De dagen worden korter, de school is nog maar één week open en dan is het al weer vakantie. Kerstvakantie om precies te zijn. De kerst staat voor de deur. De tijd van uitzien naar en verwachten is al weer op de helft. Wat gaat het snel. Ik heb nog een leuke tip voor je voor een boek om verhalen te lezen in deze periode. Iets meer gericht op het geloof, maar met hele toffe verhalen over kersttradities uit andere landen. Ook kerstverhalen en -legenden kun je lezen in dit boek. Met recht een rondjewereld kerstverhalen dus.

Wat rondjewereld kerstverhalen voor een boek?

Misschien ken je het boek ‘rondjewereld kerstverhalen’ al, misschien ook niet. Toen ik het boek zag wist ik niet direct wat ik kon verwachten. Had zelf ook nog niet van het boek gehoord. Het boek verteld verhalen over kerst. Kerst is bij uitstek een periode om verhalen te lezen. Op school, in de kerk, maar ook thuis worden verhalen gelezen. Het is buiten donker, koud en vaak ook nat. Dan is het heerlijk om binnen te zitten en samen verhalen te lezen. Liefst nog met een open haart erbij (tip: zoek eens op via youtube en speel het af op de tv als je net als wij geen open haart hebt). In dit boek vind jet vertellingen over het kerstverhaal, verhalen over de oorsprong van kersttradities van over de hele wereld en een verzameling kerstverhalen en -tradities.

Voor welke leeftijd is het boek geschikt?

Rondjewereld kerstverhalen is een prachtig prentenboek met veel verhalen. Op het boek zelf staat aangegeven dat het voor kinderen vanaf zes jaar geschikt is. Dat begrijp ik wel. Ondanks de prachtige platen is er toch ook veel tekst in te vinden. En dan laatste vinden de jongere kinderen vaak niet zo leuk. Dan zijn andere boeken wat meer geschikt. Toch kun je dit boek ook met jongere kinderen gebruiken, Nola is tenslotte net 4 jaar geworden. Pas dan wel even het verhaal wat aan, wijs op de tekening aan wat je verteld en sla soms stukken over. Heb je wel eens geprobeerd om enkel de eerste paar zitten van een kopje te lezen? Dan krijg je de grote lijn van het verhaal wel mee, de rest is eigenlijk (vaak) opmaak.

cover rondjewereld kerstverhalen

Spreekt rondjewereld kerstverhalen de kinderen aan?

Zoals ik hiervoor al aangeef is het boek geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouders. En sommige kinderen die nog wat speels zijn, maar ook al 6 jaar kunnen dit misschien ook nog niet zo waarderen. Toch vinden ze de illustraties in het boek wel vaak mooi. Merk je dat je kinderen de aandacht kwijt raken? Stap dan over op de illustraties en vertel daar wat je ziet. Of laat ze het zelf vertellen. Zeker met het verhaal uit de Bijbel zullen ze je verbazen hoe veel ze al weten door enkel naar de plaatjes te kijken.

Extra’s bij het boek en is het ook voor niet-christenen?

Wat ik extra leuk vind zijn de extra’s achterin het boek. Zo kun je de kinderen actief betrekken bij een verhaal. Wel op een laagdrempelige manier, dus ook voor de jongere kinderen is dit leuk om mee te doen. Ik vertel het je in onderstaande video bij het eerste verhaal uit het boek. Ook veel niet christenen vinden het fijn toch iets te weten van de verhalen uit de Bijbel. Dan is dit boek heel geschikt. Zeker omdat naast het verhaal uit de Bijbel ook een aantal andere verhalen te lezen zijn over kersttradities, kerstverhalen en -legendes. Zo heb je een tof boek én kun je nog eens afwisselen welk verhaal je kiest.

Hoe leven jullie toe naar kerst? In de video geef ik al aan dat je dit boek ook kunt gebruiken als een soort adventskalender. Wij gebruiken hem daar zelf niet voor omdat wij de gebedskaartjes van dozign en de kaartjes van de wonderwolk daarvoor gebruiken. Ook de activiteitenkaartjes van studio sprankel zijn er nog, dan ben je alleen net na kerst klaar (of je pakt er meerdere per dag).

Wil je graag dit boek hebben? Je kunt hem bij bol bestellen voor 17.99 euro. Daarmee steun je mamaminke in het schrijven van blog en ontwikkelen van producten.

Pinterest; rondjewereld kerstverhalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: