Voorlezen deden we altijd al wel. Maar boeken specifiek voor een bepaalde periode hadden we eigenlijk nog niet. Want ik vind voorlezen altijd leuk, dus waarom speciaal voor bepaalde feesten? Daar hadden we de christelijke boeken, met verhaal uit de Bijbel, al voor. Toch begint het steeds meer te trekken. Het is namelijk toch wel echt heel leuk. Ik vond weer een pareltje tussen de prentenboeken, het boompje in het bos. Voor mij als christen ook een fantastisch boek. Lees snel verder als je wilt weten waar het verhaal over gaat, hoe wij het boek vinden én hoe ik als christen er tegenaan kijk.

Waar gaat het boompje in het bos over?

Het boompje in het bos gaat over een dennenboompje. Hij is helaas te klein én te misvormd waardoor hij in de kersttijd niet wordt verkocht. Hij blijft alleen achter. Eerst is hij heel verdrietig, waarom wil niemand hem hebben? Maar dan gebeurd er iets heel bijzonders. Iets dat hij zelf nooit had verwacht. Hij blijkt namelijk helemaal niet alleen te zijn. Zou het dan toch nog goed komen?

tekst uit het prentenboek

Wat vinden wij van het boompje in het bos?

In de recensie over ‘een kerstverhaal’ liet ik jullie al weten dat we vrij weinig (prenten)boeken over de kerstperiode hebben. Maar nu hebben we weer een pareltje gevonden. Hoewel ik in die blog schreef dat het eigenlijk niet uit maakt of het verhaal over een kerstman gaat, ben ik blij dat hij ook in de boek niet aanwezig is. Het geeft voor mij een fijner gevoel. Dit boek is echt geschreven vanuit een boom. Een buitenbeentje, net als je in de winkel bij fruit en groente kunt vinden tegenwoordig. Er zit een boodschap in (iedereen is uniek, bijzonder en mooi op zijn/haar eigen manier) die wij ook graag uitdragen naar de kinderen. Wij zijn dus erg enthousiast, ook de kinderen vinden het een leuk prentenboek. Kijk vooral ook even naar de voorkant. Te leuk met die glitters!

Glitters op het boompje in het bos

Als christenen hoe kijken wij er tegen aan?

Hiervoor laat ik het al wat doorschemeren. Het boompje in het bos gaat niet over de kerstman, het gaat over een boom die het liefst verkocht wil worden om als kerstboom te dienen. Ik ben me er van bewust dat er christenen zijn die geen kerstbomen in huis hebben. Wij hebben dat wel. Niet om daar pakjes onder te leggen of het te eren. Maar voor de gezelligheid en sfeer die het ook meebrengt. Het geeft net wat extra’s. De mooie lampjes in deze donkere dagen rond kerst. De kerststal die er onder staat en waar de kinderen mee spelen. Het verhaal dat we zo ook spelenderwijs met ze kunnen delen. Dat is voor ons kerst. Op naar een fantastische adventstijd én heerlijke feestdagen!

Wat is jou favoriete (prenten)boek om tijdens de kerstperiode te lezen met je kind(eren)? Dit boek kun je hier kopen voor 15,95 euro

Het boompje in het bos - pinterest

Bedankt voor het boek uitgeverij christofoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: