Jij gaat zonder Minke kerst vieren met de kinderen bij je vader? En zij vind dat goed? Veel gestelde vragen als we aangaven dat we dit jaar een deel van de feestdagen zonder elkaar zouden vieren. Er ligt nogal een taboe op denk ik. Kerst vier je blijkbaar met familie en vooral als gezin samen. Maar jongens, ik ben de andere 364 of 365 dagen al bij mijn gezin over het algemeen. Waarom zouden we dan ineens krampachtig bij elkaar blijven omdat het kerst is? Als je allebei nu van andere dingen houdt. Is het dan niet gewoon slimmer om ieder je eigen ding te doen? Gewoon voor een keertje? Dit is hoe wij onze feestdagen hebben gevierd en hoe ons dat bevallen is.

Een taboe op feestdagen alleen/apart vieren

Er heerst toch wel een taboe op het alleen/apart vieren van de feestdagen. Ze zijn net allemaal weer voorbij, gelukkig, en we kijken allemaal wel eens terug. Wij kozen er dit jaar voor om apart kerst te vieren. Ik ging naar mijn familie en Mark ging met de kinderen naar zijn vader op tweede kerstdag. Eerste kerstdag moest Mark de ochtend slapen na zijn nachtdienst en daarna vierden we samen met mijn schoonfamilie kerst. Oudjaarsdag was Mark werken van half 2 tot 11 uur in de avond. Dus ook toen waren we niet de hele avond samen. Ik at bij mijn schoonfamilie met de kinderen en ging samen met een vriendin en haar kinderen om 18.00 uur vuurwerk kijken. Daarna heerlijk geslapen tot Mark thuis kwam. Daar kan ik van genieten, maar anderen lijken dat soms toch niet helemaal te snappen.

Waarom wij het alleen/apart vieren

Wij kozen er voor om deze kerst apart tweede kerstdag te vieren omdat ik graag bij mijn familie wilde zijn. Mijn ouders vieren kerst met de familie van mijn vader. Daar was ik al een aantal jaar niet bij geweest. Dit jaar was het bij mijn ouders thuis dus een leuke manier om er toch bij te zijn. Maar voor de kinderen was dat minder geschikt. Mark vond het prima met de kinderen thuis/bij zijn vader te blijven. En bij zijn vader was ook zijn oma. Super leuk voor haar om samen met de kinderen kerst te vieren. Oud en nieuw vind ik slapen gewoon fijn. Ik ben altijd moe door mijn chronische vermoeidheid en de kinderen zijn altijd vroeg wakker. Waarom zou ik dan mezelf verplichten wakker te blijven? Wij werden redelijk uitgeslapen wakker de volgende ochtend en hebben een heerlijke nieuwjaarsdag gehad zonder dat ik enorm vermoeid was. De feestdagen waren dus deels apart door bewuste keus en deels apart door werk.

Gourmet

Gourmetten met mijn familie

Hoe het ons is bevallen deze feestdagen

Je kunt het hierboven eigenlijk wel al een beetje lezen. We hebben het beide heerlijk gehad en we deden wat we zelf het leukst vonden. We waren op momenten samen, maar soms ook alleen of 1 van ons met de kinderen. Dat is niet zielig of saai. Dat is precies zoals wij dat voor ons zien. Ik hoop dat onze kinderen leren dat het goed is om je eigen dingen te blijven doen in een relatie. Het is natuurlijk geven en nemen, maar soms is het goed om apart van elkaar ook iets te ondernemen. Je bent niet in een keer een Siamese tweeling geworden toch? We waren allemaal blij en hebben leuke dingen gedaan. Eerlijk, ik denk dat we dat volgend jaar weer gaan doen. Kijken wat we zelf willen en hoe we dat in kunnen passen. Rekening houdend met het rooster van Mark natuurlijk, wie weet moet hij de kerstdagen wel gewoon werken.

Hoe hebben jullie de kerstdagen gevierd? Vooral met verplichtingen of juist ook wat je zelf graag wilde?

Feestdagen apart vieren - pinterest

2 thoughts on “Taboe: Ik vier de feestdagen zonder mijn gezin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: