Boeken om voor te lezen die bij het seizoen passen zijn natuurlijk extra leuk. Een boek over kerst hebben we eigenlijk niet. Ja het verhaal uit de Bijbel wel, in verschillende boeken. Al zag ik in het grote boek van Jip en Janneke wel 3 verhalen staan over deze periode. Dus die lezen we wel eens voor het slapen gaan. Over de lente/herfst bijvoorbeeld hebben we ook boeken. De kinderen kunnen het seizoen of de gebeurtenissen beter plaatsen. Handig voor de verwerking van de verschillende prikkels. Toch zou ik graag wat meer boeken over de kerstperiode willen hebben. Ik kwam het boek ‘een kerstverhaal’ tegen. Ik laat hem graag aan jullie zien.

Welke kerstboeken hebben wij om voor te lezen

Zo veel boeken over Sinterklaas, zo weinig boeken over kerst zijn er hier in huis. En de boeken die we hebben vertellen eigenlijk het zelfde verhaal. Het verhaal over Maria en Jozef die hun kindje Jezus in een stal krijgen, het verhaal uit de Bijbel dus. Waarom hebben we eigenlijk niet meer boeken over kerst? Eerlijk, ik heb geen idee. Voor mij draait kerst niet om de kerstman, maar dan kunnen we daar wel verhalen over lezen. Net als een sprookjesboek bijvoorbeeld. We vertellen ook de kinderen dat de kerstman niet bestaat. Dat geloven ze dan weer niet. Hoe het dan kan dat een kerstman door de lucht vliegt op zijn slee is natuurlijk heel normaal, het zijn bijzondere rendieren. Die kunnen gewoon vliegen. Zolang mijn kinderen óók weten dat kerst gaat om de geboorte van Jezus en waarom hij naar de wereld kwam vind ik alles prima.

Pagina uit een kerstverhaal

Waar gaat het boek een kerstverhaal over

Nu had ik het net over de kerstman, maar die is niet te vinden in het boek ‘een kerstverhaal’. Het boek gaat over een meisje en een ezel jong. Die gaan samen op reis om de moeder van de ezel te zoeken. Die is samen met Jozef en Maria op reis gegaan toen het ezel jong 9 maanden was. Het is dus eigenlijk wel het verhaal uit de Bijbel, maar net even iets anders. Verteld vanuit een ander perspectief. Het is een mooi verhaal over de liefde van een kind en zijn moeder (Maria en Jezus, maar ook de ezel en haar jong). Ik vind het zo’n mooi boek! Een boek over kerst, maar toch net anders dan we al in huis hebben.

Wat vinden Luca en Nola van het boek

Het boek ‘een kerstverhaal’ is een wat alternatief boek tussen de fel gekleurde prentenboeken die we in de kast hebben staan. Toch trok het de aandacht van de kinderen. ‘Kijk mama, goud!’. Het valt dus direct op, het goud druk op de kaft. Dat goud komt terug in het hele boek en trekt de aandacht. Steeds wordt er naar gezocht. Zelf vind ik het ook wel fijn om deze donkere dagen een wat rustiger prentenboek te hebben. Het past bij de sfeer. Het boek ademt kerst uit voor mij. Een prachtig boek over kerst.

bladzijde uit een kerstverhaal

Als christen is dit een prachtig boek om er bij te hebben

Mocht je nu niet gelovig zijn dan zul je je vast niet ‘druk’ maken om de boeken die worden gelezen over kerst. Of daar een kerstman en elven in voor komen of niet. Maar ik weet dat er christenen zijn die dat liever niet lezen. Dat wil ik respecteren, ieder zijn eigen keus daar in. Dit boek is dan zeker wel een aanrader. Het verhaal is anders, vernieuwend. Toch verteld het eigenlijk hetzelfde verhaal als in de Bijbel staat. Nee, het is geen 1 op 1 overgenomen verhaal. Wel een leuk boekje om te lezen met je kinderen, mocht je eens iets anders willen aanbieden naast het Bijbelverhaal. Want het een sluit het ander natuurlijk niet uit.

Hebben jullie veel (voor)leesboeken over kerst in huis? Heb je nog leuke tips? Klets mee onder dit artikel of op social media.

Wil je het boek ook graag hebben? Je kunt het voor 10 euro kopen via deze link. Daarmee help je mij ook en dat vind ik super tof!

Boek over kerst, een kerstverhaal - pinterest

3 thoughts on “Voorlezen uit een boek over kerst; ‘een kerstverhaal’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: