Dat sporten mij niet echt ligt konden jullie al eens lezen in mijn blog over wel of niet gaan. Afgelopen week ontdekte ik een scheur in mijn broek aan de achterkant. Was ik dan letterlijk uit mijn broek gescheurd? Ik heb niets gehoord en de plek zag er wel zwak uit. Het lijkt er dus niet op, maar toch voelt het wel zo. Al die paaseitjes die ik naar binnen werk zullen daar niet aan bijdragen. Maar hoe kan ik die knop weer vinden? Hoe kan ik minder snoepen, wel lekker eten en toch ook afvallen?

Bodieboost om een knop om te zetten

In het verleden, een ver verleden, heb ik wel eens bodieboost gedaan. Ik mocht dat toen testen voor mijn blog en ik was daar erg enthousiast over. Nog steeds wel hoor, want ik viel daar toen 10 kilo mee af na de zwangerschap van Nola. Ideaal eigenlijk. Al ben ik zelf meer van papier dan van internet. En toch ben ik daar op een gegeven moment mee gestopt. Waarom? Ik weet het zelf eigenlijk niet eens.

Hardlopen

Een goede manier om gewicht te verliezen is te gaan hardlopen. Ook dat heb ik ondervonden. Maar toen ik vorig jaar ging trainen voor de hogeveluweloop werd het mij wel erg duidelijk. Nee, dat hardlopen is niets voor mij. Ik werd er dood ongelukkig van en dat lijk me niet de bedoeling. Ik heb toen een aantal proeflessen meegedaan met mijn schoonzusje bij PHC (de sportschool). Dat beviel eigenlijk wel. Een lesje zumba/bbb hier en wat fitness daar. Maar ook dat lijkt steeds meer op een verleden.

Nieuwe programma X-fittt

Bij de sportschool gaan ze een nieuw programma doen. Het heet X-fittt en is een groep met maximaal 12 deelnemers. Je hebt 2 momenten in de week om samen te sporten en je sport minimaal 1 keer per week alleen. Daarbij krijg je ook nog een voedingsschema mee zodat je ook daar op let. Om deel te nemen heb je een BMI nodig van minimaal 28. En hoewel ik dat niet had verwacht kom ik daar net niet aan. Ik kom een halve punt te kort. Het is dus even de vraag of ik mee kan doen. Maar ik hoop het wel (als ik alles rond krijg met oppas).

Zou X-fittt voor mij de knop om kunnen zetten? Wat heeft voor jou de knop om kunnen zetten?

liefs Minke

uitgelichte afbeelding komt van shutterstock

10 thoughts on “Het roer moet om, maar waar is die knop?

 1. Poe dapper zeg om daaraan te beginnen. Ik heb het gelukkig niet nodig, het zit niet in mijn bouw om veel aan te komen en na mijn zwangerschappen was het ook snel weer weg. Strijd met de kilo’s lijkt me echt drama, je komt het steeds weer tegen. Veel succes met je plan, hopelijk mag je mee doen 🙂

  1. Wat lijkt me dat heerlijk. Mijn man en zoon heb en dat ook. Erg fijn voor hun. Mijn dochtertje heeft mijn bouw. En ook mijn eetgewoontes helaas. Dus als ik nu alles op orde krijg heeft zij daar ook wat aan. Bedankt!

 2. Hier ging de knop vorig jaar na de zomervakantie om ik zag foto’s van mezelf en dacht, ben ik dat? De weegschaal was niet lief voor me er moest zeker 10 kilo af, I
  Ik besloot mijn eetpatroon eens onder de loep te nemen en gooide alle koek, chips, sap en frisdrank over boord, minderde mijn hoeveelheid brood, stopte met koffie drinken en ben meer vezels en groenten gaan eten in combinatie met veel water en thee. Resultaat na een half jaar 10 kilo eraf en zelfs mijn buik (na 6 kids waaronder een tweeling was die flink aanwezig) is een stuk minder. Als de knop eenmaal op is gaat het steeds makkelijker en in het weekend mag ik van mezelf wel een koekje/chipje en ik sport één keer in de week bij de fysio om mijn rug sterker te maken door oa mijn buikspieren te trainen. En nu het hopelijk mooier weer wordt wil ik het wandelen na het avondeten weer op gaan pakken.

  1. Wat goed! Mag je trots op zijn zeg. Hopelijk kan ik dat over een half jaar ook zeggen. Dan ben ik al erg tevreden. Heel veel succes nog verder.

  1. Ja ik volg haar blog ook al haha. Super leuk. Het blijft een dingetje, het gewicht. Maar ik hou het zeker in mijn achterhoofd. De sportschool heeft eerder al eens aangegeven koolhydraatarm te eten. Maar dat heb ik toen niet gedaan omdat het me zo’n gedoe leek. Maar misschien is dat toch wel het antwoord voor mij. Bedankt voor de tip!

 3. Zelf eet ik dus NIET koolhydraatarm, maar koolhydraatbeperkt. Dus in één maaltijd per dag wél koolhyraten (in balans met eiwitten, vetten en groenten). Het grote voordeel daarvan is dat je ’s avonds gewoon met het gezin mee kunt eten en niet apart hoeft te koken. Het is dus eigenlijk meer een leefstijl dan een dieet, alleen tijdelijk doen helpt ook alleen tijdelijk. Leuk dat je me volgt!

 4. Ik ben nu weer met het Killerbody dieet bezig. Dat werkte vorige keer voor mij heel goed en ook nu vliegen de kilo’s eraf. Ik heb alleen nog moeite om mijzelf in mijn sportkleding te heisen. Ook die knop moet bij mij nog om, want ik wil graag ook fit worden i.p.v. alleen slank. Bwnieuwd of dit coor jou gaat werken als je mee mag doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: