De zomervakantie staat weer voor de deur. Zes weken zijn de kinderen bij mij thuis. Eerlijk, ik kijk er naar uit. Niet meer dat gehaast in de ochtend en tussen de middag. Niet meer mopperen omdat het eten niet op tijd op is of er nog drinken staat terwijl we al naar school moeten gaan. Maar ook ik weet de keerzijde. De kinderen die veel bij elkaar zijn en druk worden. Met druk ook wel naar elkaar schreeuwen en ruzie maken. Dat is niet leuk. Dus besloot ik rondom onze woonplaats leuke uitstapjes te zoeken. Dit zijn mijn tips!

De speeltuin is je beste vriend!

Spelen in de speeltuin vinden eigenlijk alle kinderen wel leuk. Dat is dus je beste vriend. Naast het kippenlijntje (de spoorlijn tussen Ede en Amersfoort zit vlak bij het centrum een leuke en omheinde speel- en beweegtuin. Super leuk om eens met de kinderen naar toe te gaan. Wij zijn er zelf nog niet geweest, maar ik hoor ook veel leuke verhalen over speeltuin de korenbloem hier in Ede. Entre is 0,50 voor niet-leden zag ik op de site. Prima prijs en wat ik hoor heerlijk vertoeven. Wil je de speeltuin combineren met de dierentuin, ga dan naar ouwehands dierenpark. Daar heb je een overdekte speeltuin bij ravotapia en je kunt direct alle dieren opzoeken, de zeeleeuwenshow bekijken en op bezoek bij een avonturier.

Lees ook mijn blog over de Julianatoren als leuk dagje uit.

Uitstapjes als het regent

Had je bedacht naar de speeltuin te gaan, regent het pijpenstelen. Dan is buitenspelen soms heel leuk, maar wel in de achtertuin. Gelukkig hebben we in en rondom Ede een aantal leuke binnenspeeltuinen. In Ede zelf hebben we monkeytown en in Veenendaal is schatkids omgetoverd tot ballorig. Dan hebben we in Terschuur ook nog de Happyfarm zitten waarbij je ook op een echte pony kunt rijden (1 euro) en je buiten kunt spelen. Super leuk voor de kinderen natuurlijk.

Eten en spelen zodat mama, papa en de kinderen het fijn hebben

Samen ergens eten mag in de vakantie niet ontbreken. Wij gaan dan graag naar de volgende restaurants. Nee, niet de grote gele M. Hoewel dat heel leuk is en vooral erg kindvriendelijk, willen we soms ook wel iets anders. Niet perse goedkoop, maar wel leuk en lekker is wokken. Wij gaan dan graag naar de wok in Rhenen (leuk om te combineren met een bezoek aan ouwehands dierenpark, dat zit er bijna naast). De kinderen vinden het geweldig daar. Of ga eens pannenkoeken eten bij pannenkoeken- en partyboerderij Kernhem. Spelen en eten, wat wil je nog meer? Niet zo’n pannenkoekenfan maar vinden je kinderen dat wel lekker? Ga dan eens naar het uilenbos in Lunteren. Daar hebben ze een leuke speeltuin, kinderboerderij en ze hebben naast pannenkoeken ook lekkere andere gerechten.

Gratis is ook wel eens fijn

Er zijn in de zomerperiode verschillende markten te vinden. We hebben in Ede de heidemarkt op 3,10 en 17 augustus. Dit is in het centrum van Ede. In Barneveld heb je de oud veluwse markt. Dit is op 12, 19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus. Geen zin om naar een markt te gaan? Ga eens naar de hei. Je kunt er heerlijk wandelen, maar neem ook vooral speelgoed mee en een picknickkleed. Hapjes en drankjes maken het feest compleet. Lekker rennen en spelen om ondertussen te komen eten. Jammie!

Uitgelichte foto van shutterstock 

Door Andrey Burstein

uitstapjes en tips rondom Ede voor in de zomervakantie

4 thoughts on “Uitstapjes en tips voor in de vakantie rondom Ede

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: