Yes Sinterklaas komt vandaag weer aan in Nederland. Heb je alles al klaar voor deze leuke tijd? Wij wel hoor. Al mag ik nog een aantal cadeaus gaan inpakken. Maar niet vandaag. Vandaag bekijken we de intocht van Sinterklaas én we gaan de schoen zetten. Dat mogen ze dit jaar twee keer doen. Daarnaast hebben we met een aantal bloggers de Sinterklaasbloghop 2023 gemaakt. Wat dat precies inhoudt en wat je kunt winnen bij mij vertel ik je nu. En lees zeker even tot het einde, dan zie je direct waar je heen kunt ‘hoppen’ voor de volgende winactie.

Sinterklaasbloghop 2023 - een wolk om mij heen - uitgelichte afbeelding

Welkom bij puurjael!

Welkom op mijn plekje op het internet, puurjael.nl. Hoe ik op die naam gekomen ben kun je in dit artikel lezen. Super leuk dat je start op mijn blog óf dat je hier komt door het meedoen aan de bloghop. Ik ben Minke, het gezicht achter deze site. Een christelijke mama van een zoon van 10 en een dochter van 8 jaar oud. We hebben net weer een feestje achter de rug en vliegen nu weer door naar het volgende feest: Sinterklaas. Je kunt op mijn site heel veel leuk vinden. Voor jou als mama, maar ook voor kinderen.

jouw leugens, Gods waarheid

Klik rustig rond en kijk wat er zoal te vinden is. Mocht je een vraag hebben, stel ze ook gerust. Je kunt me altijd een berichtje sturen of opzoeken op sociale media:

Wat is de Sinterklaasbloghop 2023?

Een bloghop is eigenlijk een soort ketting van blogs waarbij je op elke blog een prijs kunt winnen. Je start misschien wel bij mijn blog en lees hierna wat je bij mij kunt winnen. Wat je mag doen om mee te kunnen winnen en naar wie jij door mag klikken om verder te gaan in deze ketting. Je komt bij deze blogger ook weer een leuke winactie tegen en ook naar wie je dan door mag gaan. Uiteindelijk kom je weer bij mij terecht (als je bij mij begonnen bent) en dan heb je mee kunnen doen aan alle winacties.

Sinterklaasbloghop 2023 - een wolk om mij heen

Een wolk om mij heen

Als winactie voor de Sinterklaasbloghop 2023 koos ik voor het boek een wolk om mij heen. Waarom? Omdat ik vind dat iedereen dit boek zou moeten hebben. Het leven is namelijk niet altijd rozengeur en zonneschijn. Soms is het enorm pittig. En dat mogen we delen met onze kinderen. Want een realistisch beeld in het opgroeien maakt dat ze veerkrachtige volwassenen worden. Dat ze signalen van hun lichaam herkennen, ook als ze het zelf nog nooit hebben meegemaakt. Daarnaast is het prentenboek super fijn om in huis te hebben wanneer iemand even niet zo blij is. Een ouder bijvoorbeeld. Of opa, tante of een vriendin.

Een wolk om mij heen is een poëtisch, eerlijk en hoopgeven verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Onze jongste was nog 7 toen ik het last en vond het ook een mooi verhaal. Wanneer je weet hoe het is om met een donderwolk te leven (of wilt weten hoe dat voelt) is dit een mooi prentenboek. Een verhaal over Nova die alles probeert te doen om de donderwolk die al zo lang bij haar is kwijt te raken. Daarbij denkt Nova ook dat het misschien beter is als ze er niet meer is. Ook kinderen kunnen deze gedachte hebben. Het is goed om hier samen over te praten. Maar Nova gaat opzoek naar kleuren in het leven. Zodat het niet meer zo zwart is. Hondje Lev helpt Nova haar echte lach terug te vinden.

een wolk om mij heen - Lev

Waarom ik het zo belangrijk vind dat veel mensen dit boek kennen

Die donderwolk waar Nova in een wolk om mij heen last van heeft ken ik zelf maar al te goed. Niet vanuit mijn jeugd, maar later. Ik kreeg namelijk een postnatale depressie. Dit was niet alleen voor mij enorm lastig, maar ook voor mijn man. Jaren later kreeg ik er helaas nog een depressie overheen. Eentje die niet zo maar over was en waar niet alleen ik zelf last van had maar mijn hele gezin. Onze kinderen waren oud genoeg om dit mee te krijgen. Helaas had ik toen niet een boek om het ze uit te leggen, om ze te laten lezen. En ook voor mezelf. Want die kleuren komen echt wel terug (voor mij althans gelukkig), maar het blijft goed om waakzaam te zijn.

Sinterklaasbloghop 2023 - een wolk om mij heen - achterkant

Sinterklaasbloghop 2023 en weer door

Wanneer je niet gestart bent bij mijn blog, kom je waarschijnlijk bij Kiddowz vandaan. De blog van Amanda. Je kunt bij haar Stratego Original winnen. Hoe leuk is dat! Amanda heeft zelf 2 kinderen en schrijft over alles wat met kinderen en hun ouders/grootouders te maken heeft. Hieronder vertel ik je hoe je mee kunt doen met de winactie, maar daarna mag je door naar de blog van Martine: 123cadeauidee. Je raad het wellicht al, maar bij Martine vind je bijna elke dag wel een nieuw cadeauidee. En zo met de feestdagen is dat super handig natuurlijk. Je kunt bij haar een verrassingspakket winnen. Ik ben stiekem wel benieuwd wat erin zit, jij ook?

Winactie

Winactie een wolk om mij heen

Zoals ik al zei kun je bij de Sinterklaasbloghop 2023 het prentenboek een wolk om mij heen winnen.
Je mag daarvoor het volgende doen:

 • Een reactie achter laten met een geldig mailadres zodat ik je kan benaderen wanneer je hebt gewonnen.
 • Ik zou het enorm leuk vinden wanneer je mij volgt op Instagram, maar dit is verder niet verplicht en levert ook geen extra winkans op. Ik wil deze winactie namelijk zo laagdrempelig mogelijk houden zodat iedereen kans maakt.

Je kunt meedoen met de winactie tot en met 25 november. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Let op de disclaimer winacties is van toepassing.

Wens ik je nog een hele fijne Sinterklaasintocht en veel plezier met de Sinterklaasbloghop 2023. Op naar het verrassingspakket bij Martine!

Specificaties een wolk om mij heen

auteur: Pascalle van Vliet | Illustraties: Pascalle van Vliet | uitgeverij: Columbus | verschijnen: 2023 | ISBN: 978 90 8543 549 5 | Prijs: 17,99 euro | te koop bij je plaatselijke boekhandel of via deze link bij bol.com

footer

32 thoughts on “Sinterklaasbloghop 2023: een wolk om mij heen

 1. Het leven is niet altijd makkelijk en negatieve gevoelens komen zo af en toe voorbij. Belangrijk om dat vroeg te herkennen en mee om te gaan. Ik doe graag mee!

 2. Wauw wat een goed en mooi boek! Na veel verdriet en rouw het afgelopen jaar, zijn gevoelens van depressie geen onbekend terrein. Mn zoontje word bijna 8 en ik zou graag dit boek met hem willen lezen. Om niet alleen inzicht te geven in hoe het voor een ander kan zijn maar ook om misschien dingen erin tw herkennen voor hemzelf!

 3. Zo enorm herkenbaar, die donkere wolk. Vreemd genoeg was ik in en na mijn zwangerschappen juist vrolijker. Maar zo lastig die gevoeligheid voor somberheid, in dit seizoen moet ik er zo voor waken die donkere wolken niet van buiten mee te nemen mijn huis en mijn ik in.

 4. Zou een fijn prentenboek zijn voor de kinderen bij mij in de straat en voor mijn neefje en nichtje, zodat ze weten dat tegenslag en verdriet ook onderdeel van het leven uitmaken. Een mooi boek om dit thema bespreekbaar te maken.

 5. Ik doe mee. Naar dit boek ben ik erg benieuwd. Het lijkt me fijn om dit boek in huis te hebben om donkere, zware en negatieve gevoelens bespreekbaar te maken.

 6. Deze wil ik hebben!!
  Een handige handvat om erbij te pakken als… zo waardevol dit je kind op tijd mee te geven. Ook ik ben van een realistische opvoeding met ook een vleugje efteling, gewoon omdat dat nog kan als je jong bent.

 7. Wat een mooi boek! Had ik dat maar gehad na de geboorte van onze jongste, om uit te kunnen leggen hoe ik me toen voelde. Ik had net als jij een ppd.
  Ik doe graag mee, want ik zou het boek alsnog wel willen lezen met onze kinderen. Ook om aan de jongste uit te leggen hoe ik me toen voelde.

 8. Ik zit zelf een beetje in een donkere wolk en daar ondervindt mijn regenboogzoontje soms ook wel last van. En dat vind ik heel lastig en vervelend. Dit boek kan helpen om het misschien een beetje uit te leggen.
  Ik loot graag mee!

 9. Ik doe graag mee omdat ik kleinkinderen heb in die leeftijd., en 2 nog wat jonger maar die kunnen er later gebruik van maken En als het dan even niet lekker gaat bij ons hoop ik het via een wolk om je heen uit te kunnen leggen. En dan in taal die zij begrijpen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: