Dat groente belangrijk zijn weten we allemaal. Dat het soms lastig is om je kindje dit te laten eten zullen vast ook de meeste ouders wel over mee kunnen praten. Daarom heeft Olvarit iets nieuws bedacht. Om te zorgen dat de kinderen beter de groente willen eten komen ze met Olvarit Friends. Groente met leuke namen in een leuke verpakking.

Via facebook had ik een pakketje met deze maaltijden gewonnen. Ik kreeg een mailtje wat de leeftijd van mijn zoontje was om zo de meeste geschikte maaltijden te kunnen ontvangen. Een mooi moment om deze ook te testen. Wij kregen in een doosje 4 maaltijden en een leuke Knuffel van Wilma Wortel voor Luca. Je hebt dan verder nog Bo Broccoli, Basje Bloemkool en Daantje Doperwt. Ik vind het zelf leuk verzonnen en handig als je kindje niet zo van groenten houdt. Nu hebben wij daar geen last van, dus hebben wij deze leuke namen niet nodig.

Waarom is dit dan zo goed? Wij hebben dan wel de zakjes voor 12+ gekregen, maar je kunt vanaf 4+ al beginnen met het geven van groente. Het is het beste om deze zo puur mogelijk te geven. De eerste hapjes van Luca heb ik zelf gemaakt, hij kreeg dan ook echt alleen wortel of broccoli. De groente van Olvarit worden met stoom bereid en daarna lucht en lichtdicht verpakt zodat alle smaken, vitaminen en dergelijke goed bewaard blijven. Herhaling is ook heel belangrijk. Daarom is er een hele lijn van 4+, 6+, 8+ en 12+. De kleinere zakjes hebben ook een schroefdop zodat deze makkelijker gesloten kunnen worden om later gebruikt te worden. Let wel op de houdbaarheid.

Het het bereiden is heel makkelijk. Je knipt het zakje open, stopt het in de magnetron en klaar is kees. Wij deden het eten na het opwarmen in een bakje zodat we het makkelijk aan Luca konden geven. Wij hadden de smaken Wortel met linzen en ham, doperwten met tongfilet in dille roomsaus (wat een culinair hoogstandje, moet hij niet van zijn mama verwachten hoor), Broccoli met pasta en kaas en Bloemkool aardappelen en rundvlees. 

Wat vond Luca er van? Daar kunnen we heel duidelijk over zijn. Hij vond het heerlijk. Nu eet Luca vaak wel goed en makkelijk, maar potjes gaan er altijd goed in. Hij at alles helemaal op en weigerde geen 1 keer zijn lepel. Zelf ben ik niet bijzonder fan. Ik had wat meer stukjes in het eten verwacht. Luca wil dat nog niet zo goed eten, waardoor ik het zelf pureer. Het leek me handig om zo met hem te oefenen om stukjes te eten in het avondeten. Helaas dus. Verder zie ik ook niet echt verschil tussen de gewone potjes van Olvarit of de potjes van bijvoorbeeld Kruidvat of Albert Heijn. 

Ik kan me voorstellen dat het handig is als je kindje niet zijn groente wil eten. Je kun dan de namen van de groente gebruiken en er zo ‘vriendjes’ van maken. Wellicht dat dit helpt. Heb je geen of weinig moeite met het eten bij je kindje, dan zie ik er niet veel voordelen van in. 

Geven jullie je kindje eten uit potjes? En welke zijn bij jullie favoriet? Laat het achter in een reactie.

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: