De leukste tijd van het jaar breekt weer aan. Eerst Sinterklaas, daarna kerst gevolgd door oud&nieuw. Dit jaar mogen wij dat als gezin van 4 beleven. Super leuk en speciaal. Onze dochter is dan nog klein, maar toch wil ik het voor Luca ook deze dagen leuk maken. Niet te veel ingewikkelde recepten en vooral iets wat hij lekker vind. Daar komt het boek van Rudolph goed van pas. Het brengt je helemaal in de kerstsfeer en bevat veel lekkere recepten.

Het is een dik boek met allemaal gerechten die passen bij deze tijd van het jaar. Het boek begint met 6 tips om stressvrij aan tafel te zitten, ook als je de kok bent. Daarna volgen 14 hoofdstukken.

Recensie Rudolph's Christmas

 • Hoofdstuk 1 bevat winterse kost die je nu lekker kunt eten. Het wordt weer vroeger donker buiten en vaak is het ook koud. Eten waar je warm van wordt kun je in dit hoofdstuk vinden. 
 • Hoofdstuk 2 geeft je verschillende hapjes voor bij de kerstborrel. Leuk als je op je werk eens wat anders op tafel wilt zetten dan een plakje worst en blokje kaas.
 • Hoofdstuk 3 bevat recepten met voorpret. Denk aan dingen die je kunt bakken, bijvoorbeeld koekjes of een cake.
 • Hoofdstuk 4 geeft je recepten die geschikt zijn voor kinderen en mee naar school kunnen voor het kerstdinner daar. Super handig dus voor ouders!
 • Hoofdstuk 5 geeft recepten voor eetbare kunstwerken. Denk aan een mooie kerk die je maakt. 
 • Dan komen in hoofdstuk 6 en 7 het kerstontbijt en drankjes aan bod. Iedereen wil ook wel iets lekker te drinken bij het eten. 
 • Hoofdstuk 8 t/m 12 bevat verschillende recepten voor het kerstdinner. Beginnend met klassieke recepten, gourmet recepten, veggie recepten, light christmas en recepten die je goed kunt meenemen als je ergens anders gaat eten. 
 • Hoofdstuk 13 heeft nog heerlijke recepten die je kunt gebruiken als je lekker rustig aan wilt doen. Gordijnen dicht, film en kaarsjes aan en lekker maar simpel eten. 
 • Als laatste worden in hoofdstuk 14 nog een aantal recepten gegeven voor oud & nieuw.

Ook vind je in het boek nog de kerst etiquette en columns van andere bekende Nederlanders. Een leuke afwisseling en erg leuk om te lezen. 

Recensie Rudolph's Christmas


Wat vind ik ervan?
Het boek is kerst, daar kun je niet omheen. Mooie donker groene bladzijden, mooie kerstfoto’s en heerlijke recepten. De recepten staan op witte pagina’s wat ze heel duidelijk leesbaar maakt. Wat ik heel fijn vind zijn de recepten voor het schoolkerstfeest. Deze kun je natuurlijk ook gewoon thuis maken voor je eigen gezin. Zo staat er iets op tafel wat feestelijk is en ook lekker voor de kinderen. Laten we eerlijk zijn, meestal houden ze niet zo van de klassieke gerechten.  Zo kun je voor ieder wat wils op tafel zetten, zelfs als je niet te zwaar (en vet) wilt eten kun je dit boek gebruiken. Zo spreekt Rudolph weer een heel breed publiek aan met zijn kookboek. 

Recensie Rudolph's Christmas


Ook erg leuk zijn de eetbare kunstwerken en het bakhoofdstuk. Deze recepten kun je ook met kinderen maken en zo samen veel voorpret beleven. Kijk wel even naar de leeftijd van je kind, want niet iedere leeftijd is daar voor geschikt. Kijk gewoon wat ze kunnen doen, Luca kan bijvoorbeeld een appel wassen of de geschilde aardappels in een pan met water gooien. Gegarandeerd dikke pret samen. 

Ik heb zelf al heel veel lekker recepten gezien in het boek en deze even aangegeven met een plakkertje. Zo kan ik tegen de tijd dat ik echt een keuze moet maken, wat best lastig is met al dat lekkers, snel kijken wat wij willen eten. Gelukkig zijn er 2 kerstdagen, dat scheelt weer een aantal keuzes. Een erg leuk boek die zeker op je verlanglijstje kan voor sinterklaas. Kun je voor aankomende kerst inspiratie op doen.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
  %d bloggers liken dit: