Vandaag weer een leuke sinterklaastip voor kinderen. Het gaat om een leuke circus stapeltoren. In deze serie liet ik al eerder een stapeltoren zien. Ik ben daar gewoon echt wel gek op. Het geeft veel plezier bij je kindje en het is handig op te ruimen. Deze stapeltoren is een stukje kleiner, maar heeft ook wel hele leuke extra’s. Kijk snel verder wat je er zoal mee kunt doen en wat je er van kunt leren. 

Stapeltoren circus

Bij een stapeltoren denk ik toch vaak aan blokken stapelen. Ook erg leuk, maar toen ik vorig jaar deze leuke stapeltoren van Janod zag bij hi cutiepie was ik wel heel enthousiast. Je krijgt bij deze stapeltoren 5 blokken om te stapelen, de een is groter dan de ander, maar heel klein wordt het niet. De onderste, nummer 1, doet dienst als circustent. Daar kun je een dak bovenop zetten. Je krijgt er ook een vlag, olifant, paard, zeehond, hondje en directeur bij. Alles past mooi in elkaar in de grootste doos en het dak van de circustent is dan ook de deksel. Handig opbergen dus. De dieren en directeur zijn van hout en gaan dus extra lang mee. De rest is van stevig karton.

stapeltoren circus hoge toren

Wat kun je er mee doen?

Hij wordt aangeraden voor kinderen vanaf 1 jaar. Nola was 1 toen zij hem kreeg en ik merkte dat vooral Luca het toen erg leuk vond. Vanaf ongeveer 1,5 begon Nola met stapelen van de blokken en ze vooral weer om te gooien. Dat was en is nog steeds favoriet bij haar. Je kunt de cijfers 1 t/m 5 leren, deze staan op de blokken die je kunt stapelen. Je kunt de dierennamen leren en leren wat er in een circus allemaal kan. Mijn kinderen zijn nog nooit in het circus geweest dus zullen echt hun fantasie (of mijn informatie) moeten gebruiken. Daarnaast kun je hier ook heel leuk verhalen mee naspelen. Dat is echt voor de wat grotere kindjes. Wat gaan de dieren doen in het circus?

Naspelen

Luca vind Ernst, Bobbie en de rest leuk om te kijken. Zij hebben ook afleveringen gemaakt met een circusdirecteur. Bassie en Adriaan zijn ook bij het circus geweest. Misschien zijn er scenes bij die je na kunt spelen. Ook kan je kindje een voorstelling geven. ‘Hooggeëerd publiek, een groot applaus voor de olifant!’ Wij hebben ook een boekje over een avontuur in het circus (ze gaan naar het circus en Rolifant de olifant is te zwaar om iets te kunnen doen, totdat hij de circustent red van instorting. Zo kun je het verhaal, voor een deel, uitbeelden samen met je kindje. Waarop hij of zij waarschijnlijk wel zelf weer iets nieuws verzint. Zo creatief zijn ze meestal wel.

stapeltoren circus opstelling

Ik ben heel blij dat ik hem gekocht heb. Inmiddels is hij niet meer zo heel en mooi als in het begin. Er wordt goed mee gespeeld. Dat is een nadeel van karton. Maar ik merk ook dat er meer mee wordt gespeeld dan bijvoorbeeld met de poppen die ze kreeg. Dus ben ik toch heel blij met deze keus als sinterklaascadeautje. Wat vinden jullie van (stevig)kartonnen speelgoed?

liefs Minke

Pinterest afbeelding

afbeelding pinterest stapeltoren

13 thoughts on “Sinterklaastip #6 Circus stapeltoren van Hi Cutiepie

    1. Dat vond ik ook. Ik waagde de gok en ik moet zeggen het gaat een jaar mee nu en je ziet er nu wel aan af dat er veel mee is gespeeld. Een goede reden om het straks weg te doen als het andere speelgoed in huis is. De poppetjes kunnen we dan bij de blokken bewaren en mee spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: