Oh jongens wat hou ik van deze tijd. Het weer niet hoor, geef mij maar zomer. Ook met de kerst ja. Maar het naar binnen keren, lampjes aan, diffuser aan met een heerlijk pepernoten blend erin en samen Sinterklaas- en kerstboeken lezen vind ik heerlijk. Spelletjes spelen mag natuurlijk ook niet ontbreken. En wat ook enorm leuk is, het combineren van een spelletje (zoeken) met een boek (voorlezen). Dat is precies wat het heerlijk avondje van Sinterklaas doet. Morgen komt hij weer in Nederland dus ren nog even naar de boekhandel voor dit leuke zoekboek!

Het heerlijk avondje van Sinterklaas - uitgelichte afbeelding

Het heerlijk avondje van Sinterklaas

Ben jij al bekend met de zaklampboeken? Ik moet eerlijk bekennen dat wij er nog geen één in huis hadden tot we het heerlijk avondje van Sinterklaas kregen. Dit is één van de vele zaklampboeken die er zijn. Ik had ze al wel eens gezien en was heel enthousiast. Wat is de bedoeling? Jij als ouder leest een verhaaltje voor en de kinderen kunnen met de zaklamp die in het boek zit opzoek naar de figuren die genoemd worden. De afbeelding is gedrukt op een doorzichtige pagina en daarachter zit een zwarte pagina. Daardoor zie je de figuren eigenlijk niet en heb je dus de zaklamp (met witte spotlight) nodig om te zien wat er allemaal op de illustratie staat.

uitleg over het boek

Het heerlijk avondje van Sinterklaas start met een liedje, uitleg over de zaklamp en de nieuwspiet. Daarna nog wat weetjes over het Sinterklaasfeest. Daarna beginnen de verhalen. We kijken mee met de speelgoedpieten in het kasteel van Sinterklaas, we krijgen een kijkje in de keuken, we gaan mee naar het pakhuis, nemen een kijkje bij de intocht en vieren pakjesavond. Allemaal met een verhaal en zoekopdrachten onderaan de pagina. Ook vind je op een aantal pagina’s een stukje van een liedje. Heerlijk om samen te zoeken, kijken en te genieten van al het leuks van dit leuke kinderfeest.

een pakhuis vol met pakjes

Wat vinden onze kinderen hiervan?

Goed, de oudste is stiekem een beetje aan de oude kant met 10 jaar voor boeken over Sinterklaas. Maar ook hij houdt van de magie, van het gezellig samen zijn, samen dit beleven en herinneringen maken. De manier van zoeken naar de plaatjes vind hij wel erg leuk. De zaklamp is een hele leuke toevoeging aan het zoekboek. De jongste vind het zoeken met de zaklamp super leuk. Maar ze vind dat het boek nog meer geschikt is voor jongere kinderen. Maar stiekem geniet ze er wel van. Wij vinden het boek geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4 tot 8. Maar uiteraard is het goed om naar je eigen zoon en/of dochter te kijken want het kan per kind verschillen. Het ene kind is wat ruwer nog dan het andere bijvoorbeeld.

zaklamp

De kwaliteit van het heerlijk avondje van Sinterklaas

Met grijpgrage handjes van kinderen wil je wel dat een zoekboek goede kwaliteit heeft. De bladzijden van het heerlijk avondje van Sinterklaas zijn vrij dik. Het enige waar, zeker de jongere kinderen, wat moeite mee kunnen hebben is het opbergen van de zaklamp bij de mond van Ozosnel. Maar dat kun je of zelf doen of je doet hem terug op de plek waar hij zat. Dat lukt ze namelijk wel. Verder zijn de doorzichtige blaadjes met de tekening natuurlijk wat kwetsbaarder. Het is dus zeker goed om er bij te blijven in het begin. Want super zonde als een bladzijde scheurt. Verder zijn we heel tevreden over de kwaliteit van het boek. Gaan we nu snel verder zoeken, want we hebben nog niet alles gevonden.

Specificaties het heerlijk avondje van Sinterklaas

Auteur: Sandra C. Hessels | Uitgeverij: Lantaarn Publishers | Eerste uitgave: 8 oktober 2021 | ISBN: 9789463546539 | 12 pagina’s | prijs: 18,24 euro | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Het heerlijk avondje van Sinterklaas - achterkant
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: