Met mijn zestien weken zwanger weet nu bijna iedereen dat ik zwanger ben. Ik krijg opmerkingen dat mijn lichaam nu echt aan het veranderen is: niet alleen mijn buik groeit, maar ook mijn borsten. Vriendinnen kunnen dat zo heerlijk tactisch uitdrukken: jouw borsten zijn echt huge! Heel fijn…
Rond deze tijd ga je het ook op je werk vertellen, maar ik heb dat al gedaan toen ik zeven weken zwanger was. Sterker nog, mijn werkgever was één van de eersten die het hoorde. Misschien moet ik dat even uitleggen.

Eigen baas of zelfstandige
Kevin en Dennis (als Spock, ja) in het atelier
Ik werk voor mezelf. Ik ben in 2015 begonnen met mijn eigen bedrijfje MaDeCreatives, waarbij ik creatieve diensten en producten lever. Zoals ik al eerder had geschreven ben ik afgestudeerd als zowel Docent Beeldende Kunst & Vormgeving als Make-up Artist. Ik probeer nu beide te combineren. Zo leen ik mijn kunstwerken uit of maak ik op aanvraag iets. Daarnaast ben ik ook bezig met bellypaint (bij zwangere dames). Eén keer in de week werk ik op Atelier Kevin van den Bergh in Zevenaar. Zijn bedrijf maakt Special Make-up Effecten. Denk dan aan de typetjes van Wendy van Dijk en de TV Kantine, dat soort dingen. Tijdens de studie vond ik dit onderdeel van make-up het leukst om te doen en ik ben dan ook heel blij dat ik mag werken bij zo’n tof atelier.

Als je denkt dat we truttig werk doen, kom dan maar eens kijken. We sjouwen wat af met zware mallen en gebruiken materialen als gips, latex, siliconen, hars en nog veel meer. Er worden dus ook chemische stoffen gebruikt en daarom was het van belang dat ik het al vroeg aan Kevin zou vertellen. Er zijn gewoon een paar dingen die ik niet meer kan doen voorlopig. Toch ga ik proberen om zo lang mogelijk door te gaan (en na de bevalling weer terug te komen). Al moet ik mij helemaal inpakken in plastic met een gasmasker, dit werk vind ik gewoon heel leuk. Kevin was ook helemaal blij toen hij hoorde dat Dennis en ik een kindje verwachten. En toen ik (weken later) belde over de eerste echo, was hij ook erg enthousiast (al mocht hij dat niet laten blijken, omdat er stagiaires waren en die wisten nog van niks).
Reacties uit de omgeving
Nu we het toch hebben over werk, zal ik het even hebben over een andere baan. Ik geef namelijk ook nog rhönradlessen aan de selectie van de gymnastiekvereniging van DOK (samen met mijn moeder). Weet je niet wat rhönrad is? Kijk dan even het filmpje (begint pas echt na ongeveer een minuut), beter kan ik toch niet uitleggen.

Ik heb een aantal meiden en een paar jongens onder mijn hoede tussen de elf en ongeveer achttien jaar, waaronder mijn zusje van zestien. Ik ken deze kinderen nu al een paar jaar en ik heb ze ongelooflijk zien groeien (zowel in hun vaardigheden als in hun lengte). Ik ben erg trots op deze groep. Natuurlijk moest ik het ook aan hen vertellen. We legde het grootste rad op de grond en we zijn daar in een kring in gaan zitten. Wat ik zei: ik moet jullie iets vertellen: Mei-Yù wordt namelijk tante… Het duurde even, maar toen het kwartje viel, gingen ze loos. Gillen, lachen en klappen, ze waren dolenthousiast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: