Herken je dit; er is een kindje geboren en je zoek een mooi cadeau om te geven. Of je bent opzoek naar een mooi doopcadeau. Nu is er zo veel dat ik soms zelf door de bomen het bos niet meer zie. Maar onlangs kwam het boek jij maakt alles anders uit. Een prachtig boek dat eigenlijk iedere ouder in de kast moet hebben staan. Over groeien en ontwikkelen. Samen, als kind en als ouder. Met prachtige illustraties van Marieke ten Berge en super vertaald door Corien Oranje.

jij maakt alles anders - uitgelichte afbeelding

Jij maakt alles anders

Een prachtig prentenboek om cadeau te geven. Jij maakt alles anders schetst een bijzondere reis. De reis van de ontwikkeling van een kind, van baby tot tiener. Over een baby, die dingen heeft van mama en papa en toch zo uniek en bijzonder is. Met kleine grapjes die je als ouder herkent. Over het groeien van jou als ouder, want wat is het een reis. Over de lijn tussen vasthouden en loslaten. Om een kind te laten zien hoe het is als ouder, maar om je als ouder te laten zien wat een kind nodig heeft.

Baby

Een kind groeit en ontwikkeld. Het is soms hard werken om dat als ouder bij te benen. Wanneer bescherm je en houdt je vast? Wanneer laat je los om de wereld door jouw zoon of dochter zelf te laten ontdekken. De eigenheid, de uniekheid van een kind wordt benadrukt. Een boodschap die we niet vaak genoeg aan onze kinderen kunnen meegeven. In een wereld waarin zo veel moet, waarin zo veel verwachtingen en eisen zijn. Is het goed om te beseffen dat je goed bent zoals je bent. Uniek. Dat er maar 1 is zoals jij bent en dat dat precies is zoals jij bedoeld bent. Jij bent nodig in deze gebroken wereld.

wandelen

Droom groot en zet kleine stapjes

Als ouder zijnde hebben we een belangrijke taak. We mogen onze kinderen begeleiden, maar niet verstikken. We mogen ze raad geven, maar niet een keuze opdringen. We mogen ze vasthouden, maar ook weer loslaten. We mogen ze leren hoe ze kunnen leven. We mogen ze het vertrouwen geven dat ze het kunnen (en dat kan soms best wel eens heel moeilijk zijn). Dit boek laat dit zien. Aan jouw zoon of dochter, maar ook aan jou. Een boek met een realistisch beeld over de toekomst. Over tegenwind en dapper zijn. Maar ook met de boodschap dat jij als ouder er altijd zult zijn.

huis verlaten

Een boek voor de herinneringenkist

Jij maakt alles anders is een boek dat je in de herinneringen kist van jouw zoon of dochter wilt stoppen. Gewoon zodat ze op een moment het boek erbij kunnen pakken. Op het moment dat ze het even niet meer weten. Dat ze het boek tegenkomen, gaan zitten en lezen. Dat ze weer even weten dat jij er altijd voor ze zult zijn. Dat bij tegenwind en dapper zijn, ze altijd bij jou mogen komen. Zodat ze daarna weer vol goede moet verder kunnen om de wereld met hun eigenheid en uniekheid een klein stukje beter kunnen maken. Daarnaast kun je voor in het boek een wens schrijven voor je zoon of dochter (of voor het doopkind of andere baby als je het als kraam- of doopcadeau geeft).

Specificaties jij maakt alles anders

Auteur: Andrea Lagenbacher | illustraties: Marieke ten Berge | Uitgeverij: Columbus | Vertaling: Corien Oranje | Eerste uitgave: 8 september 2023| Originele titel:Du: Poetisches Bilderbuch als Geschenk für Mama & Papa | ISBN: 9789085435488 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

jij maakt alles anders - pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: