Vandaag gaan we het hebben over de verdeling van je tijd tussen je werk, huishouden, kinderen, partner, familie, vrienden en natuurlijk ook me-time. Hoe doe je dat? Heb je er een soort systeem voor bedacht? Omdat ik thuisblijfmoeder ben heb ik veel tijd voor mijn gezin. Ik ben altijd bij Luca thuis. Als M. thuis is ben ik ook vaak thuis. Ook brengen we Luca wel eens een dagje naar zijn opa of opa & oma. Soms gaat hij daar dan ook logeren. Het huishouden doe ik gewoon als Luca er is, behalve de echte grote klussen. Een poosje terug ging Luca een dagje naar mijn ouders zodat ik even de voorraadkast helemaal kon uitruimen, schoonmaken en netjes opruimen. Een echte verdeling hebben we qua klusjes niet. Al kook ik eigenlijk altijd en maakt M. eigenlijk altijd de badkamer schoon. Het gaat zo gewoon goed en dat is fijn.

Met vrienden spreek ik af als M. thuis is bij Luca. Of zij komen bij mij als Luca gewoon thuis is. Heel soms vraag ik of hij even naar opa kan. Bloggen is voor mij heerlijk ontspannen. Zo heb ik ook even een beetje me-time. Iets voor mezelf doen wat echt helemaal voor mij is (ookal gaat het veel over kinderen, dat is toch het meeste geliefde onderwerp bij moeders). Soms vind ik het wel lastig om ook ander me-time in te plannen. Of als ik bijvoorbeeld niet aan bloggen ben toegekomen als Luca zijn middagdutje doet. Daarom ben ik ook benieuwd hoe andere moeders dat doen? Nieuwsgierig naar de voorstelronde of de vorige vragen? Klik dan hier, hier, hier, hier en hier.
Ik doe alles in het huishouden, want ik werk maar 2 dagen en als ik wil dat mijn man wat doet dan vraag ik het. En verder is het gewoon zoals het loopt.
Omdat ik nagenoeg niet werk hebben we afgesproken dat ik verantwoordelijk ben voor het huishouden. Praktisch gezien is dat ook handiger want dan weet ik zeker dat iets wel of niet is gedaan. Ben ik echter wel aan het werk en is hij thuis dan zeg ik hem vooraf wat er gedaan moet worden. Bv stofzuigen of boodschappen doen. Hij doet dit dan keurig.
Als mijn man thuis is doet hij de klussen die bij een eigen huis horen, denk aan schilderen van de kozijnen. Ook vind hij het leuk om te koken, leuker dan ik het vind, dus die taak ligt vaak bij hem.

Qua kinderen hebben we afgesproken dat er altijd een van ons thuis is voor ze. Als mijn man werkt dan ben ik thuis en visa versa. Door beide werkzaamheden is dat bij ons een optie.
Wel ben ik degene die meestal mee gaat naar dokters/tandartsen etc. Gewoon omdat ik meer thuis ben en daar dus vaker mee heen kan, voor de continuiteit.
Sport is ook mijn ding. Ik ben degene die ze naar de training, wedstrijd of uitvoering brengt.
Nu klinkt het wat oneerlijk verdeeld maar dat valt wel mee. Mijn man werkt nl op een booreiland in is 2 van de 5 weken niet thuis.
Ik werk als de meisjes op school/opvang zijn, of slapen. Soms moet ik wel eens samen met mijn
vriend naar een zelfde mode show of meeting, dan hebben we een oppas. Schoonmaken doe ik
90%, maar hij haalt en brengt de meiden. Hobby heb ik geen idee wat dat is? (;) Sport mag ik nog
even niet. Maar ik heb een lieve vriend, hij zorgt als hij thuis is net zo goed en veel voor de meisjes
als ik. Ook doet hij het voorlezen, en staat hij vaker in de nacht op.
Mijn hobby’s; bloggen, hardlopen en van de zon genieten.
Nee, wij zijn niet zo van bepaalde klusjes horen bij een bepaalde persoon. Het gaat zoals het gaat, al is het er wel ingeslopen dat Dave vaker de stofzuiger in zijn handen heeft dan mij en dat ik vaker kook dan Dave. Onbewust sluipen dat soort dingen er toch in.
De taakverdeling binnenshuis is in de loop der tijd zo gegroeid. Manlief werkt buitenshuis en heeft ook aardig wat reistijd. Daardoor komen de meeste huishoudelijke / verzorgende taken op mij terecht. Op een paar klusjes na zoals luiers weggooien en banden plakken; die laat ik met alle liefde aan hem over. Als hij thuis komt kan hij vaak nog net even voorlezen voor ze naar bed gaan. Hij werkt echter volgens een onregelmatig rooster, daardoor is het erg lastig om afspraken buitenshuis te maken en er op uit te gaan. Voorheen deed ik altijd veel vrijwilligerswerk, maar dat zit er nu niet meer in. In het begin heeft oma nog regelmatig opgepast, met twee kinderen wordt dat voor haar ook te druk. Ze heeft namelijk last van Parkinson. Een oppas regelen zie ik nog niet zitten, daar vind ik ze gewoon te jong voor. Daarom ben ik erg fanatiek in het bloggen; dat is echt mijn uitlaatklep. En nu het redelijk loopt qua bezoekers krijg ik ook steeds meer uitnodigingen en kom ik toch weer iets vaker zonder kinderen de deur uit.
Mijn man kookt altijd, dat kan hij ook beter dan ik. Hij doet meestal ook de boodschappen. Hij brengt de kinderen ook naar bed. We doen samen de was, en de rest doe ik. Schoonmaken, stofzuigen, wassen en opvouwen, alles opruimen. Oh ja en we strijken zo min mogelijk J
Het meeste doe ik nu in huis, aangezien ik in de ww zit en dus soort van tijd over heb. Werken doet mijn man dus, haha. Verder kijken we meestal gewoon hoe het loopt. Met name manlief heeft op dit moment vaste tijden om te sporten, maar als er een keer iets anders is, dan proberen we daar soepel mee om te gaan.
Er is geen duidelijke verdeling. Wel helpt mijn man enorm mee in het huishouden, echt super fijn. Hij is wel van de afval, daar zorgt hij voor en ik zie de details. Zo

als de wasbak die schoon moet of het aanrecht wat afgedaan moet worden. Dat zijn dingen die hij gewoon niet ziet. We proberen wel regelmatig dingen samen te doen en niet alleen maar langs elkaar leven want dat sluipt er soms ook wel in. Als we dit merken spreken we gelijk iets af om te doen samen.

—————————————————————————–
Wat super leuk om dit te lezen. En wat hebben we lieve mannen, die allemaal hun steentje op hun wijze bijdragen. Super fijn om te lezen. Wel grappig dat eigenlijk niemand een echte taakverdeling heeft, maar toch merkt dat bepaalde taken vaker door de man wordt gedaan en andere taken vaker door zichzelf.
Hoe zijn de taken bij jullie geregeld? Kom je ook nog toe aan je eigen hobby’s en het zien van je/jullie vrienden?
Vanmiddag komt het tweede deel met de antwoorden online.
Liefs,
Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: