Eind maart was het al weer Pasen. Wat gaat het dan toch snel, voor mijn gevoel hebben we net de geboorte van Jezus gevierd met kerst en nu vieren we al weer zijn opstanding. Maar voor zijn opstandig komt eerst zijn kruisiging. Met Pasen bleef ik thuis bij onze dochter en zo had ik tijd om een mooie pagina in mijn bijbel te maken bij deze tekst.

Ik pakte de tekst uit Johannes 19. Geen idee waarom ik het evangelie van Johannes pakte, geen bewuste of overwogen keus dus.Wat mij opviel in deze tekst was dat er wel even een ‘note’ werd gemaakt. Pilatus geeft aan dat er geen enkel bewijs is van de schuld van Jezus. Hij heeft ook geen schuld natuurlijk, maar de hogepriesters en de gerechtsdienaars schreeuwden dat hij gekruisigd moest worden. Pilatus geeft daarop aan dat zij hem mee moeten nemen en zelf moeten kruisigend. ‘…want ik zie niet waaraan hij schuldig is.’. Hij haalt zijn handen er dus eigenlijk vanaf.

Ook werd Pilatus bang. De joden hadden namelijk een wet die zei dat hij moest sterven, omdat hij zich de Zoon van God had genoemd. Pilatus ging naar Jezus en stelde hem vragen. Hij kwam tot de conclusie dat hij Hem vrij wilde laten. Dat wilde de Joden niet en bedreigden hem. ‘Als  u die man vrijlaat bent u geen vriend van de keizer….’. En dus droeg Pilatus hem uiteindelijk aan hem over. 

Het werd een zwarte dag. Jezus hing aan het kruis en zorgde daar nog voor zijn moeder. Zij stond, samen met een leerling van Hem, bij het kruis. Hij gaf aan dat hij haar zoon zou zijn vanaf nu en zij werd zijn moeder. Toen hij door kreeg dat alles uit de schrift in vervulling was gegaan vroeg hij om drinken. Hij kreeg wat zure wijn en nadat hij had gedronken  zei hij ‘…Het is volbracht…’

Dat mogen wij ook geloven. Jezus is voor onze zonden gestorven en met zijn overlijden is onze schuld ingelost. Dat maakt niet dat we nu ineens van alles mogen en kunnen doen. We zijn nog steeds zelf verantwoordelijk en moeten proberen zoveel mogelijk in navolging van Jezus te leven. Maar het is wel volbracht en we mogen leven in vrijheid. 

Ik gebruikte hiervoor een roze pen, grijze potloot, zwarte en witte acryl verf, een stempel van de action met ‘note’ en de bijschrijfbijbel NBG van uitgeverij jongbloed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: