Lijstjes, notities en boekjes of een dagboek. Het is tegenwoordig helemaal hot om alles bij te houden. Nu vind ik dat ook erg leuk, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet echt goed in ben. Ik zou best bij willen houden hoe Nola en Luca het elke dag doen, maar dat vergeet ik dan gewoon. En dagboekjes elke dag schrijven, ik heb daar ook niet zo’n zin in ofzo. En toch is het fijn om alles even van je af te schrijven. Leuke dingen en de minder leuke dingen. Voor je gaat slapen gewoon even alles uit je hoofd.

Hoe was je dag boek

Ik kwam dit boek tegen in een persbericht en later ook op instagram bij de schrijfster zelf. Het ziet er zo mooi uit, lekker vrolijk. Het voordeel van dit boek vind ik dat het om 60 dagen gaat die je zelf kunt uitkiezen. Niet de ‘druk’ van het elke avond moeten schrijven. Je zet gewoon de datum erboven een gaat schrijven. Elke dag komt de vraag ‘Hoe was je dag?’ terug. Daarnaast staan er ook steeds andere vragen. Bijvoorbeeld: ‘omschrijf vandaag in vijf woorden’ of ‘Wat zou je vandaag God willen vragen?’. Er staan soms Bijbelteksten bij of quotes. Je kunt iets moeten tekenen of een gedichtje schrijven. Er is soms ruimte voor foto’s.

Geen standaard dagboek

Dit boek is geen standaard dagboek. Geen boek met een slotje en lijntjespapier waarop je hele verhalen kunt schrijven. Je wordt uitgedaagd over je dag na te denken. Wat heb je gezien vandaag en wat vond je bijzonder? Wat is er allemaal gebeurd? Dat maakt het net even leuker. Ook de Bijbelteksten en quotes die er soms bij staan maakt het net even anders. Ook staan er tekeningen op de bladzijde en nog kleurplaten tussendoor. Lekker even kleuren en je gedachten op 0 zetten. Een boekje om mee te ontspannen voor het slapen gaan. Je kunt als laatste nog het boekje evalueren. Hoe vond je het en heeft het je wat gebracht? En de allerlaatste bladzijden zijn stickers die je kunt gebruiken. Super leuk om het zo nog persoonlijker te maken.

Kwaliteit en ontwerp

Het boekje is een ringband. Heel fijn als je daar in wilt schrijven en je zit/ligt al in bed. Het maakt het ook wel kwetsbaar. Het zijn wel grote stevige ringen die niet snel indeuken. Het papier is stevig en ik denk dat het heel geschikt is om ook iets creatiever mee aan de slag te gaan. Denk aan kleuren met stift en dingen opplakken. Dat is ook de bedoeling natuurlijk, want je kunt op sommige plekken foto’s inplakken of foto’s bij bepaalde dagen. De kaft is van karton, niet heel dik. Je kunt hem makkelijk om slaan en hij is buigbaar (meer richting papier). Hij past heel goed bij de opzet van dit boek.

Een heel leuk boekje die ook heel leuk is om cadeau te geven aan iemand. Wel wat meer gericht op vrouwen qua opmaak, maar dat heeft er vast mee te maken dat vrouwen liever dingen opschrijven dan mannen. Ik ga hem zeker op mijn lijstje voor cadeautjes zetten.

Je kunt het boek hier kopen voor 14,99 euro.

liefs Minke

10 thoughts on “Dagboek: Hoe was je dag boek – koester je herinneringen

  1. Het is soms fijn om je dag ” door te spreken” al is het op papier. Dan schrijf je het van je af! Het ziet er uit als een prettig boekje, ik zou het wel eens willen zien

  2. Ik vind dit soort dingen altijd zo leuk om te zien (deze is qua stijl ook echt wel mijn smaak), maar ik heb er gewoon geen geduld voor.Begin iedere keer enthousiast en dan zwakt dat langzaam weer af…

  3. Wat een superleuk dagboek is dit zeg! Die layout is superleuk! Heerlijk ook dat er geen druk achter zit en dat je zelf 60 dagen kunt kiezen. Zelf heb ik vele dagboeken vol geschreven toen ik nog jong was. Heerlijk!

  4. Wat een leuk dagboek. Het is goed dagelijks even stil te staan en terug te kijken. Goed voor het nu en zleee ook leuk om later terug te lezen (in misschienwel een heel ander licht)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: