1 november was de dag dat de kreadoe van start is gegaan. Wij mochten daarbij aanwezig zijn. Met kind en chronische vermoeidheid vertrok ik in alle vroegte in de trein. We hebben voor jullie gekeken wat er te doen is én of het haalbaar/leuk is met een kind en chronische vermoeidheid en/of longcovid.

Met een kind en chronische vermoeidheid naar de kreadoe

Laat ik met de deur in huis vallen. Er is geen echte rust ruimte. De persruimte is in gebruik en kan daardoor niet als rust ruimte gebruikt worden. Er zijn wel kamertjes voor borstvoeding/bidden maar dit zijn een soort bezemkastjes werd me verteld. Houdt hier dus rekening mee wanneer je zelf chronisch vermoeid bent of longcovid hebt.

Met kind en chronische vermoeidheid naar de kreadoe dan wel een goed idee? Ja! We zijn helemaal gesloopt, beide. Maar het was echt heel leuk (vraag me het morgen nog eens haha). Er is veel te doen en bij workshops kun je zitten. Dus dat is wel handig om even een beetje bij te tanken. Vaak mochten we voor 1 persoon betalen en kon ik onze dochter helpen.

De leukste dingen om te doen voor kinderen

Met kind en chronische vermoeidheid naar de kreadoe betekend ook dat we keuzes hebben gemaakt. De workshops die we hebben gedaan waren vooral voor haar. Zo hebben we:

 • koekjes versierd bij jillbeas (echt heel leuk en lekker! 17,50)
 • Een button gemaakt bij uniball/posca (gratis)
 • Pixelart sleutelhanger gemaakt (2 euro)
 • Glas versierd bij Edding (5,99 per stuk en je krijgt een goodiebag met 3 edding stiften)
 • Foto gemaakt en een fotolijst versier bij Studio ins en outs (gratis)

Tijd om je kasten te vullen

Daarnaast is het natuurlijk tijd om je kasten te vullen. Er zijn namelijk heel veel toffe aanbiedingen. We vulden zo een tas met 4 producten voor 10 euro. Had niet allemaal met knutselen te maken, maar was wel erg tof. En de tas is een rugzak die onze dochter voor gym gaat gebruiken. Bij uitgeverij Mus kon je 3 producten voor 10 euro halen. De producten die meedoen liggen op de tafels. Met kind naar de kreadoe betekend ook vooral uitgaves voor haar. Maar dat maakt het niet minder leuk. Sommige shops hebben ook in hun webshop of fysieke shop kortingen. Dus neem zeker even een kijkje.

Zouden we nog eens naar de kreadoe gaan?

Niet iedereen zou er voor kiezen met kind en chronische vermoeidheid naar de kreadoe te gaan. Zeker niet met echte rust mogelijkheden is het wellicht niet handig en zeker niet voor iedereen haalbaar. Voor mij was het oke. Ik betaal morgen, vrijdag en wellicht het weekend de prijs. Maar het was het zeker waard. Een aanrader wat ons betreft. Ook met een kind. Er is echt genoeg te doen voor kinderen en ook wat je samen kunt doen.

Hoe heb ik me voorbereid?

Ik wist natuurlijk dat ik met kind en chronische vermoeidheid naar de kreadoe zou gaan. Dus heb ik me voor kunnen bereiden. Zo sliep ik onder de verzwaringsdeken. Gebruikte ik de oliën ter ondersteuning en hadden we geen eindtijd afgesproken. Wel hadden we opgeschreven wat we graag wilden doen. Dat hebben we allemaal gedaan. Ik vergat alleen de noise cancelling headphone.

Tips voor als je naar de kreadoe gaat

Ben jij van plan met kind en chronische vermoeidheid naar de kreadoe te gaan dan heb ik een aantal tips. Ook van toepassing wanneer je met een kind gaat en gezond bent of juist longcovid hebt.

 • Ga vroeg, nog even rustig zitten voor het los barst is fijn.
 • Ga aan de zijkant zitten. Minder druk en heftig dan het middenpad
 • Maak thuis een lijstje wat je graag wilt doen en bij welke shops je langs wilt.
 • Gebruik een kaart, van de app werd ik niets wijzer.
 • Neem een noise cancelling headphone mee
 • Neem eigen eten en drinken mee, zo kun je even rustig zitten en wat eten wanneer nodig.
 • Rust nodig? Vraag of je even eruit kunt en ga naar de kolf ruimte of een nabij gelegen restaurantje om even rustig te zitten.
 • Kom met de trein, geen gedoe met rijden in de stad. Kinderen kunnen met een kidsvrij abbonement gratis rijzen tot 12 jaar. En via de app koop je makkelijk je eigen kaartje.
 • Wil niet de hele dag blijven. Het is fantastisch en super gaaf, maar je mag ook nog de terugreis aangaan. Dus blijf niet verplicht de hele dag en maak keuzes in wat je wilt doen.
 • Wissel workshops af met rond lopen en even zitten met wat eten.

Ga jij nog naar de kreadoe?

1 thought on “Met kind en chronische vermoeidheid naar de kreadoe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: