Koekjes, we zijn er dol op! Een boek over mannetje koek moet wel leuk zijn toch? Wij mochten over dit boek een recensie schrijven. Super leuk vind vooral de jongste. Maar ook de oudste luistert stiekem graag mee. Maar ssst dat is natuurlijk niet zo stoer. Dus kom mee. Op naar het grote boek van mannetje koek!

Waar gaat het boek over?

Het grote boek van mannetje koek is een prentenboek. Met veel plaatjes. Maar geen gewoon prentenboek. Het is een grappig voorleesboek met 12 korte verhalen over verjaardag, afscheid, vakantie een robot en taart. Maar vooral over vriendschap. Een mooie vriendschap tussen mannetje koek, cactus, ballon, bliep, de erwtjes, Modderman, sheriff suikerklont, citroen en zusjes banaan.

Wat vind ik van het grote boek van mannetje koek?

Het oogt soms wat rommelig. Het lijkt meer op een stripboek soms dan een gewoon prentenboek. Maar dan ook weer net anders dan een stripboek. Het grote voordeel vind ik dat er veel verhaaltjes in zitten. De ene wat langer dan de andere. Fijn voor het slapen gaan of voordat je weg moet bijvoorbeeld. Dan kan een prentenboek soms net te lang zijn.

Van de boon winnaar

Op de voorkant prijkt mooi een afbeelding dat dit prentenboek een prijs heeft gewonnen dit jaar. Ik ken deze prijs niet dus besloot Google te raadplegen. Het blijkt een Vlaamse prijs te zijn, vandaar dat ik hem niet kende denk ik. Op Wikipedia staat: ‘De prijs de Boon is een sinds 2022 jaarlijks toegekende dubbele Vlaamse literatuurprijs voor enerzijds fictie en non-fictie en anderzijds de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur voor een in het Nederlands geschreven boek. Deze prijs verwijst indirect naar de Vlaamse auteur Louis Paul Boon.’ In maart dit jaar is de prijs uitgereikt. Pieter Gaudesaboos won deze prijs.

Wat vinden de kinderen er van?

Het grote boek van mannetje koek kwam binnen op een goed moment. Net toen we logeerden bij opa. Ik merk dat de oudste zijn interesse in prentenboeken wat minder worden. Dat is logisch naar mate ze ouder worden denk ik. De jongste pakt het boek er nog steeds vaak bij. In de ochtend voordat we naar school gaan, we leven immers toch op onze slaapkamer in deze periode. Of in de avond voordat ze naar bed gaat. Leuk om samen een momentje te hebben op deze manier.

Wat ons betreft dus een aanrader. Leuk voor de feestdagen (met de regel van 4 bijvoorbeeld) of voor een verjaardag. Boeken geven is altijd een goed idee.

ISBN: 9789401485043
Prijs: 17,99 euro
Uitgeverij: Lannoo
Je kunt het boek via deze link voor 17,99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: