Wanneer je ouders wordt van een of meer kinderen vliegt de tijd voorbij. Je leven heeft een andere prioriteit gekregen. Je kind/kinderen gaan voor en een date met je partner schiet er nog wel eens in. Ik heb 5 tips voor een makkelijke datenight of dateday met je partner.

Er samen op uit gaan

Wanneer je kind/kinderen op de basisschool zitten heb je overdag wat meer tijd voor een dateday. Neem dus een dagje vrij en ga samen wat doen. Of regel een oppas als dat mogelijk is als de kinderen thuis zijn. Ga dan samen met je partner ergens heen en laat de kinderen op school eten. Hier kost de pauze 2.65 euro per kind als je geen abonnement hebt dus met 2 kinderen kost het ons iets meer als 5 euro. Wij hebben dan van half 9 tot 3 uur de tijd samen. Lekker naar een strandje in de buurt, een boswandeling maken, naar de bioscoop en/of samen lunchen.

Speel een spelletje samen

Als de kinderen op bed liggen is het zo makkelijk om op de bank te ploffen. Een serie kijken, boek lezen en hup weer naar bed. Maar je kunt ook bewust tijd maken om een spelletje te doen. Tijd voor een romantische babbel bijvoorbeeld. Hier staat hele leuke vragen in om te beantwoorden. Waar jij jezelf/jullie als gezin over 5 jaar ziet staan bijvoorbeeld. Super leuk, maar ook goed om daar samen eens over te praten. Wij hebben om sommige vragen erg moeten lachen.

Samen thuis eten zonder kinderen

Uit eten gaan is leuk, maar wellicht niet toereikend in jouw budget. Dat is helemaal niet erg en heb ik iets leuks voor bedacht. Geef de kinderen eens een pannenkoek als avond eten. Breng ze naar bed en ga dat samen met je partner eten. Kook iets dat jullie lekker vinden en de kinderen juist niet. Hier is dat bijvoorbeeld witlof (rauw of uit de oven, meestal maak ik het dan beide). Of bestel eten dat jullie lekker vinden als je budget wel toereikend is.

Ga samen een serie kijken

Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie zit, maar wij vinden veel dingen niet beide leuk. Hebben echt onze eigen series die we graag kijken. Helemaal prima natuurlijk. Maar het is zo leuk om samen een serie te kijken. Wij keken bijvoorbeeld the blacklist samen. En nu flikken Rotterdam. Gezellig samen kijken, wachten op de volgende aflevering. En als ik het eng vind, ja zo ben ik toch ook wel, dan heb ik in elk geval mijn man die mee kijkt en zegt wanneer het weer goed is om te kijken.

Blijf wat langer liggen

Dit kan eigenlijk alleen in het weekend. En is makkelijker met oudere kinderen die minder jouw zorg nodig hebben. Geef ze in het weekend een tablet of zet beneden de tv aan. Zo kunnen jouw kind/kinderen zich vermaken en kun je nog even blijven liggen samen. Klets samen even over de dag die komen gaat. Over de nieuwe week. Deel wat op je hart ligt. Gewoon even samen de dag rustig starten kan heel fijn zijn. Het hoeft niet uren te duren. Gewoon even verbinding maken.

Hoe vaak datenight of dateday?

Hebben jullie vaak datenight of dateday samen? Wij eigenlijk niet en nu met de verbouwing al helemaal niet meer. Maar dat geeft niet. Er zijn in ons leven (en dat van iedereen) verschillende seizoenen. ze wisselen elkaar af. We zitten nu in de tijd dat het even druk is met dingen buiten ons. Andere tijden komen ook weer. In die seizoenen vind ik de rustige ochtenden heel fijn. Even inchecken, even verbinding. Net als met samen een serie kijken. Kijk wat bij jouw gezin en het seizoen waar jullie in leven past.

Wat is jouw favoriete datenight of dateday?

ISBN: 9789044762280
Prijs: 15.95 euro
Uitgeverij: Deltas
Je kunt het spel via deze link voor 15.95 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het spel ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: