Een aantal maanden geleden kwam ik het boek ‘Ik beloof het je’ tegen van Max Lucado. Nu ben ik eigenlijk wel fan van zijn boeken. Ze zijn gewoon zo mooi geschreven. Dit boek zag er gewoon prachtig uit. daarbij vond ik de boodschap op de achterkant enorm mooi. Dat is precies wat ik mijn kinderen mee wil geven in onze opvoeding. No matter what, I love you! Wil je dat ook graag aan je kind(eren) meegeven? Lees snel verder, want ik vertel je waar het boek over gaat. Als laatste heb ik ook nog een boodschap voor jullie lieve ouders.

Waar gaat ‘Ik beloof het je’ over?

De boeken van Max Lucado zijn eigenlijk altijd wel heel mooi, maar dit vind ik wel een pareltje dat eigenlijk in geen kinderkamer kan ontbreken. Het boek heeft een hartverwarmende boodschap die je aan je kind wil meegeven:

‘Ik zal altijd van je houden.
Ik zal je altijd troosten.
Ik zal er altijd voor je zijn.
Dat beloof ik je.’

En niet alleen wij als ouders houden van onze kinderen. Ook God houdt van onze kinderen. Ook dat wordt in dit boek op prachtige wijze verwoord. Als voorlezende mama houdt je het bijna niet droog. Het is echt de moeite waard om te lezen!

Ik beloof het je

Waarom ik wilde dat mijn kinderen ‘Ik beloof het je’ kregen

Ken je dat gevoel wanneer je kindje geboren wordt, die onvoorwaardelijke liefde vanaf het eerste moment? Die oerkracht die zorgde dat je je kindje op de wereld zette? Dat jij de beste mama voor je kindje zou zijn? Nee? Ik ook niet lieve mama. En ja, in dit boek wordt het allemaal iets rooskleurig verteld. En nee, dat is helemaal niet erg. Want jouw kindje hoeft niet te weten van die totaalruptuur, die vreselijke zwangerschap of van die postnatale depressie die zich in jouw vastklemde. Maar we zijn er gekomen, sterker dan ooit. En die onvoorwaardelijke liefde kwam er ook! En dat is wat telt lieve mama. Dat is wat ik mijn kinderen wil meegeven. Dat ze altijd bij mij kunnen komen als er iets is, pijn of verdriet. Als zij ook zoiets mee maken. Maar ook der er een hemelse papa is die er altijd voor ze zal zijn. Onze kindjes zijn niet zonder reden onze kindjes. Zij horen bij ons en wij bij hen.

Afbeelding uit het boek

Wanneer geef je ‘Ik beloof het je’ ?

Het moment dat wij ‘Ik beloof het je’ aan onze kinderen gaven is wellicht niet heel voor de hand liggend. Wij gaven het namelijk met pakjesavond, sinterklaas ja. Ik wilde ze graag een boek geven en ik wilde graag dat zij beiden dit boek zouden krijgen van ons. Een mooier moment vind ik zelf de doop van je kindje of wanneer je je kindje laat opdragen. Hoe mooi is het om op dat moment mee te geven dat jij altijd voor je kindje klaar zal staan, maar ook zijn of haar hemelse papa? De geboorte van je kindje is ook een mooi moment, dat is het moment dat je kindje aan jullie zorg wordt toevertrouwd. Maar weet je lieve mama en papa, elk moment is goed. Omdat het goed is dat onze kinderen weten dat er mensen zijn die van ze houden, waar ze terecht kunnen en die onvoorwaardelijk voor ze duur het vuur gaan.

Ik beloof het je - tekst

Eigenlijk zou er nog een boek moeten zijn, maar dan voor de mama’s en papa’s. Want lieve mama en papa, jullie zijn de perfecte ouders voor jullie kinderen. Jullie kinderen horen bij jullie om een reden. Of jullie kinderen nu via bloedband bij jullie zijn gekomen of door adoptie of pleegzorg. Het maakt niets uit. Jullie zijn van grote betekenis voor jullie kinderen. Niemand kan jouw plek beter invullen dan jij zelf lieve mama en papa! Wil je graag het boek ‘Ik beloof het je’ aan je kindje geven? Ik beloof het je kost 13,99 euro en is te koop bij de christelijke boekhandel of via deze link.

Ik beloof het je - pinterest

3 thoughts on “Ik beloof het je – Max Lucado boekrecensie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: