Al jaren staat het op mijn wensenlijstje. Een nieuwe keuken. Maar net als met een badkamer is dit een prijzige investering. En voor mij ook een waar ik de nodige wensen bij had. Want er moest wel het een en ander gebeuren wilde dit aan mijn wensen voldoen. Wat ik allemaal graag wil? Ik vertel het je vandaag. En lees vooral de extra wensen, super leuk en wellicht niet heel noodzakelijk. Maar ook wel besparend qua energie en/of geld. Lees snel verder!

Licht, ruimte en openheid

Een van mijn grote wensen was licht en openheid. Verbinding. Dat miste ik nu allemaal in de keuken. Een oud jaren ’80 model woningbouwvereniging. Zo’n standaard ding. Met te weinig ruimte en weinig persoonlijkheid. Maar ja, het blok dat de woonkamer en de keuken van elkaar scheidt staat er nu eenmaal. Met de trap en een wc erin. Dat wordt dan een fikse verbouwing als dat anders moet. Want de trap en de wc kun je toch niet echt zonder.

Inductie koken

Een andere grote wens is koken op inductie. Omdat ik open vuur (zo zie ik koken op gas) met kinderen echt niet fijn vind. Ik wordt er gestressd van als ik samen met een van de kinderen in de keuken bezig ben. Dus blij dat dat er gaat komen. Nu opzoek nog naar een mooie beschermer ervoor. Het blijven kinderen (en soms een onhandige mama) dus ter voorkoming van lijkt me dat heel fijn. Een unieke inductie beschermer vind je bij Fotocadeau bijvoorbeeld.

Natuurlijke tinten en opbergruimte

Ik vind natuurlijke, lichte kleuren erg mooi. Niet dat stomme grijze werkblad dat we nu hebben. Al was dat vrij praktisch, een snijplank was niet nodig. En ik wil graag veel opbergruimte. Ik mis dat nu zo erg. Dus we hebben het zo omgegooid dat we in elk geval meer ruimte hebben in de keuken dan we hadden. Met 4 kastjes aan ruimte is dat ook niet zo lastig haha. Ik ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

Ook leuk voor in de keuken.

Daarnaast heb ik nog een aantal, niet geheel noodzakelijke maar wel leuke, wensen. Nieuw servies bijvoorbeeld. We eten nu van het servies van mijn oma. Zo bijzonder, omdat ze overleden is. Een broodbakmachine lijkt me ook fantastisch. Lekker je eigen brood bakken. En ik zou graag een mooi plekje voor mijn kookboeken maken. Daarnaast hebben we niets achter de kookplaat op de muur. Een spatscherm is dus wel een wens. Ik heb al even rond gekeken bij verschillende webshops, maar ook bij fotocadeau hebben ze die. Handig om je inductie beschermer en spatscherm tegelijk te bestellen. Een achterwand fornuis bekijken op Fotocadeau.nl doe je hier. Een multicooker/slowcooker lijkt me ook heel fijn. Zeker nu we aan het kijken zijn waar we kunnen besparen.

Een nieuwe keuken, van wens naar werkelijkheid

We moeten nog even wachten. Nog een week of 8 om precies te zijn. Dan staat de nieuwe keuken er. Is de verbouwing klaar en kan het inrichten beginnen. Zodat het onze droom keuken wordt. Of eigenlijk, mijn droom keuken. Ik breng er ook de meeste tijd door met koken en eten voor school klaarmaken etc. voor de kinderen. Maar voordat het zo mooi wordt moet het eerst een rommeltje worden. Ik zal later nog eens delen hoe het is als hooggevoelige om te verbouwen. Of voor mij in elk geval. Maar voor nu is het nog even doorbijten en het resultaat voor ogen houden.

*de twee linkjes zijn gesponsord, de rest van het artikel had ik al geschreven om met jou te delen. Omdat we veel van de verbouwing delen vind ik dat leuk. Ps. Die bouwval? Daar komt de keuken straks. Ik ben heel benieuwd!

1 thought on “Verbouwing #5: mijn wensen voor onze keuken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: