Ontbijten, ik kijk daar toch altijd wel naar uit. Je dag begin je ook goed met een heerlijk ontbijt, dus overslaan doen ik zeker niet. Maar ik heb natuurlijk wel zo mijn favorieten. Soms heb ik wat minder tijd, meestal als Mark thuis is. Klinkt vreemd toch? Maar dan blijven we meestal langer liggen dan wanneer hij er niet is. En soms heb ik alle tijd, in het weekend, en maak ik wat lekkers wat meer tijd kost. Dit zijn mijn favoriete ontbijtjes?

All time favorite; smoothie

De smoothie is echt mijn all time favorite. Lekker makkelijk, wat fruit en yoghurt in de blender en mixen maar. Wat water erbij als het te dik is. En je kunt eten. Het voordeel is dat je ook kunt mixen en matchen. Geen fan van yoghurt, maar wel van kwark? Dat kan ook prima. Liever geen aardbeien (die ik vaak gebruik) maar wel mango? Ook dat is super lekker. Zelf Nola is er dol op.

Lees ook een recept voor een makkelijk en snel ontbijt.

Makkelijk en snel

Bij makkelijk en snel wordt het toch vaak vla of yoghurt met ontbijtgranen. Die van Biobim zijn erg lekker. En er zit geen suiker in! Zonder al die meuk en toch lekker. Ideaal. Ook de kinderen vinden dit lekker. Maar liever eten ze het als tussendoortje. Zonder zuivel erbij. Ook prima, lekker verantwoord. Doe ik mijn taak als moeder ook weer goed haha.

Favoriete ontbijtje biobim

Lees meer over kidsproof recepten in deze blog.

Bomvol fruit als favoriete ontbijtje

Heb je nog wat vers fruit liggen? Dan kun je dat ook handig combineren met kwark. Ik heb zelf altijd het idee dat kwark wat meer vult dan yoghurt. En bij optimel is het recept verbeter met nu nog minder suiker erin.  En de smaak is nog steeds even lekker. Een win – win situatie.

Favoriete ontbijtje kwark met fruit

En het aller lekkerste?

Met wat meer tijd maak ik graag een mugcake, wafels of tiramisu. Want waarom zou je tiramisu bewaren voor na het avondeten als je het ook prima als ontbijt kunt eten? Niet elke dag natuurlijk. Als afwisseling met een gezonde mugcake (kijk voor recepten eens op pinterest, meer dan genoeg te vinden). Voor de wafels gebruik ik een recept uit het boek 100% puur (op)voeden. Erg lekker!

Favoriete ontbijtje weekend ontbijt

Dit zijn mijn favoriete ontbijtje. Wat is jou favoriete ontbijtje? Ik probeer hem graag eens uit!

Favoriete ontbijtjes waar ik van smul. Makkelijk en snel te maken, soms wat duurt de bereiding wat langer. Dan is het ideaal voor in het weekend. Favoriete ontbijtjes waar ik van smul. Makkelijk en snel te maken, soms wat duurt de bereiding wat langer. Dan is het ideaal voor in het weekend. Favoriete ontbijtjes waar ik van smul. Makkelijk en snel te maken, soms wat duurt de bereiding wat langer. Dan is het ideaal voor in het weekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: