Op de blog van Andrea kwam ik de bijna mama tag tegen. Deze vond ik super leuk en dacht, ik vul hem in voor op mijn eigen blog. Ik kon helaas niet vinden waar hij origineel vandaan komt, dus weet je dat laat het gerust aan mij weten. Dan kan ik de bedenker ook even noemen. Nu ik al weer 39 weken zwanger ben komt de geboorte ook steeds dichterbij. Leuk om daar bij stil te staan en over deze zwangerschapsweg na te denken.

  • Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Na de geboorte van Luca wilde ik eigenlijk geen kinderen meer. Het was me best tegengevallen hoe dit is gegaan en dan met name te geboorte en de hulp daarna. Toch ging het kriebelen en besloten we er voor te gaan. Niet lang daarna, lucky me, was ik zwanger. Onze kinderwens was dus al vervult door Luca, maar we wilden graag proberen of we nog een kindje konden krijgen. 

  • Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Ja, ik dacht dat het zo’n beetje zou gaan als bij de zwangerschap van Luca. Men, I was wrong! En niet zo’n klein beetje ook. Ik heb deze zwangerschap veel meer kwaaltjes die erbij horen en ook veel meer last van mijn buik. Niet gek, aangezien mijn buik ook echt wel een stuk groter is dan bij Luca.  

Bijna-mama-tag


  • Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Ik was super blij. De test deed ik ’s morgens om half 7. Ik kon niet meer wachten. Dit kwam ook omdat ik de week ervoor negatief getest had. Toch was ik nog steeds niet ongesteld geworden en dat vond ik toch wel vreemd. Toen hij positief was heb ik M. wakker gemaakt. Zo konden we even met z’n tweeen genieten van het mooie wonder terwijl Luca nog sliep.

  • Had je voorkeur voor een zoon of dochter?

Het leek mij heel leuk om een dochter te krijgen (welke moeder (to be) niet?), maar had me er bij neergelegd dat we een zoon zouden krijgen. In de familie van M. komen nou eenmaal veel en veel meer jongens voor dan meisjes. Zijn oma heeft 3 zoons gekregen, zijn ouders ook 3 zoons. En qua nichtjes blijft hij steken op 3 terwijl hij 6 neefjes heeft. Daarbij was het begin van de zwangerschap redelijk hetzelfde als bij Luca. Dus ik dacht 1+1=2. Toch krijgen we een dochtertje, wat ik echt super gaaf vind.

  • Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Bij Luca hadden we alles redelijk neutraal gehouden. Dit bleef dus ook mooi staan. De accessoires wilde ik dan graag in het roze. Ook wilde we een nieuwe wandelwagen omdat de oude helaas kapot was gegaan. Een draagzak leek me heel handig en een babyfoon hadden we nodig omdat Luca nog steeds gebruik maakt van zijn babyfoon. Verder gewoon wat kleine spullen voor de aankleding. Eigenlijk alles hebben we wel gekocht of gekregen. 

Bijna-mama-tag

  • Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Heel erg leuk, al had hij wel iets minder groot mogen zijn. Hij zit inmiddels best wel in de weg. Toch vind ik dit leuker dan bij de zwangerschap van Luca. Toen dacht iedereen dat ik nog wel een poos moest terwijl ik al bijna 40 weken zwanger was. Nu is het precies andersom.

  • Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Ja, best wel veel ook. Luca was bij zijn geboorte erg klein en dat besef kwam goed binnen toen we eenmaal bij de gynaecoloog zaten. Er zijn maar een handje vol kinderen die met dezelfde termijn geboren worden als Luca en dan nog lichter zijn. Dat maakte me wel aan het schrikken. Ik wilde ook helemaal niet naar het ziekenhuis, omdat dit voor mij een hele nare plek was. Nog steeds zie ik er wel tegen op om weer terug te moeten naar de afdeling waar het voor mijn gevoel mis ging. Toch zit er niets anders op. Ik heb gelukkig een hele fijne gynaecoloog en ik kan altijd bellen als er iets is. Dat heb ik dan ook een aantal keer gedaan. Deze mensen hebben mij heel fijn geholpen en ik hoop op een goede afsluiting van de zwangerschap en een prettige start van het ouderschap.

  • Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Ik heb een bevalplan geschreven in mijn boekje voor de gynaecoloog. Hij weet precies wat ik wil dus mocht hij de keizersnede doen dan komt het helemaal goed. Anders heb ik mijn boekje altijd bij me. Ik krijg dus een keizersnede en heb me daar verder niet echt op voorbereid. Er valt voor mij in dat opzicht weinig te doen als liggen en afwachten. Ik weet wat er komen gaat dus ben er ook helemaal niet gespannen voor. Laat onze dochter maar komen!

Bijna-mama-tag
  • Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Knuffelen, samen zijn en haar voorstellen aan Luca. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat met hem en onze dochter. Ook lijkt het me super leuk om M. met zijn dochter te zien.

  • Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Ik vind het super mooi dat mijn lichaam een zwangerschap aan kan. De klachten die ik deze keer heb vind ik echter iets minder mooi. Ik ben blij als ik daar vanaf ben. Wat betreft de klachten valt het me een beetje tegen. Ik vind het ook veel zwaarder als bij Luca. Dat zal vast ook komen omdat ik nu

hem heb rondlopen en hij toch wel zijn aandacht vraagt. Maar straks zo’n mooi wonder in je armen mogen houden maakt een hoop goed.

Mocht je deze tag ook willen invullen, leuk! Ik zou het graag lezen, dus laat het in een reactie weten. 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: