Ken je het gevoel dat je iets lekkers wilt eten, maar toch ook wel redelijk gezond? Dat heb ik best vaak, ik hou gewoon van lekkere dingen. Toen ik een recept van kwarkbrood tegen kwam werd ik enthousiast. Dat zag er heerlijk uit en bleek nog redelijk gezond te zijn ook. Het recept kwam ik tegen op Fannetiek. Nu had ik niet alle ingrediënten in huis, dus ik heb het iets aangepast.

Ingredienten
150 gram bloem
100 gram havermout of havermeel
2 tl bakpoeder
250 gram kwark (ik gebruikte naturel, maar kan ook met een smaakje)
1 banaan
1 ei
1 hand ongezouten cashewnoten
2 appels (geschild en in stukjes)
kaneel

Zelf havermeel maken
Weeg het juiste aantal gram af van de havermout. Stop het in een blender of bonenmaler (vaak gebruikt voor koffiebonen) en bleden/malen tot het de juiste structuur heeft. Super simpel.

Bereidingswijze
De oven hoeft niet voorverwarmd, super fijn! Zet de kaneel, noten en appels even aan de kant. Meng eerste in een kom de droge ingrediënten (de bloem, havermout en bakpoeder). Meng met een hakmolentje het ei, de kwark en de banaan door elkaar. Ik vind het handig om dit met een hakmolentje te doen zodat je een mooi glad mengsel krijgt. Je kunt de banaan ook prakken en dan met een spatel mengen met de kwark en het ei. Meng nu de natte en droge ingrediënten door elkaar. Het wordt wel een stug/droog deeg.

Snij de appel in stukjes (schil kan er ook aan blijven, maar ik had hem eraf gehaald) en meng met kaneel. Dit is voor ieder zijn eigen smaak. Ik gebruikte 2 tl kaneel om de appels een lekkere smaak te geven. Meng dit door het deeg heen. Het is wat lastig, maar met een spatel lukt het wel. Nu kun je er voor kiezen om de noten te snijden of te verkruimelen boven het deeg en deze er ook doorheen te mengen. Of je bekleed een bakblik met bakpapier (klein beetje boter zodat het aan de zijkant blijft plakken), doet het deeg daarin en strooit dan de nootjes als topping over je kwarkbrood. Ik het het er doorheen gemengd, maar wil ook nog een keer proberen om ze als topping te gebruiken. 

Nu moet hij alleen nog de oven in. Zet je oven (ik gebruikte de gewone oven, niet de heteluchtoven) op 200 graden en zet het brood er 45 minuten in. Let even op of de bovenkant niet zwart wordt, je kunt hem dan afdekken met aluminiumfolie. Prik met een satéprikker in het kwarkbrood om te kijken of hij gaar is. Komt de satéprikker er droog uit dan is hij perfect. Dit ligt aan je oven, de 45 minuten is gemiddeld genomen. 

Resultaat
Ik vond het kwarkbrood heerlijk. Luca heeft er ook lekker van gegeten, al noemde ik het voor hem cake. Hoe leuk is het om in de ochtend met cake te ontbijten! Een feestje voor hem. Het was niet een droge cake wat ik eerst verwacht had. Het kwarkbrood was ook zo op, voor herhaling vatbaar. Hebben jullie weleens kwarkbrood gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: