-door Ilona-
Lieve lezers,
Het is alweer herfst, het is eind oktober en de blaadjes vallen alweer van de bomen. En in de naam oktober zit de welbekende R. Zoals jullie wisten, was Charlotte al een ruime tijd verkouden. Toen ze na 4 weken nog steeds verkouden was en ze enorm veel last van het slijm had, heb ik een afspraak gemaakt bij de huisarts. Ik had alles al geprobeerd, ui naast het bed, stomen, luuf onder de voetjes (terwijl dat eigenlijk pas met 6 maanden mag), neusspray, neusdruppels, hoestdrank en noem het maar op. Niets werkte, er moest iets gebeuren. 

Antibiotica

De huisarts die we hadden is normaal heel erg van het aankijken, maar omdat we al zo’n lange tijd bezig waren en ze vrij onrustig was en hoorbaar ademde tijdens het consult wilde hij antibiotica proberen. Haar longen klonken wel schoon dus het was een twijfelgeval. Maar ik wist dat we het moesten proberen. Liever niet zo jong al aan de antibiotica maar er moest iets gedaan worden. En ik kan zeggen, na de kuur van een weekje, ze is echt weer opgeknapt. Spuugt stukken minder, hoewel dat een vervelend iets is wat ze blijft doen.

Hoe gaat het met de grote broer

Christiaan is een energiek en vrolijk mannetje. Hij heeft z’n ogen onlangs helemaal uitgekeken in het Louman museum, daar waren we voor de 80e verjaardagen van mijn man zijn opa en oma. Vooral de raceauto was favoriet. Het is zo gek, maar zijn ontwikkeling gaat zo hard nu! Zijn woordenschat wordt al zo groot, hij papegaait ons echt na met woorden en gebruikt soms al zinnen als; ”Kijk uit, komen auto’s aan!”. Terwijl hij pas zinnen hoeft te gebruiken van 2-3 woorden. Maar helaas, op dit moment lijkt hij dan weer wat ziekig te worden. Ik hoop dat het niet doorzet in elk geval.

Werken

Werken is heerlijk. Ik begin in een aardig ritme te komen en het lijkt allemaal op z’n plek te vallen. Ik krijg er een zwaar pakket bij qua rooster en straks als eerst verantwoordelijke van een aantal cliënten, maar ik ben er zeker van dat het allemaal goed komt. Ook qua ritme van werk en thuis lijkt het goed te gaan. Oké ik zou nog graag wat meer slaap krijgen dan dat ik nu krijg maar willen we dat niet allemaal?

Sinterklaas

We zijn hier thuis al druk bezig met de voorbereidingen op 5 december. Ik heb samen met Christiaan al een mooie verlanglijst gemaakt, van de supermarkt hebben we een mooie schoorsteen in elkaar geknutseld. Het is de eerste keer dat we het gaan vieren en ik vind het ergens hartstikke leuk al die voorbereidingen. Jeugdsentiment. En het is ergens ook heel gek om nu de andere kant van 5 december te zien. Hebben jullie nog leuke tradities of tips voor deze nieuwkomer qua kinderfeestdagen?

Ook nog een heel leuk nieuwtje!  Ik mocht voor MAM Benelux een aantal producten reviewen. Hartstikke leuk! Dus binnenkort volgen hier een paar reviews over. Maar wat vinden jullie leuker, een groot review of eentje per product?

liefs Ilona

2 thoughts on “Gastblogger Ilona: ziekte kiemen, huisarts en sinterklaas

  1. Wij vieren het altijd 2 keer, met beide families 1 keer. Maar hebben wel beperkt budget. Dus ze mogen alleen zaterdags de schoen zetten en krijgen dan een cadeautje. Bij 1 familie krijgen alle kinderen 1 cadeautje van elk gezin (Van opa 1, van ons 1, van tante 1 en van andere tante 1) zodat het gelijk blijft. En bij andere gezin doe ik maximaal 2 cadeautjes per kind zelf. Maar daar zijn geen andere kindjes verder. En op 5 december krijgen ze nog een cadeautje omdat Sinterklaas dan jarig is. Zo leuk om zelf tradities te maken. Kijk wat bij jullie past. Oh en begin vroeg met shoppen. Dan verspreid je de kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: