De lente en zomer zijn mijn favoriete seizoenen. Het enige nadeel vind ik toch wel de insecten. Het ergst vind ik de wespen, maar die zijn er in augustus pas gelukkig. Al kan dat met deze temperaturen zo veranderen natuurlijk. Vandaag heb ik een aantal tips voor jullie bij irritatie door verschillende insecten. Niet alles is geschikt voor dierenliefhebbers.

Wijs je mier de weg

Mieren wordt ik nooit zo blij van. Een groot nadeel vind ik dat ze zo veel graven dat je tuintegels ervan gaan zakken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als eerste kun je natuurlijk proberen om de gaten van de mieren dicht te maken. Dat helpt soms al. Mocht dat nou niet helpen, in de brand steken helpt ook niet. Dat hebben wij bij een enorm nest ook al geprobeerd. Wat welk helpt is kokend water. Gewoon even water in de waterkoker, als hij klaar is bij het nest gooien en dit een aantal keer herhalen. Doe dat een aantal dagen achter elkaar en je mieren zijn verdwenen. Ideaal ook als ze je huis in komen.

Lees meer over zitmeubels voor in je tuin.

Help, mijn muggenbult jeukt!

Ken je dat irritante jeukende gevoel van een muggenbult. En dan denk je dat het wel gaat om hem vervolgens aan te raken en je weer barst van de jeuk. Opzoek naar het spul wat ik in huis heb om dat tegen te gaan bleek ik het goed verstopt te hebben. Midden in de nacht haal je niet je hele huis over hoop dus ik besloot een keukenmiddeltje te proberen. Of eigenlijk, een badkamermiddeltje. Smeer wat tandpasta op de muggenbult, laten intrekken en liever niet meer verwijderen. Met het verwijderen komt de jeuk weer terug namelijk. Het werkte bij mij uitstekend. Ook ideaal bij kinderen als je kindertandpasta gebruikt.

De eikenprocessierups

Tot een aantal jaar terug had ik er nog nooit van gehoord. Maar deze rups schijnt voor veel overlast te zorgen. Bij ons in de gemeente zijn er zo veel dat ze er bijna niet meer tegen op kunnen werken. Als je de gemeente belt halen ze het nest namelijk weg. Deze rups zit in eikenbomen en zorgen voor erge jeuk als je met hun haartje in aanraking komt. De haartjes krijg je niet makkelijk van je lichaam af en de bultjes en jeuk is natuurlijk niet fijn. Ga niet aan de haartje zitten trekken, ze zitten iets vast in je huid. Wat je wel kunt doen is een plakbandje pakken en zo de haartjes verwijderen. Dan heb je er ook geen last meer van.

Dit waren onze oplossingen voor de insecten waar we nu last van hebben. Van welk insect heb jij het meeste last?

Foto van shutterstock

Eerste hulp bij insecten uitgelichte afbeeldingDoor MIA Studiomuggenbulten

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: