Vandaag in de rubriek ‘hoe doen andere moeders dat?’ De antwoorden van Els, zij is de eerste die met deze nieuwe versie online komt. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen. Even voorstellen
Mijn naam is Els ik ben 30 jaar werk als apothekersassistente ben getrouwd met John 26 jaar leert voor steigerbouwer we hebben 2 jongens, James is 4 jaar en Tyler is nu 6 maanden (inmiddels al een stukje ouder.
Mijn blog is mamaels.   
De vragen
Tot wanneer heb je de box gebruikt voor je kindjes?
Bij James tot ongeveer 1,5 jaar toen wou hij er niet meer in en Tyler is nu 6 maand dus die ligt alleen maar in de box.
Wanneer kon je kindje zelf drinken en eten? Hoe heb je dit aangepakt?
James kon vrij snel de fles zelf vast houden, ongeveer met 7 maanden denk ik.

Zelf eten en drinken kon hij ook zeker wel toen hij 1 jaar was, ook al was het meestal met zijn handen, dat doet ie nu nog veel. We zetten het gewoon voor hem en laten hem er gewoon mee kliederen, dat gaan we met Tyler ook doen zodra die kan zitten.

Hoe hebben jullie de verdeling gemaakt tussen huishouden/werk/blog/familytime/me-time, familie/vriendne/partner/hobby/sport? Een echte verdeling met jij doet dit en dat en je partner andere klusjes of gaat het gewoon zoals het gaat?
Ik doe alles in het huishouden, want ik werk maar 2 dagen en als ik wil dat mijn man wat doet dan vraag ik het. En verder is het gewoon zoals het loopt.
Wat doe je als je kindje niet luistert of een driftbui krijgt? Een time out, straf of iets anders?
Dan stuur ik hem naar zijn kamer.
Hoe pak je het aan als je kindje niet wil dat zijn/haar luier wordt verschoont, alles doet om je tegen te werken, maar hij/zij toch echt een schone luier moet (want hij is echt wel vol)?
Steviger vasthouden, ik ben toch echt sterker.
Hoe is de overgang naar een nieuwe kamer/bed gegaan? Nog tips en trucs om dit aan te pakken?
Toen James naar een nieuwe kamer ging was hij 1,5 dus dat ging wel prima hij kreeg toen ook gelijk een groot bed en daar hebben we ook geen problemen mee gehad. We hebben nu pas problemen dat hij ’s ochtends elke keer uit zijn bed naar beneden gaat.
Hoe veel slaapt je kindje nog overdag? Hoe laat gaat hij/zij naar bed? Mag je kindje ook bij jou in bed slapen? Of heeft hij/zij wel eens bij jou in bed geslapen?
James slaapt overdag niet meer, hij gaat ’s avonds om 19.00 uur naar bed en als John naar school is voor een week mag hij bij mij slapen. Tyler slaapt veel hij is overdag maximaal 2 uur wakker, maar James was ook zo’n slaapkop.
Als papa full time werkt, heeft hij dan ook een papa dag?
Nee hier geen papadag, alleen als ik op zaterdag moet werken haha.
Hoe gaan jullie om met het eten van zoetbrood beleg en tussendoortjes? Houden andere familie leden/oppas zich ook aan die ‘regels’?
We hebben hier geen regels voor en bij opa en oma mag nou eenmaal meer en bij de gastouder is het volgens mij nog strenger dan thuis.
Wat voor speelgoed wil je graag voor je kind? Mag hij/zij ook met een tablet/smartphone of laptop spelen?
James gaat dus bijna naar school en daar staan dus ook computers maar hij heeft hier nog nooit mee gespeeld ook niet met mijn telefoon ik vind dat niet nodig op zo’n jonge leeftijd.
Bedankt voor al je antwoorden Els! Leuk om te lezen hoe jij het doet. En veel herkenning ook inmiddels bij hoe wij het doen met Luca. Volgende week kun je de antwoorden van Hanneke lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: