De feestdagen komen er aan. De verlanglijstjes van de kinderen vliegen je om de oren. Voor papa wordt ook gezorgd, want mama weet altijd wel iets te bedenken. Maar wat geven we mama dan eigenlijk? Tja, dat blijft altijd de vraag eigenlijk. Meestal bedenken moeders zelf maar iets, terwijl het zo leuk is wanneer een anders iets voor je bedenkt. Dus ik besloot artikel te schrijven met verschillende producten die super tof zijn voor mama. Of gewoon voor een vrouw in het algemeen. Wat kies jij uit de leukste cadeaus voor mama tips?

De leukste cadeaus voor mama - uitgelichte afbeelding

De leukste cadeaus voor christenen

Ja dit kan niet uitblijven toch? De leukste cadeaus voor christenen. Er zijn namelijk zo veel leuke cadeaus te bedenken. Er zijn veel leuke, christelijke, agenda’s te vinden in deze tijd. Handig voor wanneer mama degene is die de planning bij houdt. Of ga voor een dagboek voor het nieuwe jaar. Een Bijbel is ook een optie, vind ik zelf erg tof (nee geen hint, er is er al één onderweg).

Ik geef je hieronder nog een aantal extra tips:
 • Jouw leugens, Gods waarheid. Een prachtig boekje om cadeau te geven. Mooi vormgegeven. In het boek worden 60 verschillende leugens besproken. Tegenover de leugen staat een waarheid vanuit de Bijbel. Prachtig! Achterin het boek kun je ook je eigen leugen vs waarheid toevoegen. Super goed. Want woorden hebben kracht en wat je denkt ga je geloven. Dus geloof de Bijbel en al het goede dat daarin staat. Met dit boekje leer je je denken te vernieuwen aan de hand van het Woord van God. Het resultaat: vreugde, rust en vertrouwen. Een boek dat mij heel goed gaat kunnen helpen.
 • Alles heeft zijn tijd. Een Sestra dagboek. Altijd hele toffe dagboeken geschreven door 13 vrouwen, dit dagboek dan althans. En dat is super fijn. Want verschillende schrijfstijl en verschillende inzichten. In het boek staan de 28 levensthema’s centraal waarmee we volgens Prediker te maken krijgen. Het dagboek wil je hiermee laten zien dat God onveranderlijk is. Wat jij ook doet. Alles heeft zijn tijd zoals we van Prediker kunnen leren. Extra pluspunt: er zit een leeslint in! Love it.
 • Crazy faith, het onmogelijke zien gebeuren. Wanneer je in geloof leeft kun je de meest bizarre dingen verwachten. In de Bijbel lezen we het, de plagen in Egypte, de zee die splitst zodat Mozes en het volk er doorheen kunnen. Maar geloven we het zelf ook nog? Er zijn veel bijzondere uitvinden ontstaan uit een raar idee. Maar wij hanteren vaak de ‘eerst zien, dan geloven’ uitspraak. Ook ik. Maar als je leeft vanuit waanzinnig geloof zul je God aan het werk zien. Crazy faith wil je helpen dit geloof te ontwikkelen. En ik ben daar zo benieuwd naar.
 • De Bijbel lezen, een dagboek door alle bijbelboeken. Er wordt vaak een kloof ervaren tussen de verhalen uit de Bijbel en onze levens nu. En eerlijk, ik snap het. Want ik leef niet meer in een tentenkamp. Ik leef in mijn huis, met mijn gezin. Vrij op onszelf eigenlijk. In een relatief klein gezin. Met 1 vrouw voor mijn man. Maar stel nu dat er in de Bijbel van alles te zien en te horen is dat helemaal gaat over jouw hier en nu? In dit dagboek lees je van elk Bijbelboek een aantal korte stukjes. Door middel van een openingsvraag, een korte contextschets, een actuele overdenking, een verwerkingsvraag en een gebed maak je je dagelijks een stukje van een bijbelboek eigen. Raak met ontspannen dankbaarheid en plezier thuis in de wondere wereld van de Bijbel.
 • Psalmen lezen met je hart. In dit boek oefen je 50 keer in lectio divina. Want stil zijn gaat niet vanzelf. Bij mij niet in elk geval. En als ik zelf stil ben dan draait mijn hoofd wel overuren. En dat is niet iets van deze tijd. In het klooster oefenden ze honderden jaren geleden al. En dat doen ze nog steeds. Daar werd ‘lectio divina’ ontwikkeld, een eeuwenoude methode om met aandacht en rust in de Bijbel te leren lezen. Dit boek neemt je mee in het ‘herkauwen’ van de Psalmen en te lezen als een liefdesbrief aan jou. Dus pak je pen er maar bij en volg de vier stappen: Lectio (lezen), meditatio (mediteren) oratio (bidden) en contemplatio (stilte).

Mama houdt van bakken

Hou je moeder, vrouw of zus van bakken? Dan zijn dit de leukste cadeaus. Denk aan een bakboek bijvoorbeeld, dat is super tof. Of geef haar benodigdheden om iets lekkers te maken. Je kunt ook denken aan een bijdrage voor de mixer die ze graag wil aanschaffen. Of geef haar leuke koekuitstekers, een bakblik of muffinvormpjes. Vind ze het leuk om zelf recepten te bedenken? Geef dan een boekje waar je recepten in op kunt schrijven.

Lekker zelfgebakken cakes, muffins & brownies

Een leuk bakboek is lekker zelfgebakken cakes, muffins en brownies. In het boek vind je 12 basisrecepten en 50 varianten. Je kunt dus even vooruit. Biedt jezelf vooral aan om te proeven, win – win situatie. Het boek is verdeeld in 3 hoofdonderwerpen. Alle troeven in handen waarin je leest over het gebruik van het boek, ingrediënten en wat het beste bij elkaar past. Basisrecepten en Variaties met verschillende recepten. Mijn favorieten: citroen-maandzaadcake van bladzijde 66 en de blondie van bladzijde 80 en bananenbrood met pecan en specerijen van bladzijde 92. Als laatste krijg je in ‘de kers op de cake’nog tips over decoraties en glazuur bijvoorbeeld.

Specificaties lekker zelfgebakken cakes, muffins & brownies

Auteur: Owi OWi Fouette-Moi | Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: 15 oktober 2023 | ISBN:
9789044764994 |144 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com
| Prijs: 29,95 euro

Tekenen, schrijven en creativiteit

Is je moeder, zus of vrouw creatief en houdt ze van schrijven? Dan gaat er een wereld aan cadeaus voor je open. Van grote prijsjes (voor de merken) tot kleine prijsjes (voor producten van de action) kun je wel iets vinden. Van kleine cadeaus: paperblok of wasitape, naar grote cadeaus zoals een cricut joy of een stansmachine. Er is echt zo veel dat het bijna geen doen is om op te noemen. Maar ik ga toch een poging wagen.

Dus bij deze een aantal tips die zeker goed zullen vallen.
 • De NLT inspire bible, mijn favoriet. Hij wordt hier bezorgd tussen 25 november en 9 december als het goed is. Het is een Bijbel met ringband en tekeningen erin. Sommige pagina’s bevatten alleen witruimte om te journalen of een mixedmedia pagina. Ik kijk er echt naar uit om hierin te kunnen werken.
 • goudenlijntjes tekenboek met 12 smosjes om niet te tekenen. Maar dan dus uiteindelijk wel te gaan tekenen. Het is een vrij dik boek met dik papier. Er staat veel informatie in en zelfs een flowchart om te kijken welk smoesje je vandaag kunt pakken omdat die op dat moment het beste bij je past. Online heeft Anne, want zo heet de vrouw achter gouden lijntjes, ook video’s geplaatst die je kunt volgen. Samen met haar kun je een aantal smoesjes uit het boek gaan werken. Heel tof en een leuk account ook om te volgen op sociale media.
 • Een vraag per dag. Ook een boekje dat ik al langer zocht. Of in elk geval een soort gelijk boekje. Waarbij je elke dag van het jaar een vraag kunt beantwoorden en dat voor 5 jaar lang. Zo maak je een mooi overzicht hoe jij groeit en denk in een periode. Want dat we veranderen is natuurlijk wel duidelijk. We worden ouder, meestal ook wat wijzer en maken steeds meer dingen mee. Ik ben heel benieuwd hoe dit mij inzichten gaat geven de komende jaren. 5 jaar, 365 vragen met 1825 antwoorden.
 • Boeken van paperfuel. Ik kan ze wel los gaan noemen, schattige dieren tekenen bijvoorbeeld. Of schattige meisjes tekenen. Maar dit zijn gewoon leuke boeken. Of de nieuwe inkleurkaarten. Ook weer zo leuk en in die sprekende stijl van paperfuel. Super leuk om cadeau te geven en ook heel tof om samen mee te werken. Dus wanneer jij het ook leuk vind om creatief bezig te zijn, plan direct even een creatieve middag of avond.
 • Journal van Jill. Deze is pas uitgekomen en is super fijn. Ik kocht hem voor onze dochter en stiekem ben ik wel jaloers. Hij blijft goed open liggen en de pagina’s zijn vrij dik. Zo drukt een de zwarte pen waarmee Jill een tekening maakte op de eerste pagina ook niet door. Je begrijpt vast, dit boekje is speciaal bezit van onze dochter mag ook never nooit weg. Dus. Maar eerst gaat ze lekker creatief aan de slag. En wat Jill zei was helemaal waar. ‘Wees creatief met je hart en denk niet te veel na’. Dus dat gaan we samen doen. Zij in deze mooie journal en ik, tja ik doe het wel op een blaadje ofzo.

Specificaties een vraag per dag

Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: oktober 2023| prijs: 17.95 | ISBN : 9789044765625 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Specificaties het gouden lijntjes smoezenboek

Auteur: Anne Jorinde Kuiper | Uitgeverij: MUS| Eerste uitgave: november 2023 | Prijs: 22.99 | ISBN: 9789045328591 | 196 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Specificaties Journal van Jill

Auteur: Jill Schirnhofer | Uitgeverij: MUS | Eerste uitgave: oktober 2023 | prijs: 19.99 | ISBN: 9789045328720 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

De leukste cadeaus voor een spelletjes fan

Houden jullie van spelletjes doen? Dan is een spel cadeau geven ook heel gaaf. Denk aan dixit disney editie wanneer je moeder, vrouw of zusje ook gek is op disney. Of een escaperoom spel dat je samen kunt spelen, heb jij er ook direct iets aan. Maar ook Beeld het uit is super leuk. Je heb 50 personages en 50 activiteiten die je kunt uitbeelden. Er is geen voorbereiding nodig, je gaat gewoon aan de gang. Wie het eerst kan raden wat er wordt uitgebeeld, krijgt een punt. Je kunt ze los gebruiken, maar ook combineren (een personage met een activiteit). Super leuk op feestjes te gebruiken.

En in het verlengde daarvan is doe eens gek. Ook een super leuk spel met een zelfde soort idee. Alleen dan staan er allemaal dingen die je kunt doen op een kaartje, zoals je schoen uitdoen zonder je knie te buigen. Het valt niet mee kan ik je vertellen. Opzoek naar iets anders? Check dan even de winnaars van speelgoed van het jaar. Daarin staat zo veel leuks. Of kijk naar Colonisten van Catan, ticket to ride en Azul.

Specificaties beeld het uit

Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: oktober 2023 | Prijs: 17.95 | ISBN: 9789044765014 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Nog meer leukste cadeaus voor mama

Wat is er nu leuker om te delen dan mijn eigen wishlist. Nu deelde ik al de NLT Bijbel. Maar ik heb nog veel meer op mijn wishlist staan natuurlijk. Je moet altijd wat te wensen overhouden.

 • Zebra pennen voor in de Bijbel
 • Zij lacht Bijbel in 1 jaar
 • Nieuwe rugzak voor mee naar het werk
 • Posca potloden
 • Goede stiften (alcohol markers denk ik)
 • WOW embossing poeder en embossing pad

Dat waren de leukste cadeaus voor mama. Wat staat er op jouw wishlist?

De leukste cadeaus voor mama - pinterest
footer

1 thought on “De leukste cadeaus voor mama!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: