Als we een leuke zagen gaven we dat aan en toen we er 1 tegen kwamen die we beide leuk vonden zijn we hem gaan aanpassen. Wij gebruikten een kaartje dat zij al hadden, maar je kunt ook zelf een kaartje maken.
  3. Nadat we de gegevens die we nu al weten hebben aangepast bestellen we een proefdruk. Deze was 1 euro. Daarbij kreeg je ook een proefdrukje van alle soorten papier en alle kleuren envelop die er is. Super leuk en handig, zo kun je goed een keuze voor papiersoort maken. 
  4. Daarna zijn we de lijst met mensen aan gaan passen die een kaartje krijgen. Sommige kregen met Luca wel een kaartje maar zien/spreken we nu nooit meer. Andere kenden we toen niet (goed) en willen we nu wel een kaartje sturen. 
  5. De proefdruk kwam 2 dagen later binnen. Op zondag besteld en dinsdag binnen. 

De proefdruk was erg mooi en we hebben een goede keus gemaakt. Het kaartje past bij mij maar ook zeker bij M. Ondanks onze verschillende smaak hebben we toch een super mooi kaartje kunnen vinden. De proefdruk was ook erg mooi, nog een paar kleine aanpassingen en dan is hij helemaal perfect en kunnen we deze gaan bestellen.  

Vonden jullie het ook zo leuk om een kaartje uit te zoeken? Waar hebben jullie je kaartje gevonden?

Liefs Minke 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: