Een witte kerst, zou het er dit jaar dan van komen? Ik hoorde dat de weersvoorspellingen op eerste kerstdag toch ergens in een deel van Nederland sneeuw voorspelde. Of natte sneeuw. Het is iets zullen we maar zeggen. In het prentenboek dromen van een witte kerst Noëlle en Nicolas ook van een witte kerst. Ze willen een kerstman maken. Gaat dat ze lukken?

Het glas is half vol – positief denken

Wat me vooral bij is gebleven is het positieve van het verhaal. Noëlle en Nicolas blijven positief denken. Kijken naar oplossingen. In een samenleving die verhard en ronduit negatief is, is dit een goede tegenhanger. Een geluid dat gehoord mag worden. Misschien zelfs wel moet worden. Het glas is half vol. positief denken doet wat met je mindset. Kinderen zijn daar vaak wel echt een kei in.

Dromen van een witte kerst inhoudt

Waar gaat dromen van een witte kerst over?

Noëlle en Nicolas zijn helemaal blij dat het bijna kerst is. Er is alleen een probleem. Er ligt helemaal geen sneeuw. Niet eens een klein vlokje. en zonder sneeuw is het niet écht Kerstmis. En hoe zou de kerstman dan kunnen komen? Maar dan bedenken ze een plan zodat er toch een soort sneeuwman is. Zou het dan toch goedkomen?

Is dromen van een witte kerst geschikt voor christenen?

Bij ons gaat Kerstmis toch vooral om de geboorte van Jezus. Wij vieren kerst dan ook niet met cadeautjes, die krijgen ze met Sinterklaas. De kerstman is voor onze kinderen een verzinsel. Het is een sprookje. Wanneer je dat liever niet aan je kinderen wilt voorlezen zijn er andere boeken die meer geschikt zijn, denk aan een kerstverhaal bijvoorbeeld. Voor mij persoonlijk vind ik het geen probleem. Wij lezen ook andere sprookjes boeken. Wel vind ik het fijn om de kinderen bewust toe te laten leven naar kerst. Maar dat doen we op een andere manier met adventskalenders bijvoorbeeld.

Dromen van een witte kerst - pinterest

Een leuk, vrolijk prentenboek met felle kleuren. Ideaal voor deze tijd van het jaar, maar wel gericht op de kerstman. Hij zal dus niet voor iedereen geschikt zijn om te lezen. Ik kocht deze bij de DA drogist, maar via de uitgeverij kun je vragen waar je ze nog meer kunt kopen.

1 thought on “Dromen van een witte kerst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: