Het is weer bijna zover, de volgende vakantie staat al voor de deur. Twee weken lang kunnen we weer genieten van alle kinderen in huis. Van al het leuks en alle ongemakken wat dat met zich meebrengt. Persoonlijk kijk ik altijd uit naar vakanties. Heerlijk vind ik het dan ook in de zomer om zes weken lang niets te hoeven en met z’n allen thuis te zijn. Maar nu eerst de kerst vakantie. Het weer is niet altijd even fijn, dus kunnen we heerlijk samen TV kijken.

Mijn favoriete middag

Hoe ik het dan voor me zie? Nou, heerlijk met z’n allen op de bank. Lekker onder kleedjes. Ik samen met Nola en Luca zit gezellig bij Mark. We zoeken een film uit. Wij hebben interactieve TV van KPN en hebben deze maand een aantal films gratis gekregen. Ook de film van Casper en Emma staat daar tussen. Deze kunnen we dan gezellig samen gaan kijken. Een super leuke film geschikt voor de kinderen en ook nog leuks voor ons als ouders. We pakken wat lekkers erbij en als de film afgelopen is eten we lekker friet. Gewoon omdat het kan.

Hoe het er echt aan toe gaat

Als de kinderen twee seconden stil zitten beginnen ze al te wiebelen. Niet veel later zit er geen kind meer op de bank. Nola wil koken en Luca wil graag met zijn cars auto’s spelen. De afstandbediening heb ik verstopt. Nola wil nog wel eens gaan zappen als je net iets aan het kijken bent of ze haalt het klepje voor de batterijen eruit. Na 10 minuten heeft ze de film wel weer gezien en wil ze graag iets anders kijken. Het liefst op netflix. Gelukkig kun je dat bij KPN ook gewoon via de box op je TV kijken. Ideaal.

Wanneer kijkt mama dan TV?

Als de kinderen er niet zijn. Als de kinderen beneden zijn kijk ik bijna nooit TV. Wat ik leuk vind, vind ik meestal niet zo geschikt voor de kinderen. Het liefst kijk ik crime series, geen goed idee vind ik. Nu volg ik ook New Girl en daar komt het nog wel eens voor dat ze seks hebben. Vind ik ook nog geen goed idee voor de kinderen. Mark kijkt wel eens TV als de kinderen beneden zijn. Maar hij kijkt dan voetbal of praatprogramma’s over voetbal of andere sporten. Ja, dat is prima voor de kinderen om even mee te kijken. Al zijn zij het daar niet altijd mee eens.

Conclusie is dus gewoon dat de kinderen, als de TV aan staat en we allemaal beneden zijn, het meest kijken. En mama het minst. Ach, het is gewoon zo. Ik vind het prima. En als ze iets groter zijn kunnen we vast wel gezellig samen een film kijken. Wat is jullie favoriete (kerst)film om te kijken?

liefs Minke

Uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: