Hoe gaat het met jullie? Ik merk dat ik nu met de kinderen thuis meer snoep, minder zin en tijd heb om te koken en mezelf voorbij loop. Gelukkig heb ik daar een heel goed boek voor in huis. Hét blenderboek van Nora French is namelijk een kookboek waarbij je enkel je blender en wat pannen nodig hebt. Gezonde en glutenvrije recepten in een handomdraai dus. Letterlijk, want je draait de knop om en de blender doet het werk. Ideaal toch?

het blenderboek

Wat staat er in hét blenderboek?

Een blender alleen voor soepen en smoothies? Dat is zo 2019! Een blender kun je voor alles gebruiken. Mixen is het nieuwe koken. Natuurlijk kun je hem gebruiken voor smoothies, dat doe ik ook. Maar wist je dat je daar ook oatmealbowls van kunt maken? Of mix het beslag voor pannenkoeken of wafels in de blender. Even bakken en een lekkere en gezond maaltijd staat klaar. Bakken wordt ook een stuk makkelijker zo, met de zoete en hartige baksels in hét blenderkookboek. Daarnaast mogen natuurlijk de soepen niet ontbreken. Maar maak ook eens een dip, saus of dressing in je blender. Maak andere drankjes dan de smoothies of maak er toetjes mee. Zoals je leest, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het met je blender maken.

inhoudt het blenderboek

Hét blenderboek, wat moet ik weten?

Naast alle recepten staat er ook veel uitleg in het boek. Zo zijn er bij de recepten verschillende icoontjes te vinden voor wanneer je een recept makkelijk kunt meenemen als luncht bijvoorbeeld. Of wanneer een recept vegan is of dat je het kunt invriezen. En natuurlijk heeft Nora ook zelf haar favorieten, die heeft ze voor je aangegeven met een hartje. Daarnaast is niet iedere blender hetzelfde. In het blenderboek staan 7 weetjes over de blender. Wat doe je bijvoorbeeld bij een luchtbel, hoe maak je de blenderkan leeg & hoe voorkom je dat je beslag tegen het plafond spat. Wist je dat er ook blenders zijn die kunnen verwarmen? Ideaal! Zo’n luxe blender heb ik niet, maar die van mij is ook heel fijn. Daar kunnen we deze recepten prima mee maken. En anders de soep later nog even in een pan overgieten en verwarmen, ook geen probleem natuurlijk.

recept het blenderboek

Opbouw van hét blenderboek

Het blenderboek is voor mij logisch opgebouwd. Je begint met de meest logische recepten, de smoothies en bowls. Daarna pannenkoeken, ook dat is nog wel bekend bij mensen dat je die met een blender kunt maken. Na de pannenkoek kan de wafel niet achterblijven. Extra fijn zijn de toppings die je kunt maken uit het boek. Heb je direct informatie hoe je je pannenkoek of wafel kunt beleggen. Het is van belang om gezond te blijven eten wanneer je veel thuis ben (zoals nu natuurlijk, maar ook in een vakantie bijvoorbeeld). Dan zijn dit hele fijne recepten. Lekker en gezond, voor een kinderen echt een feestje. Elke dag pannenkoeken en wafels mama!

fruitsaus het blenderboek

Lekker eten, daar houden we van. Met een bruiloft in het vooruitzicht is het wel fijn dat de kilo’s er niet aan vliegen ineens. Dus deze recepten zijn snel, makkelijk, lekker & niet heel slecht voor je. Een win-win situatie. Ik ben heel blij met dit boek en de verschillende recepten die erin staan. Het andere boek van Nora, gezond fastfood gebruiken we met regelmaat. Zou je dit boek ook graag willen? Je kunt hem hier bestellen voor 22,50 euro. Daar help je mij mee en je merkt er niets van. 

het blenderboek - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: