Dat drinken heel belangrijk is weten we allemaal wel. Ik weet nog dat ik dacht dat Luca later, rond een maand of 9 oud, vast zelf z’n fles zou vasthouden. Of dat hij uit een tuitbeker zou drinken. Oke, we zouden dan nog wel een fles moeten geven, maar hij zou ook wat zelf kunnen doen. En dat zou toch wel heel fijn zijn. Dacht ik toen nog. Nu zijn we de 9 maanden al ruim gepasseerd en geven we nog steeds de fles aan Luca. 

Het lijkt me zo fijn als hij zelf kan drinken. In de eerste plaats voor hem natuurlijk, weer een stukje zelfstandiger. Weer een stukje groter en weer een stapje verder het leven in. Maar misschien ook wel op de eerste plaats voor mezelf en voor M. Want hoe fijn zou het zijn als hij dat zelf kan gaan doen. Dat we niet meer in de buurt hoeven te zijn om hem drinken te geven. Dat hij kan drinken op het moment dat hij het wel. Niet hoeft af te wachten of het mama en/of papa uitkomt op dat moment. Want ja, soms ben je net even bezig met eten koken, broodsmeren of stofzuigen. 

En echt, we hebben al best veel dingen geprobeerd. Daar zijn we niet heel vroeg mee begonnen. Ik bedoel, niet te vroeg naar mijn mening. Als Luca het niet wil dan krijgt hij ook gewoon nog zijn fles. Ik ben namelijk van mening dat je het ritme van je kindje moet volgen. Hij (of zij) geeft zelf echt wel aan wanneer hij ergens aan toe is en wanneer niet. Daar probeer ik dan ook goed op te letten. Met eten doe ik dat ook, hij krijgt nog steeds gepureerd eten. Hij vind dat fijner. En het is alleen met avond eten. Brood en fruit krijgt hij in stukjes. 

Maar terug naar het drinken. Dat wil ik dus ook met zijn drinken doen. Ik heb het met een tuitbeker geleerd. Hij kan deze goed vasthouden door de handvatten die eraan zitten. Doordat het een anti-lek dop heeft, knoeit hij niet zo met het drinken. Dus hij wordt niet helemaal nat als het niet goed gaat. Hij kan hem ook prima in zijn mond stoppen. Maar drinken eruit krijgen? Nee, meneer kauwt liever op de ’tuit’ dan dat hij het drinken eruit zuigt. 

Toen zag ik bij de kruidvat via mijn extra voordeel een fles met een rietje. Wederom een anti-lek variant zodat hij niet zou knoeien met het drinken zelf. Dus ook hier wordt hij niet helemaal doorweekt van als het niet goed gaat. Hij krijgt het rietje eigenlijk wel prima in zijn mond. Het gaat wat lastiger als bij de tuitbeker. Maar ook hier vind hij het leuker om erop te kauwen.

Ik heb zelf de beide bekers geprobeerd. Zelf snap ik wel een beetje dat het rietje wat lastig gaat, daar had ik zelf ook moeite mee. Maar ook uit een gewone beker drinken gaat niet zo goed. Hij neemt een grote slok en een hap lucht terwijl hij helemaal in de beker wil duiken. Hoe we het ook voordoen en wat we ook proberen. Het wil maar niet lukken. 

Het leed dat drinken heet. Gelukkig hebben we nog de flessen die we gebruikten voor de melk. Nog steeds met speen nummer 2 en daaruit drinkt hij super goed. Hij geeft aan dat hij drinken wil door de fles te pakken en naar je toe te komen. En dan hoop ik maar gewoon dat hij ooit wel normaal zal gaan drinken uit een beker. Als hij 16 is ofzo. En tot die tijd blijf ik mijn kleine mannetje maar gewoon drinken geven. Het ziet er zo aandoenlijk uit als hij naar je toe komt met die fles. 

Hoe hebben jullie je kindje(s) leren drinken? Direct uit een beker of met een andere beker?

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: