Ik kende de verhalen van de magische boomhut niet. Maar een boek in stripvorm en dat gaat over dino’s moet wel een succes zijn. Dat dacht ik tenminste. En ik hoopte het stiekem ook. Het is nogal lastig om de juiste boeken te vinden die interesses vasthouden. Maar wauw, dit boek. Ik las hem zelf in 1 ruk uit.

Waar gaat de magische boomhut over?

De magische boomhut bij de dino’s gaat over Jack en Anna, een broer en zus, die een boomhut in het bos vinden. In de boomhut staan heel erg veel boeken. Van wie zouden die zijn? En wie maakte de boomhut? Nog voor ze dat kunnen uitzoeken, brengt de geheimzinnige boomhut hen naar de tijd van de dinosaurussen. Ze staan oog in oog met echte dino’s. Komen ze nog wel terug thuis?

Wat vind ik van de magische boomhut?

Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Het leest makkelijk weg, staan natuurlijk veel plaatjes in en is niet te moeilijk. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar om zelf te lezen. Ideaal ook voor kinderen die niet van lezen houden. Maar let op, het is niet direct een avi leesboek. Anna en Jack doen me denken aan onze eigen kinderen qua gedrag, super leuk. En de tekeningen doen me denken aan Heidi (van vroeger). Ik ben echt heel enthousiast.

Terug in de tijd naar de dino’s

Houdt jouw zoon/dochter van dino’s dan kan dit boek wel eens heel leuk zijn. Je leest wat feiten over dino’s. Het verhaal is spannend, maar niet te spannend naar mijn idee. En de kinderen maken ook vrienden met de dino’s. Er komen bekende Dinosaurussen voor in het boek dus het zal vast veel herkenning opleveren. Een schot in de roos als je het mij vraagt.

De magische boomhut in stripvorm

Een leuk boek, makkelijk te lezen en toch ook wat spanning. Precies goed voor kinderen rond de 7 a 8 jaar. Makkelijk ook zelf te lezen en aantrekkelijk door de vele plaatjes. Een super leuk cadeau voor de aankomende feestdagen of met een verjaardag. Lezen wordt zo leuk voor alle kinderen ook wanneer ze niet zo van lezen houden.

ISBN: 9789044762921
Prijs: 15,95 euro
Uitgeverij: Deltas
Je kunt het boek via deze link voor 15.95 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

1 thought on “De magische boomhut bij de dino’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: