Sinds ik met bodieboost bezig ben eet ik veel gevarieerder. Jullie konden hier update 2 al eens lezen. Met dat betere eetpatroon ben ik echt super blij. Nu hou ik niet van vis, dus dat zul je sporadisch voorbij zien komen. Toch eet ik heel lekker en veel verschillende dingen. Het leek me leuk eens te laten zien wat ik dan zoal eet. Een soort eetdagboek van de afgelopen 10 weken bodieboost. Later zal ik jullie nog eens mijn ervaringen met het online programma van bodieboost vertellen. Eerst maar eens het eten.

Ontbijten
Een goede start van de dag begint met een ontbijt. Ik vind het heerlijk om te beginnen met muesli en vanillevla. Echter heb ik dan al snel 1 koolhydraat en 1 zuivel op. Dat laatste is geen probleem, ik hou niet zo van zuivel. Koolhydraten hou ik dan weer wel van, dus dat is soms wat zoeken. Wat ik tegenwoordig ook vaak eet is kwark met banaan en een beetje jam. Of ik maak een smoothie met vanille yoghurt, banaan, aardbei, havermout (1/2 koolhydraat) en wat water. Ook erg lekker. Ook mugcake (die ik altijd in een muffinvorm maak) is heerlijk natuurlijk!


Lunch
Daarna komt de lunch. Afhankelijk of ik al ontbeten heb met koolhydraten of niet kies ik mijn lunch. Soms ei met een salade of ei met groente erin. Soms brood of lekkere bolletjes. Het is maar net waar ik zin in heb en wat uit komt qua koolhydraten. Ik vind het heerlijk om te lunchen met salade trouwens. Als je daar nog een lekker recept voor hebt dan hoor ik het graag! Meestal drink ik thee bij de lunch (en de rest van de dag). Soms verse sinasappelsap, maar niet te vaak vanwege de suikers. Je mag dit wel rekenen als 1 fruit. 


Dinner
Het avondeten bestaat bij mij eigenlijk altijd uit 1 koolhydraat, 1 eiwit en 1 groente. Meestal iets meer groente, ik wil graag wel een volle maag tot de volgende ochtend. Ik zorg zelf gewoon dat dit zo uit komt. Dus of in de ochtend of in de middag een koolhydraat en dan zit je prima. Ik vind het lekker om groente te wokken met een klein beetje ketjap voor de smaak, met een zakje van 400 gram heb ik voor 2 keer groente bij het avondeten. Erg lekker bij de wrap op de eerste foto is Amerikaanse knoflooksaus van de Aldi. Iets pittig en echt super lekker.


Tussendoortjes
Meestal eet ik tussendoor wat fruit of komkommer/wortel. Soms mag je ook wel eens een joker inzetten zoals je op foto 2 kunt zien. Ik heb toen samen met Luca bladerdeeghapjes gemaakt. Een banaan erin (iets van gezonds zeg maar) en voor mezelf een heel klein beetje witte pasta (voor Luca wat meer chocola). Erg lekker en je mag elke week 2 jokers, mooi van genieten dus!

Wat is jullie lekkerste gezonde tussendoortje? Vinden jullie het leuk om vaker een eetdagboek te zien?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: