Je kinderen, werk, vrienden, familie en daarnaast nog tijd maken voor je relatie. Door alle drukte heen is het niet altijd even makkelijk om een supermama te zijn. Toch kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door enkele eenvoudige veranderingen door te voeren. Geen zorgen, we helpen je hier graag bij! Met onderstaande tips geniet jij voor dat je het weet van een ontspannen moederschap.

  1. Me-time is the key!

Iedere moeder droomt van meer me-time. Dagelijks ben je heen en weer aan het rennen tussen je kids, je werk, het huishouden en overige ‘verplichtingen’. Maar soms wil je gewoon even helemaal niets. Heerlijk op de bank hangen: je favoriete boek of tijdschrift lezen, die ene spannende serie binge watchen op je tablet (tip: een hoesje met standaardfunctie) of gewoon een dutje doen. Daarnaast ben je misschien ook wel toe aan een dagje of weekendje weg met vriendinnen. Het kan én mag! Want ook wij supermama’s moeten af en toe even opladen.

  1. Geen automatische piloot meer

Als moeder heb je het behoorlijk druk. Continu van de ene naar de andere plek racen, maar tegelijkertijd ook voldoen aan iedereens verwachtingen. Op den duur zet je de automatische piloot aan, waardoor je minder hoeft na te denken en het allemaal van zelf gaat. Helaas betekent dit ook dat je nooit geheel tot rust komt. Af en toe je hoofd even helemaal leeg maken en goed relaxen doet wonderen! Zorg dus voor een goede balans tussen je dagelijkse ‘mamaverplichtingen’ en je eigen welzijn. Loop jezelf vooral niet voorbij!

Lees ook mijn ode aan de alleenstaande moeder

  1. Nobody is perfect

Om de twee bovenstaande punten waar te maken is het van belang dat je accepteert dat geen enkele moeder perfect is. Jij dus ook niet! Je doet je best en dat is meer dan genoeg. Niet alles hoeft tot in de puntjes geregeld te zijn. Je zult merken dat je leven en jij een stuk rustiger worden zodra je accepteert dat perfectie niet nodig is. Jij bent een supermama, no matter what! Tip: Een hoesje ontwerpen met deze quote zorgt ervoor dat jij hier dagelijks aan terug denkt.

  1. Samen sta je sterk

Een moeders beste vriendin is een andere moeder! Probeer elkaar te helpen met adviezen. Heb jij moeite met het balanceren van al je dagelijkse activiteiten? Grote kans dat een van de andere moeders dit al eens heeft meegemaakt en je hierbij kan helpen. Wees niet bang om hulp te vragen en vergeet ook niet om anderen te helpen. Samen staan jullie sterk!

  1. Zeg je schuldgevoel gedag

Je hebt vast en zeker wel eens zo’n dag dat alles mis gaat (wij allemaal!). Je kids verwijten je dat je geen boodschappen hebt gedaan, je man komt hongerig thuis en het eten staat nog niet klaar. Noem het maar op. Op dit soort momenten moet je je schuldgevoel aan de kant schuiven en je bedenken dat je niet perfect bent (punt 3). Het verloopt nu eenmaal niet iedere dag soepel. Leg dit uit aan je gezin of (beter!!) zorg ervoor dat jullie allemaal je aandeel in het huishouden hebben. Op die manier zal je een stuk minder gestrest zijn en kun je het schuldgevoel vaarwel wuiven.

  1. Ambities en talenten: Ook jij hebt ze!

Veel mensen verwachten dat de grootste ambitie van ons moeders een goede moeder zijn is. Natuurlijk is dit niet geheel onwaar, maar toch is het belangrijk om te erkennen dat er veel meer dan dat is. Misschien heb je verborgen talenten of grootse plannen voor in de toekomst. Dit maakt het des te knapper dat jij naast je ambities en talenten, ook nog eens zo’n supermama bent! Tip: Heb je een vrije middag? Maak een moodboard van inspirerende foto’s / teksten waarmee je jouw goal(s) wilt bereiken. Met een geheugenkaart zorg je voor voldoende fotogeheugen.

Lees ook mijn blog over stille tijd voor moeders

  1. Balans in je leven

Iedere moeder en ieder gezin werkt op een andere manier. Realiseer je dat iedereen eigen methodes heeft en dat er eigenlijk geen enkele keuze onjuist is. Laat je dus niet gek maken door wat de verschillende bladen, social media en andere moeders je proberen wijs te maken. Doe wat goed voelt voor jou! Probeer samen met jouw partner en kids uit wat de beste manier voor jullie is. Praat hier ook samen over en zorg hiermee voor een juiste balans in jullie leven. Voldoende balans in je leven zorgt namelijk voor een gelukkig leven!

survivaltips voor ontspannen moederschap. Want een ontspannen moeder is ontspannen kinderen.

Uitgelichte afbeelding shutterstock

Door ChameleonsEye

1 thought on “Survivaltips voor ontspannen moederschap – advertorial

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: