Ken jij het fantastische geheim van elke papa al? Elke papa heeft dit geheim. Elke mama trouwens ook. Alle papa’s zijn verschillend. Dat maakt ze zo mooi, prachtig en uniek. Een mooi prentenboek over verschillen tussen de papa’s van de kinderen. Maar er is een overeenkomst die alle papa’s delen. Iets dat elke papa (en elke mama) heeft. Ik denk dat het voor volwassenen heel goed is om dit boek samen met kinderen te lezen. Want in de samenleving zijn we het uniek een beetje gaan onderwaarderen. Terwijl het juist een mooie kracht is om het unieke in iemand te zien.

Het fantastische geheim van elke papa - uitgelichte afbeelding

Het fantastische geheim van elke papa

Tijdens de kinderboekenweek ging het over het thema ‘bij mij thuis’. Dit prentenboek over het fantastische geheim van elke papa past daar perfect bij. Het is een prachtig geïllustreerd boek met oog voor het unieke van elke papa. Want tja, alle papa’s zijn verschillend. De ene papa is lang, de andere klein. En sommige papa’s zijn ongeduldig en andere niet. Al deze verschillen worden op een mooie manier weergegeven. De tegenstellingen naast elkaar op de pagina’s. Zo ziet jouw zoon of dochter de verschillen nog beter.

verschillende papa's

Ook de minder bekende verschillen komen aan bod, zoals de papa’s die ver weg zijn en niet thuis zijn voor het eten en de vaders die elke avond aanschuiven voor de avondmaaltijd. En de vaders die misschien wel depressief zijn (droevig, een mooi prentenboek daarover is een wolk om mij heen). Ook aan de papa’s die in een ander huis wonen, die ziek zijn of misschien zelfs overleden wordt aandacht geschonken. Daarna wordt een overeenkomst tussen al die verschillende vaders aangestipt. Want al deze verschillende vaders waren ooit zelf een kleine jongen. En ze hadden allemaal zelf een papa.

voorlezen

Twee prentenboeken met eenzelfde boodschap

Een super leuk prentenboek om cadeau te geven bij een zwangerschap of geboorte van een kindje. Je hebt het boek in twee versies, van mama en papa. Zo is het een heel inclusief boek want ook voor niet traditionele gezinnen is het boek zo te gebruiken (het gaat niet specifiek over een papa en mama samen). Mooi om dat zo uit te geven. Het is leuk om samen met je zoon of dochter te kijken welke van de genoemde verschillen bij hun papa of mama past. Heeft papa een baard of juist een glad gezicht? Is papa klein of juist groot? Kan papa goed koken of eet hij het liever op? Zo kun je naast voorlezen er iets interactiefs van maken.

papa's geheim

Een leuk cadeau voor papa

Hoewel het een prentenboek is en dus vaak aan kinderen gegeven zal worden, is het ook een leuk boek om cadeau te geven aan vaders. Bij de geboorte van een kind of een verjaardag wanneer hij óf nog vader moet worden en ze al in verwachting zijn óf net vader is geworden. Ze kunnen dan dit boek samen met hun kind lezen. Een momentje om samen in verbinding met hun zoon of dochter te zijn. Onze kinderen vinden dat fantastisch. En meestal is het toch de moeder die voorleest. Dus een extra stimulans voor vaders om ook voor te lezen in een boek dat over hen gaat.

Het fantastische geheim van elke papa - achterkant

Specificaties het fantastische geheim van elke papa

Auteur: Luigi Ballerini | Illustraties: Paola Formica | Uitgeverij: Columbus | Vertaling: Dorette Zwaans | Eerste uitgave: 15 september 2023 | Originele titel: Il segreto dei papa | ISBN: 9789085435457 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Het fantastische geheim van elke papa - pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: