Iedere moeder herkent het wel in meer of mindere mate. Met Luca hadden we er niet zo veel last van, maar met Nola juist weer wel. Het kwijlen van een kindje. Ze kunnen er niets aan doen en meestal wordt het erger naarmate de tandjes door moeten komen. Het nadeel daarvan is dat het gewoon niet zo charmant staat en de kleertjes van je kindje erg nat worden. Daar gaat je met zorg uitgekozen outfit weer de was in na een ochtendje dragen.

Kwijlen, kwijlen en nog meer kwijlen
Geen idee wat het nu precies is. Nola kwijlt gewoon best wel erg. Soms doet ze het expres en laat ze het drinken gewoon uit haar mond lopen. Met als resultaat veel natte shirtjes en rompertjes. Dat is nog niet het ergste. Deze kunnen de was in en we trekken wat droogs aan. Niet leuk om dat 3 keer per dag te moeten doen, maar het is te overzien. Het nadeel is de gevoelige huis van onze dochter. Nu het weer kouder wordt merken we dat echt heel erg.

Gevoelige huid

Vlak na de geboorte zagen we al dat Nola een gevoelige huid heeft. Ze reageert erg op de weersverandering. Dat is deze winter niet anders. Ze kwijlt nu ook nog heel erg en dat komt dan in haar nekje. Ze heeft lekkere babyvetjes en het kwijl wat daar zit gaat lekker broeien. Dat heeft weer tot gevolg dat ze allemaal uitslag krijgt onder haar nekje. We kunnen er weinig tegen doen, behalve zorgen dat het zo droog mogelijk blijft. Maar met een tandje (of meerdere) op komst is het dweilen met de kraan open.

De Neckerchew
Toen we dit pakket binnen kregen was ik dan ook heel blij. Zou dit dan echt de oplossing zijn voor ons ‘probleem’? Dat zou best grappig zijn, want we hadden al een kwijlslab liggen. We begonnen met testen. We hadden een mooie grijs/witte variant gekregen. Zo fijn, deze past eigenlijk bij alle kleding en kleurtjes. Hij is geschikt voor kinderen van 2 maanden tot 2 jaar. Zelf vond ik hem in het begin nog wat lastig door het draaien van Nola. Ik zou zeggen gebruik hem vanaf het moment dat je kindje zelf kan zitten. De slab is gemaakt van 2 lagen zachte jersey katoen met een absorberende tussenlaag. De bijtdriehoek is handig om de pijn van doorkomende tandjes wat te verzachten. De slab voldoet aan alle veiligheidsnormen en is vrij van ftalaten en BPA.

Wat vinden wij er van?
Wat is dit handig om te gebruiken zeg. Ik kan je wel aanraden om er meerder aan te schaffen. Na 1 dag kwijlen is hij wel aardig verzadigd bij Nola en is het fijn om hem te kunnen wassen. Maar haar kleertjes blijven droog. Nu ze kan zitten kunnen we hem gebruiken op het kleinste gaatje. Dan zit er minimale ruimte tussen haar nekje en de slab zodat alle kwijl gewoon in de slab terecht komt. Haar hij is veel rustiger in haar nek. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat alle uitslag daar over is. Het is nog aan het herstellen, maar het ziet er zo veel beter uit. Ook zit Nola af en toe lekker te bijten op de bijtdriehoek. Handig dat zij hem zo zelf kan pakken en niet kwijt raakt. Wij zijn fan! 

Gebruiken jullie al een neckerchew tegen het kwijlen en voor verzachten van pijn bij doorkomende tandjes? 

Voor meer informatie over verkooppunten kun je contact opnemen met Maguari, producent en distributeur van de neckerchew in Nederland. Je kunt kijken op de website of bellen met 0592 – 541 655.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: