De Kinderboekenweek staat weer voor de deur. Het thema dit jaar is bij mij thuis. Een prachtig thema, zeker in deze tijd van vluchtelingen door bijvoorbeeld oorlog en armoede in deze dure tijd. Je ziet vaak niet wat er achter de voordeur afspeelt bij je vriendje thuis. Door middel van verhalen in boeken kun je dat wel zien. Er zijn verschillende boeken geschreven die zeer passend zijn bij dit thema. Leen ze in de bibliotheek of koop er één in de boekhandel of via internet. Wanneer je in de kinderboekenweek een boek koopt van 13,50 euro of meer dan krijg je daar het Kinderboekenweek geschenk gratis bij.

Bij mij thuis Kinderboekenweek 2023 - uitgelichte afbeelding

Het belang van de Kinderboekenweek

In deze digitale tijd is het belangrijk dat er veel aandacht is voor lezen. De kinderen van nu brengen veel tijd door achter een scherm. Maar ook daarin is lezen belangrijk. Goed leren lezen is ook dan dus van belang. En goed leren lezen is een kwestie van veel lezen. En dan het liefst in een echt boek. Elk jaar is het thema weer anders, zodat het leuk en vernieuwend is. Daarnaast vieren veel scholen, bibliotheken en boekenwinkels het feest mee. Voor deze laatste groep is het ook heel fijn om meer mensen naar de winkel te trekken.

Het thema van dit jaar, bij mij thuis, is ook erg actueel omdat in deze tijd het heel verschillende is bij iedereen thuis. Van hele rijke gezinnen tot gezinnen in armoede en alles er tussenin. Gezinnen die gevlucht zijn voor de oorlog, gezinnen die samengesteld zijn of kinderen die niet meer bij hun ouders wonen; pleeggezinnen. Verschillende voordeuren, verschillende gezinnen. Iedereen doet zijn/haar best om er een fantastische tijd van te maken samen. Toch is het goed om je bewuste te zijn van de verschillen, bijvoorbeeld qua inkomen en armoede.

oost west, thuis best

Het Kinderboekenweek geschenk in 2023

Elk jaar krijgen kinderen bij de aanschaf van een boek tijdens de Kinderboekenweek een speciaal boek cadeau. Het boek wordt geschreven voor de Kinderboekenweek en past bij het thema, bij mij thuis in 2023, van dat jaar. Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door Sanne Rooseboom. Dit cadeauboek krijg je alleen bij aankoop van een kinderboek met een minimale waarde van €13,50 tijdens de Kinderboekenweek. Hierbij geldt wel zolang de voorraad strekt en het geldt niet bij pre-orders of boeken die in herdruk zijn. Het Kinderboekenweekgeschenk heet Ravi en de laatste magie. Ook is er een Prentenboek voor de Kinderboekenweek geschreven. Dit prentenboek heet Mijn huis is jouw huis en deze is geschreven door Yvonne Jagtenberg. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor een laag tarief.

knokken voor een kans

Kinderboeken die passen bij het thema bij mij thuis

Er zijn een aantal boeken die heel goed passen bij het thema van de Kinderboekenweek; bij mij thuis. Door het lezen van deze boeken kom je veel te weten over hoe deze kinderen leven. Hoe het in een ander land is bijvoorbeeld. Of hoe het gaat wanneer je ouders niet veel geld hebben, je leeft dan in armoede. De onderstaande titels zijn verdeeld in de groepen van de basisschool. Voor de jongste kinderen zijn er fantastische prentenboeken, voor groep 3 en 4 mooie voorleesboeken en de bovenbouw kan zelf ook prachtige boeken lezen over dit thema.

een huis van karton

Prentenboeken Groep 1 en 2

Voorleesboeken Groep 3 en 4

Groep 5 en 6

Groep 7 en 8

Bij mij thuis

Hoe gaat het er bij jou thuis aan toe? Bij iedereen is het weer anders. Net als dat het bij iedereen bij ons in de straat anders gaat. De huizen lijken op elkaar qua indeling en de stenen aan de buitenkant, maar verder is het overal anders. Goed om kinderen hiervan bewust te maken door middel van deze Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek vind dit jaar plaats van 4 t/m 15 oktober.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Bij mij thuis Kinderboekenweek 2023 - pinterest

2 thoughts on “Bij mij thuis – Kinderboekenweek 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: