Op mijn blog is het al wel eens voorbij gekomen. Ik vind het heel leuk om creatief bezig te zijn met mijn geloof. Bijbel journaling is daar een hele goede en fijne manier voor. Eigenlijk is het niets meer en niets minder dan tekenen of kleuren in je bijbel. Al heb ik wel gemerkt dat daar voor sommige toch best wel een taboe op zit. Hoe begin je nou? Wat is fijn en wat werkt? Vandaag geef ik je een aantal tips die voor mij werken. Lees het en kijk of het voor jou ook zou kunnen werken.

Welke bijbel gebruik je voor bijbel journaling?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, maar ik probeer het zo goed mogelijk voor je op te schrijven. Als eerst zou ik kijken naar welke taal je wilt gebruiken. Wil je graag een Nederlandse bijbel of is een Engelse ook goed? Dan is het zaak te weten wat je wilt qua ruimte. Wil je graag een bijbel waar al plaatjes in staan dan kom je al snel uit bij een Engelse variant. De inspire bible bijvoorbeeld. Wil je alles zelf doen dan heb je ook een Nederlandse journaling bijbel tot je beschikking.

defeat your giants journaling bijbel

Geen nieuwe journaling bijbel?

Wil je liever geen nieuwe bijbel kopen of is je budget niet toereikend dan kun je toch aan de slag. Je kunt een bijbel gebruiken die je thuis hebt en over de tekst heen werken. Wil je dat liever niet dan kun je een bijbel bij de kringloopwinkel halen. Daar staan vaak veel bijbels (oudere vertalingen) voor weinig geld. Daar kun je dan in werken. Je kunt ook bij de action een schriftje halen en daar in werken. Het betreffende bijbelgedeelte kun je er dan bij zetten. Het hoeft niet duur te zijn, als het je ondersteund in je geloof is het goed.

Welke materialen gebruik je?

Om te starten heb je niet meer nodig dan een potlood, pen en eventueel wat kleurtjes. Gewone potloden zijn hier heel geschikt voor. Ook kun je, als je wel wat geld uit wilt geven, washitape, waterverf, clear gesso (let op de clear, deze is transparant waardoor je de tekst nog kunt lezen) en aquarelverf halen. Zelf heb ik net ook de gelato van Faber-Castell ontdekt. Verder gebruik ik stempels en inkt van de hema en action. Het hoeft niet duur te zijn. Werkt voor mij goed genoeg. Ja het drukt wel iets door, ik bewerk de pagina niet voor namelijk. Maar dat heeft ook weer z’n charme vind ik.

gelato faber castell journaling bijbel

Wat staat er nog op mijn verlanglijstje

Ook ik heb nog wel een aantal spullen op mijn verlanglijstje staan. Een schilderspallet dat ik acrylverf wat makkelijker kan mengen bijvoorbeeld. Ik zou graag nog wat meer gelatos willen. Ik heb nu 4 kleurtjes. Heel leuk natuurlijk, maar het is wat beperkt en je maakt er zulke mooie en leuke achtergronden mee. Stabilo stiften lijken me heel fijn om mee te werken (geen idee of het doordrukt hoor). En ik zou nog graag versa magic inkt willen hebben. Dat schijnt toch echt beter te werken dan goedkope inkt. Maar het is allemaal nogal prijzig. Dus we wachten er nog maar even mee.

Maar hoe start je dan?

Lees een tekst uit de bijbel. Wat spreekt je aan? Waar wordt je direct weer naar toe getrokken? Daar wil je misschien wel meer over weten. Onderstreep het, laat het even bezinken. Zoek anders eens de betreffende tekst op in pinterest. Wellicht vind je leuke ideeën om uit te werken in je eigen bijbel of schrift. Onthoud dat het niet fout kan gaan. God vind het fijn dat je met zijn woord bezig bent. Dat jij vind dat het misschien fout gaat, dat kan. Probeer je daar overheen te zetten (lastig soms, ik weet het). Maar we hoeven geen Picasso te zijn om te kunnen genieten van bijbel journaling. En maak een testpagina achterin je bijbel, dan zie je wat het materiaal doet in je bijbel.

testpagina journaling bijbel

Heb je nog vragen over bijbel journaling, stel ze dan hieronder. Dan probeer ik je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Doe je zelf aan bijbel journaling? Wat staat er nog op jou verlanglijstje?liefs Minke

pinterestafbeeldingpinterest afbeelding journaling bijbel

1 thought on “How to start: bijbel journaling en wat zijn mijn wensen?

  1. Dr staat teveel op het lijstje. Idd nog meer gelatos. Mircons. Gereedschap om stempels te maken. Goede kwasten. Inkt voor stempels die niet doordrukt. Stempels gewoon te veel. Wel heb ik een groep in mijn land ontdekt waar je dingen kan ruilen en staardoor heb ik hele leuke stempel erbij nu. Ook met servetten ben ik nu aan het verzelen geslagen. Te leuk en ik maak ban verl dingen nu filmpjes om te delen en dat is eigenlijk leuker dan verwacht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: